Hordhatok-e az egyház (római katolikus) által megáldott keresztet a nyakamban, és lehet-e ugyanígy megáldott asztali feszületem, ha még nem vagyok megkeresztelve?
Még nem vagyok megkeresztelve, de szeretném ezt elérni folyamatában (és vannak római katolikus családtagjaim). Nem tervezem a kereszt/feszület profán használatát, de természetesen tudok várni, ha még ez túl korai lenne megkereszteletlenül számomra (és nem szeretném, hogy az áldás az említett kegytárgyakon elvesszen).
Köszönöm!
Akár te is kaphatsz áldást úgy is, hogy nem vagy megkeresztelve.
Lehet megáldott asztali feszületed és keresztet is hordhatsz, ha ezeket nem babonás célból használod. A tárgyak megáldása igazából Isten dicséretéről szólnak és könyörgés azért, hogy Isten ajándékait és az üdvösséget elnyerjük. Ha így használod ezeket, hogy a megáldott tárgy az üdvösségedre emlékeztet, akkor ezzel semmi gond nincs. Ha energiákat, babonákat, stb. társítasz hozzá, akkor az már nem keresztény gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!