Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem létezésére mi a...

Isten nem létezésére mi a bizonyíték?

Figyelt kérdés

2021. nov. 10. 14:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/129 anonim ***** válasza:
76%
Semmi, a nemlétet nem lehet bizonyítani.
2021. nov. 10. 14:52
 2/129 A kérdező kommentje:
Akkor mi utalhat isten nem létezésére?
2021. nov. 10. 14:54
 3/129 anonim ***** válasza:
27%
Az egy konkrét istenképtől függ. Pl ha azt mondom, az én istenem teremtette a Földet a lila füveivel, de ugye a fű nem lila, akkor nyilván bajos az istenképem.
2021. nov. 10. 14:57
 4/129 A kérdező kommentje:
De itt a Földön szerintem nálunk felsőbbrendű lények nincsenek! "AKI szerint csak úgy hip hop tapsra meg lehetett teremteni egy egész bolygót hét nap alatt , tegyük hozzá varázspalcája se volt Az bolond!
2021. nov. 10. 15:02
 5/129 anonim ***** válasza:
57%

Már az ókori Rómában is tudták, hogy valaminek a nem létezését, valaminek a meg nem történtét nem lehet bizonyítani.

Mind a mai napig ez az európai jog alapja is: azt kell bizonyítani, hogy valami megtörtént, hogy valami létezik. Nem várható el, hogy valaminek a nem létezését, meg nem történtét bizonyítsa az ember.

Ebből következőleg semmilyen emberfeletti létforma nem létezése nem bizonyítható.

Azt kell bizonyítani, hogy létezik.

Bizonyítsd te be, hogy isten létezik!

Bizonyítsd be, és én készséggel elhiszem.

Az azonban, hogy te hiszel benne, nem bizonyíték.

Nem bizonyíték az sem, hogy sokan elhiszik.

Nem bizonyíték, hogy valaki írt róla egy könyvet, nem bizonyíték, hogy valaki nevetséges, tárgyi bizonyítékokkal alá nem támasztott sztorikat mesél mindenféle csodákról.

Hozz kézzelfogható bizonyítékot, megismételhető csodát, és én elhiszem.

Amíg csak sztorizgatni tudtok róla, addig annyira tudom komolyan venni, mint Micimackót.

2021. nov. 10. 15:02
 6/129 A kérdező kommentje:

Isten nem letezését az újszobetseg hihetetlen sztorijai is bizonyították számomra

Pl Oldalbordábol teremtette "Ádámot" Ezt inkább hagyjuk, mert "mese habbal"

Apró dolgok bizonyíthatjak,hogy isten nem létezhet

Pl egy mai orvos egy csontbol, porból képes lenne embert teremteni

Porból lehetetlen, mert nem is homokból állunk és csontbol is dettó, mert ennél több kéne! És stb miatt nem létezhet

2021. nov. 10. 15:09
 7/129 A kérdező kommentje:
Új szövetség f
2021. nov. 10. 15:09
 8/129 A kérdező kommentje:
Teremtette Ádámból Évát*
2021. nov. 10. 15:10
 9/129 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, as csodának - elvileg, ugye - az lenne a lényege, hogy nem észszerű. Ez rossz érv.
2021. nov. 10. 15:12
 10/129 A kérdező kommentje:

De nem rossz érv, hiszen ilyen csodákat meg nem láttál sehol a "Biblián" kívül ugye? És bizonyítani se lehet, hogy a csodák léteztek

De ha sárból se képes teremteni ember embert, akkor isten se volt képes rá! Sárból se all a mai emberek többsége

2021. nov. 10. 15:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!