Ha barátnőmnél vacsizok, és ők este mondanak asztali áldást, de én nem vagyok vallásos, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Persze, a legegyszerűbb azt mondani hogy "semmit" ( én is ezt tettem) és el van intézve a dolog, de nem udvariatlanság csak ülni ott némán, amikor a végén mindenki hozzáeszi h "ámen", meg egy egyébként is nagyon kedvesek hozzám... ráadásu apukája lelkész.
L/14
2010. ápr. 11. 22:09
1/11 anonim válasza:
Szerintem semeddig se tart egy ámen-t odanyögni. Mondom én, a megrögzött ateista :D
2/11 anonim válasza:
Ha tudják, hogy nem vagy hívő, akkor tényleg ne tegyél semmit, képmutatás és hazugság lenne ha úgy tennél, mintha ez neked is fontos lenne. Csendben végighallgatod és mondjuk te kívánsz elsőként jó étvágyat mindenkinek az ima után:) Ha nem tudják, hogy hívő vagy-e vagy nem, akkor az egyik beszélgetésben ezt elmondhatod, hogy te nem. De mivel vendég vagy, persze el kell fogadnod ezt náluk, de ettől ne érezd kellemetlenü magad, megértik.
3/11 anonim válasza:
Egy áment vagy hittel mondj, vagy sehogy. Ha már "odanyögöd", akkor régen rossz...
4/11 anonim válasza:
Nem tudtam, hogy kórusban mondják.
7/11 A kérdező kommentje:
ahaa...én nem modtam, ahogyan a nemtudomhanyadik válaszoló is írta, hiszen tudják hogy nem vgyok vallásos, és teljesen megértik és elfogadják ezt.
Köszönöm a válaszokat :)
2010. ápr. 11. 22:44
8/11 A kérdező kommentje:
ez az "együnkmár pedig végképp udvariatlanság lenne... már bocs
2010. ápr. 11. 22:45
9/11 anonim válasza:
szerintem ne csinálj semmit, ülj csöndben...
csak vigyázz, nehogy megtérítsen az apuka :D
10/11 anonim válasza:
Szerintem is az a legjobb, ha csendben végigvárod, nem kell mondanod semmit.
A "jó étvágyat" a családfő szokta mondani, jelet adva ezzel az étkezéás megkezdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!