Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus esküvőn miért...

Katolikus esküvőn miért csókolnak feszületet?

Figyelt kérdés
Nekem protestánsként megdöbbentő, furcsa volt. Idáig keserű ízt éreztem a számban, amikor a katolikusokat bálványimádózzák protestánsok, de ha a pap utasít egy szertartás keretében egy tárgy megcsókolására, az nekem arra hajaz.
2021. szept. 23. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
Vagyis a Szenteltvíznek. Azt melyik pogány romaitol vettétek át? Mert nem bibliai az biztos. Meg ahogy írjatok hogy a tömjént használtak akkor az inkább de Szenteltvízet senki nem használt mielőtt Constantin császár nem engedélyezte a kereszténységet. Gondolom a pogány császár szentelt vizet az isteneknek és átvettétek. A karácsony meg a húsvét is pogány ünnep de azt nem mondom ilyen harciasabb mert mi reformátusok is tartjuk. Meg Jézus elrendelte hogy emlékezzenek meg róla de nem tiltotta meg a születése ünneplését. Azt is olvastam egy jehovas írásban hogy akkor nem legeltetnek ha decemberben születik meg hogy a bolcseket a Sátán vezette a csillaggal Jeruzsálemben nem az Isten mert akkor direkt Betlehem e vezette volna. A csillagot elhiszem hogy tényleg a Sátán vezette mert Isten nem Jeruzsálemben vezette volna őket Herodeshez hanem Betlehembe. De akegeltetest nem hiszem, ott decemberben is meleg van mert más az éghajlat. A jehovasok azt hiszik ott is bukik a hó mint itt. Meg akkor a Julian naptár volt vagy még azelőtti és akkor a december volt egy olyan februar. Csak jött a Julian ami januárra, aztán a Gergely naptár ami decemberre tette át.
2021. szept. 26. 07:26
 42/75 Prókátor ***** válasza:
100%

Egy unalmas plébános korai miséje után, zsibbadt aggyal, keresgéléshez is fáradtan, most lehet, hogy rossz neveket fogok mondani. Illés(?) próféta kapta Istentől a parancsot, hogy szórjon sót a Jordán(?) vizébe, így téve a vizét szenté, és különleges tisztító erejűvé. Ez fel is van idézve minden évben, amikor a só bele van szórva a szentelt vízbe.

De ha már víz: a jehovistáknak a lényeg hogy teljesen elmerüljön az ember kereszteléskor, míg a katolikusoknál de a reformáltaknál is a lényeg, hogy ÉLŐ (értsd: szabadon folyó) vízzel történjen a keresztelés. Mondjuk, ez csak más aspektusa ugyan annak a dolognak, a folyónak.

Ami a karácsonyt illeti: Krisztus a Világ világossága. Márpedig december végén vált át a növekvő sötétség növekvő világosságba. Hogy ez az esemény minden kultúra kiemelt eseménye, az talán nem véletlen, hiszen a FÉNY növekedése az, ami előre vetíti az élet további fentmaradását.

Az igaz, hogy a csillag először (mondom: ELŐSZÖR!) Heródeshez vezeti a bölcseket, du utána meg utca és házszám pontossággal Jézushoz. Nem lehet, hogy esetleg ez egy direkt kitérő lett volna?

2021. szept. 26. 10:19
 43/75 Blackice75 ***** válasza:
7%

Az év első hónapja az március újholdja utáni napfelkeltével kezdődik!

Az összes ma létező naptár pogány naptár beleértve a mai összetákolt izrael júdaista naptárát is !

Nem véletlen hogy a hónapoknak is pogany elnevezésük van, császárok es pogany istenségek meg pogány ünnepek vagy események neveit viselik!

Nem hiába pogány sátánista ünnpek vannak beadva a kereszténységnek megünneplésre , mintha azt a valós Teremtő imádata és szolgálata miatt tennék!

Igy van ez a nevekkel is, nem hiába lett kiemelve az Atya meg a Megváltó neve az Írásokból (biblia) és helyetesítve egy úgynevezett címmel ami ráadásul és nem véletlenül a Baál neve!

A Megváltó eltörölte a fizikális egyházat ugymond a zsinagógát!

Megis a világon rengeteg egyházat, vallást támasztott valaki külömböző elnevezéseken, es azon belül mindeniket rengeteg ágazattal látta el.

Mint például.a kereszténység is, aminek rengeteg ágazata van, hatalmas útvesztőként a sötét széles úton!

Nem hiába cseréltek le több fogalommal bíró szót az írasokban ,csak azért hogy megtévesztő legyen, és keresztényire faragták.

Ezért mondja azt az Atya hogy aki szorgalmasan kutat, igazán tiszta szívből teljes erejéből és teljes elméből keresi őt,annak felfedi ezeket a titkait!

Soha senki nem fogja megérteni az Írast (biblia)az aki a világ vallási hazug megtévesztő filozófiáinak szemszögéből próbálja megérteni! Semmi a mi a világból való az nem az Atyától van, még a vallások sem!

Én nem ellenetek szólók vagy más vallási kutúrákban élő felebarátaim ellen, ez távol legyen! Én a ezek ellen az átkozott Sátántól származó ékesen csábitóan hangzó vallasi filozófiak ellen szólók!

A Szent sem azt jelenti amit gondoltok róla!

Az anyaszentegyház sem azt jelenti.

A keresztelkedni sem azt jelenti.

És még sok ilyen van!

Az Atya egyetlen egy vallást sem igazol az Írással.

A vallások igyekeznek igazolni magukat az Atya szavával ,az Írással(biblia).

Ez az egy ige tükrözi a vilag helyzetét, persze rengeteg ige mégezen kívül:

Jel 12:9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai [is] ő vele levettetének.

Ebbrn a versben arra részre,kell különösen oda figyelni ahol ezt írja:

KI MIND AZ EGÉSZ FÖLD KEREKSÉGÉT ELHITETI!!!!

Nem meg probálja , vagy el akarja hitetni, hanem Elhiteti!!!

Tehat semmi ami ebben a vilagban benne van , semmilyen intézmény meg rendszer ,legyen az vallási, oktatási, politikai es barmilyen más, nem.az Atya szava , igéje vagyis érthetőbben nem a Megvaltó tanítása szerint műkődik!

Megjegyezném meg ehhez,hogy a Megváltó Ő maga az Atya szava vagyis az emberként megszületett két lábon jaró ige vagyis a Tora!!!

Sátán a vallásokban az Atya igazságaból használ fel a hazugságaihoz, hogy azok igaznak es a Teremtő Atyánktól valónak tünjenek!

A saját nevét helyezte be az Úr cime alatt az Irásokba,a Megváltót is kiemelte onnan, és a nevét felváltotta az Úr(baál) Jézis Krisztusra! És ez az antimessiás Jézis az aki eltőrölte a Torát es a szöbetséget és azt hírdeti hogy mar örök életed van kereszténykenr mert üdvösség alatt vagy ,és eért nem kell tenned semmit mert az úgynevezett Jézus mar megfietett erted mindent a múltbana jelenben és a jövőben is! Ezekhez a hazugságokhoz a könyen félreérthető, és nehezen érthető Apostolok cselekedeteinek es Pál apostólnak igéit , leveleit használjak fel,kifordítva azokat minden igazságukból! Erről tesz említést Péter is:

2Pét 3:15 És a mi Urunknak hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint.

2Pét 3:16 Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a maguk vesztére.

Az egyértelmű kellene legyen, hogy Sátán a kereszténységet ezeken az igéken félrecsúsztatja, nem jutnak tovább Apostolok cselekedetein és Pál levelein.

Az egész vallási rendszerük Pál néhány nagyon félremagyarázható igéjén alapszik!

Ha ismernétek az Írasokat a maga teljességében és kutatnátok az igazság után, kizárva ebből a világot minden Sátánista tanításával és dogmájával együtt kedves felebarátaim, akkor rájönnétek, hogy a Megváltó nem kereszténykedni jött el anno közénk, és Péter sem alapított semmilyen keresztény egyházat!

Soha nem is nevezték magukat keresztényeknek, mert soha nem is voltak azok!

A világ kezdte őket annak nevezni Antiókhiában tévesen tudatlanságból, akkor kezdte Sátán elvetni a kereszténység magvát is a földön!

Apcs 11:26 És lőn, hogy ők egy egész esztendeig forgolódtak a gyülekezetben, és tanítottak nagy sokaságot; és a tanítványokat először Antiókhiában nevezték keresztyéneknek.

Ők nem keresztények voltak , hanem ízig vérig Tora követő Messiasban hívők voltak , és így választott néphez tartóztak, vagyis Izraeliták voltak!!

Ne tévesszen meg senkit az Izraelita elnevezés ahogy azt a világ tanítja , hogy azok a zsidók!

A tény az hogy a zsidó vagyis az eredeti igaz nevén a Yahudim az Izraelita,de az Izraelita az nem Yahudim(zsidó)

Az egész a az ember hitén és cselekedetein alapszik hogy azáltal csatlakozik az Atya választott népéhez es lesz Izraelita!

Nem a testileg vagyis genetikailag való Izraelita az igaz Izraelita, hanem az az igaz Izraelita aki igaz hittel bemerül a Megváltó nevében és elmossa bűneit, elfogadja az Atya Abrahámmal kötött ÖRÖK szövetségét annak feltételét a Torát , es aszerint jár él CSELEKSZIK, mint ahogy azt a Megváltó is tette és tanította!

Igy leszel része a választott népnek vagyis leszel Ábrahám magva(,izraelita) és az ígéret szerint örökös!

Nem zsidonak kell lenni hanem Abrahám magvának kell lenni, aki a fentebb olvasott feltételek szerint cselekdzik, az az ember csatlakozik az Atya országához, Izraelhez(nem ehhez a hamis izraelhez amit az ENSZ meg USA koholt össze, az a babiloni parázna egyik leánya)és ha végig kitart az úton akkor örökségül bírja a földet és örök életet kap, mert az Atya megígérté, és Ő a szavát nem változtatja meg!

Mindegy hogy magyar, angol, cigány , kínai , arab vagy milyen világi nemzetiségű vagy, ha csatlakozól a választott nephez az adott feltételekkel, akkor Ábrahám.magva leszel, a Teremtő Atya gyermeke, és öröklöd majd a földet, örök élettel!

Kár és felesleges időpocsékolás a saját mulandó, rövid életünkből időt felhasználni a világi vallások szolgálatára, ahogy azt, atyáink, elődeink is tették.

Ez 20:30 Ennek okáért mondjad Izrael házának: Így szól az Úr Isten: Nemde a ti atyáitok módjára fertőztetitek-e meg magatokat, és az ő utálatosságaik szerint paráználkodtok-e?

5Móz 4:1 Most pedig hallgass ó Izrael a rendelésekre és végzésekre, amelyekre én tanítlak titeket, hogy azok szerint cselekedjetek, hogy élhessetek, és bemehessetek, és bírhassátok a földet, amelyet az Úr, a ti atyáitoknak Istene ad nektek.

5Móz 7:8 Hanem mivel szeretett titeket az Úr, és hogy megtartsa az esküt, amellyel megesküdt volt a ti atyáitoknak; [azért] hozott ki titeket az Úr hatalmas kézzel, és szabadított meg téged a szolgaságnak házából, az egyiptombeli fáraó királynak kezéből.

Megtartsa az esküt, a szövetséget amit megesküdtbaz atyáknak akiknnem mas mint Ábrahám, Izsák, és Jákob akit átnevezett Izráelnek!

Örök eskű köti az Atyát Abrahámhoz és a magvához, ezért is nem törölt a Megváltó semmit el!

5Móz 8:1 Mind azt a parancsolatot, amelyet én e mai napon parancsolok neked, tartsátok meg és teljesítsétek, hogy élhessetek és megsokasodhassatok, bemehessetek és bírhassátok a földet, amely felől megesküdött az Úr a ti atyáitoknak.

Itt meg csak a Kánán földjéről van szó kicsiben előrejelezve azt hogy majd az egész földet kapják örökségül!

5Móz 10:15 De egyedül a ti atyáitokat kedvelte az Úr, hogy szeresse őket, és az ő magvukat: titeket választott ki ő utánuk minden nép közül, amint e mai napon [is látszik].

Egyedül a ti atyáitokat: Ábrahám, Izsák, Jákob(Izráel)

Nem a pápa meg a kereszténység meg az Allah és stb....

5Móz 11:9 És hogy sok ideig élhessetek a földön, amely felől megesküdt az Úr a ti atyáitoknak, hogy nekik és az ő magvuknak adja [azt a] tejjel és mézzel folyó földet.

5Móz 11:21 Hogy megsokasodjanak a ti napjaitok és fiaitoknak napjai azon a földön, amely felől megesküdt az Úr a ti atyáitoknak, hogy nekik adja mindaddig, amíg az ég a föld felett lészen.

Figyeljünk az utolsó szavakra:

AZ ÉG A FÖLD FELETT LÉSZEN!!!

az Ég mindig a Föld felett lesz ,még az újjá teremtett föld felett is az újja teremtett ég!

Tehát ez azt jelenti hogy ÖRÖKKÉ!!!

Az meglehet, hogy szétszórta a teljes izraelita nemzettséget, mind a 12 törzset a világba a hitetlenkedésükért és eltévelyedésükért, de nem hagyta el őket,az idők végén összeszedi az Övéit YAHUAH!

Mennyire bizonyítja ezt a Megváltó egyik kinelentése is:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izrael házának elveszett juhaihoz.

Ha valaki azt gondolja hogy ez megváltozott bármikor is , es le lettek cserélve a keresztényekre, akkor az nagy tévedés, és pedig a keresztény világgal ez van elhitetve!

Szakadjatok el a világtól , hogy az Atya igazságát felismerjétek és csatlakozni tudjátok hozzá úgy ahogy Ő azt nekünk kijelőlte az Ő szavával a Torával , é ahogy azt az Ő Fia is példázta, tanította a számunkra!

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek(,Torának) vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből(Tora) egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt(Torát) hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt(Torát) betöltik.

Tehát a Pál a rómaiakhoz írt levelének 2:13 verse bizonyítja hogy nekünk is be kell tölteni!!

Hazug tanítás az amikor azt mondják hogy Ő már betöltötte és nekünk már nem kell!

Nekünk Őt kell követni ha az Atyához akarunk jutni, Ő pedig a megszületett szó, ige vagyis a Tora, mindegy hogyan nevezzük ezekből a verziókból!

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Az Atyátol Megáldott szép napot mindenkinek

2021. szept. 26. 10:30
 44/75 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom a pogány császár szentelt vizet az isteneknek és átvettétek."

41. Anjutca, ugye nem várod el tolunk, hogy a zavaros, iskolázatlan találgatásaidra válaszoljunk? Tele van a fejed eloítéletekkel, és ami abban megfordul, azt kategorikusan ténykent jelented ki.

Majd ha valóban érdekel és nyitott vagy a tényekre, akkor megtudhatod.

Addig annyit, hogy ha te "Keresztény Református" vagy, 500 évvel ezelott a te oseid is vagy 1. katolikusok voltak, vagy 2. pogányok.

Vagy azt hiszed, a reformátusok 1500 évig az ókori Kelet sivatagaiban éltek, szocskét ettek, teveszor ruhában tántorogtak és hirdették az krisztusi igét? Az o vallásukra semmilyen hatással nem voltak a római

hagyományok?

Prókátor jól elmagyarázta a tomjént és a szenteltvizet is. Mindketto használata Biblikus.

Ne folytasd ezt a stílust, mert provokálás miatt letilthatnak a moderátorok.

2021. szept. 26. 11:06
 45/75 Blackice75 ***** válasza:
8%

Szentelt vízről sehol nem tesz említést az Írás(biblia)

Egyébként a Szent az egy szándékos torzítása a különválasztott szónak.

A szó amiből fordították az valójában helyesen lefórditva azt jelenti hogy különválasztott!

H6944 ‫קֹדֶשׁ‬ (qóḏeš)

Szentnek fordítottak de valójában ezt jelenti:

1) különválasztott, (fel-, oda- vagy meg)különválasztottság, sérthetetlenség, mentesség (ti. minden tisztátalanságtól)

2) különválasztott(szent) hely, különválasztott(szent) dolog, különválasztott(szent) tárgy, különválasztott(szent) személy (ti. Isten jelenléte különválasztottá(szentté) teszi), különválasztott(szent) időszak (ti. imára, dicséretre, pihenésre, pl. szombatnap)

3) rituálisan megtisztított, különválasztott(megszentelt), elkülönített személy, tárgy

Különválasztott(szent) (személy vagy tárgy), Istennek különválasztott(odaszentelt), elkülönített

4) különválasztott hely(szentély) (ti. a Szent Sátor, illetve a Templom)

5) קֺדֶש קָדָשִים: „a legkülönválasztottabb hely” (ti. a Szentek Szentje, vagyis a Templom legbelső helyisége)

Ejtsd: kódes.

A Szent szó az Semo Sancus egy Római istenség nevéből ered!

Sancus-Sanctus-Sankt-Saint-Szent stb...

Minden pogany istenséget Sátán képvisel, ezek nevei mind az Ő nevei!

Mint ahogy az Úr a Baál!

Ezeket el is mondja az Írásban(biblia) csak persze a világ vallási tanításai ezekre nem térnek ki, hiszen Sátán a megalapozójuk és ezert fő érdekük a tömegek sötétben tartása!

Jer 23:26 Meddig lesz ez a hazugságot prófétáló próféták szívében, akik az ő szívük csalárdságát prófétálják?

Jer 23:27 Akik el akarják az én népemmel felejtetni az én nevemet az ő álmaikkal, amelyeket egymásnak beszélnek, miképpen az ő atyáik elfeledkeztek az én nevemről a Baálért?

(Baálért, H1168)

H1168 ‫בַּעַל‬ (baʿal)

Baál = ’úr’, ’tulajdonos’

1) névelővel: Baál, föníciai főisten a föníciaiak vagy a kánaániak legfőbb férfi istensége

2) Rúben leszármazottja

3) Saul nagybátyja

4) város Simeon törzsi területén

Etimológia: tulajdonnév (nomen proprium) a H1167 köznévi jelentéséből (vö. G896 Βααλ).

Ejtsd: baal.

(Óhéber BDB)

H1168 ‫בַּעַל‬ (baʿal)

Baál = „úr, gazda, tulajdonos”

1) névelővel: Baál, föníciai főisten a föníciaiak vagy a kánaániak legfőbb férfi istensége

2) Rúben leszármazottja

3) Saul nagybátyja

4) város Simeon törzsi területén

Etimológia: a H1167-ből; vö. G896 Βααλ

(Óhéber Gesenius)

--------------------

És most egy két prófécia a végidőkre Hóseástól ami a neveket illeti, és ez mostanra végidőkre szól vagyis a Megváltó eljövetelének idejére mikor a nagy mennyegző megtörténik, amikor a az Atya szava szerint élő es a Messiasban hívő izraeliták egybekelnek a Megváltójukkal, mint menyasszony a vőlegénnyel és kezdetét veszi a Megváltó ezer éves királysága:

Hós 2:15 És azon a napon, [ezt] mondja az Úr, így fogsz engem hívni: Én férjem, és nem hívsz engem többé [így]: Baálom(Úr).

Hós 2:16 És kiveszítem az ő szájából a Baálok neveit, hogy azoknak neve se említtessék többé.

Baálok, azért többeszámban mert minden pogány istenség amit imadtak anno es imádnak ma a világban tudatosan és tudatlanságukban, az mind mind Sátán vagyis Baál!

Tehat brutális az elhitetés es a megtévesztés amit a világg es a világ keresztényeivel az abszolút igazságként etetnek meg már évezredek óta!

2021. szept. 26. 13:06
 46/75 anonim ***** válasza:
0%
Blackice75, én hajlok arra amit te mondasz mert keresztény református vagyok. A gyerekbibliaban nincs is írva hogy Illés megszentelni a vizet és elhiszem hogy Dancza pogány istentől van a Szent név és a szenteltvíz is onnan van hogy annak a nevével ráimádkoznak. Én hiszek neked Blackice75 mert te is Keresztény Református vagy mint én. Az kéne hogy még többen legyünk protenstánsok aztán a tömjént, Szenteltvízet, szent ikoncsokolgatasokat eltoroljuk a földről. Meg a Mária meg a Jézus még a kereszt csokolgatásokat megengedni de úgy hogy mindenki vigyen be magával egy Mária, Jézus még Keresztet és azt csokolgassa. A vírus is csak a katolikusok és az ortodoxok hibalyabol terjed mert csókolgatnak. Azt nem merném betiltani hogy a Keresztet, Jézust meg Máriát ne csókolják mert félek a pokoltol hogy odakerülök de mindenki vigyen magával otthonról és csokolja. Meg a Biliában is van egy kitétel hogy csokolhátok a fiút hogy el ne vesszünk. Lehet ez alátámasztja Jézus, a Kereszt és Mária ( mint Jézus anyja) tiszteletet. De a Szenteltvízet, Tömjént, Szent ikonok csokoládét el lehetne hagyni és gondoskodnak is róla ha a protenstansok lennénk többen. Meg a keresztvetés is megmaradna mert azt se merném betiltani. Érzem hogy a keresztvetés Isteni sugalmazás és ha betiltanánk akkor elkárhoznánk. De csak az ortodox keresztvetes maradna meg mert én azt tudom jobban, ahhoz szoktam. Nem kell 2 felé keresztvetes. Nem provokáció de tényleg ha egyszer a protenstánsok lennének többen és volna szavak akkor megreformálnám.en a katolikusokat, ortodoxokat. És az volna az udvuzoles feltétele ahogy mi mondjuk meg hisszük. Aki másképp csinálná, gondolná azt eretneknek nyilvánitanánk és eltörölnék papíron a keresztségét. Magyarul excommunicatio vobis. Jól beszélsz Blackice hittestvérem.
2021. szept. 26. 14:26
 47/75 Blackice75 ***** válasza:
59%

Kedvey Anjutca

Nem olvastad el elég részletesen amit írtam a két válaszomban!

Tudom kicsit hosszúra sikerültek, de aki nem lusta és érdeklödő az elolvassa!

Én nem vagyok református és nem is leszek soha egyetlen világi vallás követője sem képviselője!

A kereszt kultúsz az szintén bálványimádás, de ez csak egy morzsa a világ tévelygésének rendszerében!

Amiket leírtál, azokat sajos nincs hova tenni az Írás(biblia) szerint, sehol nem.köthető az Aty szavához!

Mint ahogy itt senki válasza sem!

Némelyek tartalmaznak apró igazságmorzsákat, ettől tűnik igaznak, és ez a megtévesztő vallási filozófiák , dogmák lényege!

Én senkit nem akarok meggyőzni vagy kitéríteni a hitéből!

Az Atya akit akar elhív , es akkir az az ember meg fogja érteni azt az üzenetet amit ránk hagyott és a világ bibliának nevezi!

Aki foggal,körömmel makacsul ragaszkodik a világ dolgaihoz, es nem hajlandó alázatosan oda fordulni az Atyához és befogadni az igazságot a szívébe, kivetve onnan minden e világi oktatást, az olyan embert az Atya nem tudja elhívni, kihívni, elválasztani a világtól.

Mindegy ki mennyire okos, intelligens ,meg teológus módon igyekszik megmagyarázni azt amit a vilag neki tanított , hogy miért nem szombat miért lehet megenni már minden dögőt,meg hogy karácsony , meg húsvét, meg a további ősi pogány hagyományok!

Az Atya leírta konkrétan hogy hogyan lehet Őt szeretni, mindegy hogy mi mit gondolunk, Ő nem fog soha a mi világi vallási , meg a saját beképzelt gondolataink után igazodni, ezekkel még csak távolabb kerülünk tőle, és nem közelebb hozzá!

Tehát mi nem vagyunk hittestvérek kedves Anjutca, csak felebarátok :)

Hiszen megmondta Yahusha a Megváltó is :

Máté 12:46 Mikor pedig még szóla a sokaságnak, íme az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakinn, akarván ő vele szólni.

Máté 12:47 És monda neki valaki: Íme a te anyád és testvéreid odakinn állanak, és szólni akarnak veled.

Máté 12:48 Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim?

Máté 12:49 És kinyújtván kezét az ő tanítványaira, monda: Íme az én anyám és az én testvéreim!

Máté 12:50 Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nekem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

A mennyei Atyám AKARATÁT!!!

Vajon mi a mi mennyei Atyánk akarata?

At hogy az Ő szava, igéje vagyis Torája szerint éljünk!

Az egész Írás az elejétől a végéig erről szól!

A Tanakh vagyis az úgynevezett Ószövetség a Torárol szól es annak fontosságáról mert az vjsz az örök életre!

Az úgynevezett "újszövetség" pedig a Megváltó bizonyságtétele a Toráról, az Atya parancsolatairól, rendeléseiről, melyeket ha cselekszi az ember, általmegy a halálból az életre!

Ez elég világosan rámutat arra a világunkban, amiben már 99'9%-léka az embereknek már régi generációk ota elhagyta az Atyát, halottnak számít!

Tudom hogy ez nagyon nem tetszően hangzik bűnős füleinknek , de a nagyon fájdalmas igazság az ez!!!

Akár tetszik, akár nem tetszik ez van !

2021. szept. 26. 15:12
 48/75 anonim ***** válasza:
88%

"Én nem vagyok református és nem is leszek soha egyetlen világi vallás követője sem képviselője"

Jah, te a sátán képviselője vagy.

2021. szept. 26. 16:42
 49/75 Blackice75 ***** válasza:
11%

#48 nyilván neked mindegy nem!?

Amúgy meg teljesen mindegy ki mit gondol rólam , ez abszolút semmit nem számit, nem vagyok én senki sem .

Az Atya az aki, és az Ő szava a Tora!

Ha kis időt szánnal a sok felesleges idődből kedves #48 es kutatnál az Írásokban meg értelmeznéd is,rajönnél arra hogy ki az akik Sátánt képviselik es a világ útjait járják, tudatlanul vagy tudatosan akár!

Légy áldott kedves barátom!!!

2021. szept. 26. 16:54
 50/75 anonim ***** válasza:
Hogy lenne már mindegy, amikor a sátán csalárd hírnökei, mint te is, az ördög hazugságait hintik el?
2021. szept. 26. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!