Katolikus esküvőn miért csókolnak feszületet?
A római katolikusok azt tanítják, hogy Isten ott lakik a tésztatartóban a mise után a kőtemplomban.
Az Újszövetség pedig azt tanítja ezzel szemben, hogy Isten a megtért és újjászületett keresztényekben lakozik, nem pedig kőtemplomokban!
Ezt jó, hogy nem te mondod meg, kedves római katolikus fórumozó.:)
Tényleg van olyan eretnek római katolikus tévtanítás, hogy a templomjukban lakik az istenük (a mise után is, amikor mindenki hazamegy, akkor is szerintük), gyújtanak is neki örökmécsest, ami ma már praktikusan egy egyszerű LED lámpa.
Mi úgy tanultuk, hogy Isten mindenhol jelen van, talán abban a kis eretnek istentelen hitgyülinek mondott szektában mást tanítanak? :)
Sőt Jézus maga mondja, hogy ahol ketten-hárman összegyűlnek a nevében, Ő ott van.
Jézus valóban azt tanította, hogy ha ketten-hárman összegyűlnek az Ő nevében, ő ott van. De ha hazamennek egy kőházból, akkor nem marad a kőházban Isten, legalábbis a Biblia Istene. Mert Ő nem kézzel csinált kőtemplomban lakozik.
48
De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja:
49
A menny nékem ülőszékem, a föld pedig az én lábaimnak zsámolya; micsoda házat építhettek nékem? azt mondja az Úr, vagy melyik az én nyugodalmamnak helye?
50
Nem az én kezem csinálta-é mindezeket?
51
Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképpen.
(Biblia)
A római katolikusok pedig azt tanítják, hogy a mise után, miután már mindenki hazament, ott lakik isten a tésztatartóban! Világít is a LED! Hogy ittazisten!
Meg azt, hogy Jézus anyja a szülés alatt és után is fizikailag is szűz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!