Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem létezésére mi a...

Isten nem létezésére mi a bizonyíték?

Figyelt kérdés

2021. nov. 10. 14:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/129 anonim ***** válasza:
22%
#59, még nem voltál vallási gyülekezeten, ahol kis közösség összegyűlik pap is részt vesz rajta. Ott elmondják egymásnak mit éreznek és mindent amit mondanak úgy érzik a többiek is. Van erre bizonyosság. De gondolom te nem voltál ilyen összejövetelen. Meg ha mind elmondanák mit éreznek és te semmit, akkor bolondnak néznéd őket. Olyan mintha csillagászati konferencián lennél és egy kukkot sem értenél mit hadoválnak össze.
2021. nov. 11. 10:26
 62/129 anonim ***** válasza:
100%

"Ott elmondják egymásnak mit éreznek és mindent amit mondanak úgy érzik a többiek is."

Vagy legalábbis azt hiszik.

Mit gondolsz miért van az, hogy olyan érzelmekről, amik nyilvánvalóan léteznek (szerelem, harag, stb) is ezer ember képes ezer különféle leírást adni?

2021. nov. 11. 10:29
 63/129 anonim ***** válasza:

Az érzés nyilván létezik, a bizonyosság erre vonatkozik.

A másik érzéseiről is lehet fogalmad: erre valók a tükörneuronok.

Ettől az érzés még továbbra SEM lesz bizonyíték.

2021. nov. 11. 10:30
 64/129 anonim ***** válasza:
#62 Igen, de Istenről csak egyféle érzést tudnak megadni. Pont ez benne az érdekes.
2021. nov. 11. 10:31
 65/129 anonim ***** válasza:
100%

"de Istenről csak egyféle érzést tudnak megadni."

Hát, ez sem igazán így van. Ahány istenélményt eddig olvastam, mind egész más volt.

Az nyilván nem mérvadó ha egy csapat emberből egyvalaki elmesél valamit és a többi lelkesen bólogat. Ez úgy lenne ténylegesen ellenőrizhető, ha egymástól minden szempontból teljesen független embereket egyesével kérdeznél ki, hogy a többieknek semmilyen módja ne legyen tudnia mások szavairól, és így mesélnék el mindannyian ugyanazt.

2021. nov. 11. 10:34
 66/129 anonim ***** válasza:
És hol lehet olvasni istenélményt, mert eddig itt a GYK-n biztos nem volt eddig leírva.
2021. nov. 11. 10:43
 67/129 anonim ***** válasza:
100%

Ha google-be beírod, elég sok találatot kapsz rá.

De itt az oldalon is volt már rá példa nem egyszer, vallás témakörben.

2021. nov. 11. 10:46
 68/129 anonim ***** válasza:
Lehet nekem inkább malasztom lehet, most utánaolvastam. Vagy a szent lelket érzem.
2021. nov. 11. 11:05
 69/129 A kérdező kommentje:
Akkor lenne egy kérdésem! A hazalok miért ennyire pofátlanok és miért nem elég nekik a "minden"?
2021. nov. 11. 13:06
 70/129 anonim ***** válasza:
31%

"Honnan tudod, hogy amit érzel, az isten? Honnan tudod, hogy pont az általad elképzelt isten, nem bármelyik másik? Honnan tudod hogy bárki más is pont azt érzi, mint te?

Egy szubjektív élmény semmire nem bizonyíték, mert semmi nem vizsgálható vele kapcsolatban, ami igazolni tudná. Sem azt, hogy tényleg létezik az adott érzés, sem azt, hogy tényleg azt jelenti, amit az adott ember szeretne mögé képzelni."

Igy van.

Ugyhogy aruld el, legy szives, mikor fogod abbahagyni ezt az allando gyermeteg provokalast es onmagad ismetleset. Mikor veszed eszre, hogy minket egyaltalan nem erdekel, hogy termeszettudomanyosan nem lehet bizonyitani, ha mi tudjuk es erezzuk?

Azt se lehet bizonyitani, hogy a hazastarsamat szeretem, megis tudom es erzem. Erre epitettem fel az eletemet. Erdekel engem, hogy te nem tudod bizonyitani? Hat nem.

Foglalkozzal a materializmusoddal, hogy azt hogy lehet bizonyitani, hasznosabban toltened az idodet.

2021. nov. 11. 14:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!