Katolikus esküvőn miért csókolnak feszületet?
A zsidók az ÓSZÖVETSÉGBEN valóban tömjéneztek, de Jézus az Újszövetségben már nem vezetett be keresztény tömjénezést! Az igazi újszövetségi keresztények a belső tartalomra teszik a hangsúlyt (mert tudják, hogy Isten a szíveket vizsgálja!), nem pedig a külsőségekre, a tömjénezésre, a római császári ruhákra, ahogy a római katolikus - politikai célból alapított vallás -, keresztény-szinkretista irányzat teszi.
A hét dombon alapított szinkretista vallás csak nyomokban tartalmaz keresztény elemeket, spirituális eredete jórészt a pogányság, ami a sátán - mint evilág istene - trónolását mutatja vallásos formában is.
Nem véletlenül mondta az egyik római pápa, hogy a sátán füstje behatolt a [római katolikus] templomokba, körüllengi az oltárt...
Előző, az ortodox sokkal többet tomjéneznek mint a katolikusok. Miért nem az ortodoxokról beszélünk akiknek tele van bálvánnyal meg a templom falán is,vagyis festményekkel és írva szájba füstölnek? A templom egésze festmény mint egy kirakat vagy múzeum, nem beszélnek normálisan csak énekelnwk és vagy háromszor tömjénezik a népet. Én reformatusként többször voltam ortodox liturgián mint szentmisén és tudom. De a misét is ismerem. De most ne a katolikus vallások legyen a hangsúly mert ott sokkal egyszerűbb minden míg az ortodoxoknál nagyon összetett. 3 hónapomba telt míg reformátusként megtanultam mikor vessek keresztet és mire mit feleljen meg az alapéneket és az imádságokat és nálunk csak románul van ortodox. Míg Szentmisén kétszeri alkalomból megtanultam mit kell mondani.
Nekünk Keresztény Reformátusokbak nem kell sokat tudjunk a vallasunkrok csak énekeljük a zsoltároskönyvben az éneket és belénk fér az ortodox és katolikus tudás. Az egy éreznek aki azt mondja hogy a Sátánt követed előző. Aki Istent imádja az nem eretnek. Mi reformátusok biztos hogy igazi keresztények vagyunk és kevés lesz közülünk aki nem jut a mennybe. Az ortodoxokról meg a katolikusokrol nem írok mert még letiltanak. Ők olyanok mint Jehova tanúi hogy bekepzelik maguknak hogy apostoli vallásúak. Dehogy apostoli vallásúak hanem aposztaták vagyis hitehagyottak. Csak bekepzelik hogy azok. Szégyen hogy a világ nem ébred rá arra hogy milyen vallást kell kövessen
Soha nem fogjátok megérteni hogy a Megváltó nem hozott letre semmilyen kereszténységet,sem az apostolok!
Ti a világi vallási filozófiákon vitatkoztok,aminek semmi köze a bibliához igy a megváltóhoz meg pláne nincs köze!
#53-nak meg üzenem hogy nem a zsidók hanem a Héber Izraeliták!!!
A zsidó vagyis a Yahudim csak egyike a 12 izraelita törzsnek a többi 11 nem volt Yahudim vagyis úgynevezett zsidó! A nemzettség a választott nép az Abrahám magva, vagyis dédunokájától származó 12 Izraelita törzs akiket kihozott Mózes egyiptomból! Plush ehhez még csatlakoztak egyéb idegen népekből is,tehát ez egy vegyes de Izraelita,népeség volt akkor is. Izralita azért mert a 12 izrarlita ős atya az Ábrahám Jákob unokájanak 12 fia, es Jákobot nevezte át az Atya Izráelnek!
#52-es neked nincs abszolút fogalmad az Írás tartalmáról es annak mondanivalójáról,üzenetéről, jelentőségéről!
Persze kevélyen gúnyolódni tudsz, ezt így tanítja neked az Úr(Baál) Jézus Krisztus ;)
Mert ha Yahusha követője lennél nem így nyílvánulnal meg :)
Minden jót!
Hát ha neked az urad Baál, akkor kövesd őt :)
Amúgy még Pál apostol szavai jutottak eszembe:
"mi azonban a keresztrefeszített Krisztust hirdetjük, ami ugyan a zsidóknak botrány, a pogányoknak pedig oktalanság"
Érdekes, egyesek hogy megbotránkoznak, ha a keresztrefeszített Krisztust látják.
"ha a keresztrefeszített Krisztust látják."
Az nem Krisztus, hanem egy ócska giccs. Paródia. Bizsu.
Az apostolok a keresztrefeszített Krisztust "hirdették", prédikálták, nem kegytárgy-bizsu piacot hoztak létre! Nem tudom, érted-e a különbséget?
keresztény –
Szláv eredetű szó: horvát krstijan, szlovén kristjan, szlovák kresťan (‘keresztény’), ezek vagy közvetlenül, vagy a latin Christianus közvetítésével a görög Khrisztianosz (‘Krisztusi’) szóból erednek (lásd kereszt). A magyar szó forrása a horvát vagy szlovén volt; a szóeleji mássalhangzó-torlódás ejtéskönnyítő magánhangzóval való feloldása révén előbb kirisztján, majd hangrendi kiegyenlítődéssel keresztyén alak jött létre. A 16. század óta mutatható ki a ~ alakváltozat, amely a kereszt szó határozott beleértésével alakult ki; a reformáció korától ez a forma a katolikus használatban állandósult, míg a protestáns felekezetek az eredetibb keresztyén alakkal különböztették meg (s különböztetik meg máig is) magukat.
Mikortól is használják? A 16dik századtól!
Karoli Gáspár a 16-dik században forditotta magyarra a bibliát!
Ha a 16dik századtól használjak,akkor nem kellene feltünjön hogy az eredetiben nem keresztény szó van , és itt valamit meg mismásoltak ?
És pont ez a helyzet még pár szóval és a nevekkel is!
Az Atya neve nem Úr, és a Megváltó neve sem Úr Jézus Krisztus!
Blackice75, te izraelita vagy?
Furcsállnám, mert bár a zsidókhoz képest én keresztényként másképp látok több mindent is, de a különbözőségek ellenére többségüket nagyon intelligensnek, olvasottnak és jó Ószövetség tudósnak tartom.
De te nem ezt a képet erősíted, sőt... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!