Az ateistákban azt bírom, hogy mindig olyan dolgokban hisznek, amit nem lehet bizonyítani, illetve cáfolva van:
Szerintük nem lehet bizonyítani, hogy nincs Isten->hisznek az ateizmusukban
Evolúciót minden tudományág cáfolta->hisznek az evolúcióban
Materializmus cáfolva van->hisznek a materializmusban
Minden vitát elbuknak->hisznek az igazukban
Egész ésszerű ateistának lenni :)
"melyik istennek?
hogyan bizonyitott?"
Nagybetűvel írta, hogy "ennek", ő így bizonyít :)
Kreatti, dugulj el.
Megint szalmabábok ellen harcolsz.
Nem igaz, amit írsz, és az ateisták nem így gondolkodnak.
"Kreatti, dugulj el.
Megint szalmabábok ellen harcolsz.
Nem igaz, amit írsz, és az ateisták nem így gondolkodnak."
Tudja ő, de direkt azért hazudozik hogy vitát provokáljon, mert ez a célja. Mindenkinek ignorálnia kéne, és nem lenne vele több gond.
Na ezzen megakadt a szemem.
"tehát csak anyag és energia létezik. Ez már állítás, és ugyanúgy bajos bizonyítani tudományosan, mint a természetfeletti létét."
Én úgy tudom hogy az anyag is energiából van. Így azt kéne bizonyítani hogy csak energia létezik. De ezt se akarja senki mert nem lenne értelme. Elkéne menni az abszolút mindenhová és megnézni hogy ott nincs -e valami más az energián kívül.
"ENNEK az istennek bizonyított a nemléte."
Nem tudom melyiknek azonban az egyiptomi, viking, stb istenekhez is úgy áll hozzá az emberek talán nagy része már hogy nem léteznek. De mi bizonyította ezt?
Ezenfelül pedig azt hogy nincsen isten vagy istenek nem lehet bizonyítani.
Azonban azt már talán hogy egy adott vallás kamu és ez álltal az istenére is rácáfolni.
54.
Egyet értek veled. Aki ismeri az hagyja figyelmen kívül. Aki nem ismeri vagy figyelmetlenségből próbálkozik bárminemű kommunikációval azt pedig figyelmeztetni kell.
54.
Az a baj amúgy hogy amikor figyelmeztetnek valakit akkor azt úgy állnak hozzá az emberek hogy biztos jó érvei vannak és majd egy jót vitázzunk.
Aztán szépen lassan rájönnek hogy lényegébben még kommunikáció sincs köztük.
Ezzel csak egyetlen gond van: az érzés az nem bizonyíték. Egyáltalán nem.
Az égvilágon bármi okozhatja.
"Én talán azzal tudnám létezését bizonyítani sok más hívővel egyetemben, hogy mi érezzük őt. "
Honnan tudod, hogy amit érzel, az isten? Honnan tudod, hogy pont az általad elképzelt isten, nem bármelyik másik? Honnan tudod hogy bárki más is pont azt érzi, mint te?
Egy szubjektív élmény semmire nem bizonyíték, mert semmi nem vizsgálható vele kapcsolatban, ami igazolni tudná. Sem azt, hogy tényleg létezik az adott érzés, sem azt, hogy tényleg azt jelenti, amit az adott ember szeretne mögé képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!