Hogyan szoktál/szoktatok asztali áldást mondani?
mi úgy hogy a könyökünk az asztalon van,megfogjuk egymás kezét,és akkor bezárul ugye a kör,és becsukjuk a szemünket.
de ma voltam ebédnél az egyik közeli ismerősömnél akik úgy,mintha imádkoznának.
szóval...?
Én úgy mint az előző. A végén pedig "Aki ételt italt adott, annak neve legyen áldott!" ha nem felejtem el :)
Keresztet vetni ti szoktatok ilyenkor? Én még az ételt italt is szoktam néha kereszt-vetéssel megáldani. A kenyérre felszeletelés előtt lehet a késsel keresztet rajzolni.
A késsel ne hadonássz inkább, még levágod valaki fejét :-D
A lényeg a hálaadás valóban, semmi formulát nem kell követni. Jézus nevében megáldod az ételt, és megköszönöd hogy a mindennapi kenyered, és szükségleteidet betölti Isten.
Hogy lenne probléma?????????? Az a legjobb!!!
De hogy jut eszedbe, hogy probléma lehet? Gondolom, a szüleidtől tanultad így az áldást. Hogyhogy most nem bízol bennük...?
A "mondókában" az a szép hogy a magyarok így imádkoznak kitudja hány száz éve.
De a saját szavaiddal is nagyon jó persze, főleg ha a kötött imát valamiért nem tudod őszintén mondani (mondjuk mert nem tetszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!