Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
 471/509 anonim ***** válasza:
82%

"Tehát most nem tudom, melyik hadísz gyűjteményben olvastam azt a hadíszt, amit pontosan idézni sem tudok." Csak kíváncsiságból kérdezem. Honnan tudod, hogy az a hádísz hiteles? Onnan, hogy szerinted illeszkedik a Koránhoz és legfeljebb a besorolásából. De, más hádíszok is vannak hitelesnek nyilvánítva. Érted a problémám? A hádísz gyüjtemények hosszúak, elég átláthatatlanok és még csak nem is lehet őket 100%-osan megbízhatónak tekinteni. Voltaképpen, ha tetszik akkor igaz, ha nem tetszik akkor nem. A sahih-nak, megbízhatónak tekintett hádíszra is bárki rámondja szemrebbenés nélkül, hogy nem az, ha nem illeszkedik az elképzeléseibe. És ez nem rosszindulat. Itt a gyakorin is csinált már ilyet a másik válaszoló.

"Tudok hozni ellenpéldát, kapásból, hogy milyen méltányosan és szeretettel bánt a Próféta zsidó szomszédjával, de nem tudom lehivatkozni." Mi a történet? Ha nagyjából leírod én előbb-utóbb valószínűleg magamtól is megtalálom.

"A muszlimok jelentős része, egy az egyben tagadja ezt. Hogy ők mire alapozzák nem tudom, én ezzel a konkrét kérdéssel soha életemben nem foglalkoztam." A "jelentős része", azok nem tudom kik lehetnek, ugyanis két Koránban is láttam magyarázatként egyes versekhez illesztve a eset. Tehát ezzel még nem foglalkoztál, nem gondolkoztál rajta. Az a baj, hogy szerintem azért tűnök neked nagyon negatívnak, mert én viszont már több ilyen dolgot is megnéztem. Ha jól sejtem te úgy gondolsz az iszlámra, mint a béke vallására, így éled meg, számodra ezt jelenti, egy jó dolog, tehát alapvetően érdekedben sem áll nagyon kényes témákkal foglalkozni és akár egy kicsit is megkérdőjelezni. Talán azt hiszed, hogy kettős mércét alkalmazom, pedig a keresztény vallást is nagyon sok szempontból vizsgáltam már. Ha találkozom egy új kérdéssel, váddal, annak utána szoktam nézni. A Bibliához is füzetnyi jegyzetem van.

"Egyébként a kereszténység értelmében mi muszlimok mehetnénk a pokol fenekére, szóval nem tudom miről beszélsz." Nem ismered jól a kereszténységet. A Katolikus Egyház sem így gondolja és a legtöbb protestáns egyház sem.

És én sem gondolom így. Szerintem a kereszténységnek van igaza, kellett a váltságáldozat stb., de a dolog jóval árnyaltabb annál, mint hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, hogy aki nem keresztény az megy a pokolba. Vegyünk pl. téged, aki ki tudja miért vagy muszlim. Lehet beleszülettél vagy egyszerűen megtetszett valamiért. Felvetül a kérdés, hogy egyáltalán tisztában voltál-e vele ténylegesen, hogy mit utasítasz el, amikor nemet mondasz a kereszténységre. A körülményeidet, a gondolkodásodat, hogy pontosan mi van a szívedben, mi motivált téged, milyen szándékkal teszed amit teszel, azt igazából csak Isten tudja. Lehet jót akarsz, de félreértesz valamit, talán rossz tapasztalatod volt stb. És minden élethelyzet más. A hegyen élő buddhista talán életében nem hallott Jézusról vagy Mohamedről.

2021. máj. 8. 23:37
 472/509 anonim ***** válasza:
17%

"Akkor miért azt a wc papírnak való koránt olvasod? :D Nagyjából annyira gagyi, mint a Mormon könyve :D"

Te aztán igazi kultúrlény vagy. Legalább látja mindenki hogy egyes keresztények milyen primitív szinten vannak.

2021. máj. 8. 23:46
 473/509 anonim ***** válasza:
2%

"A másik muszlim nagyon sértő volt sokszor, de én nem mostalak vele össze."

Na most mivel sértettelek meg?

2021. máj. 8. 23:49
 474/509 anonim ***** válasza:
17%

"És az sem igaz, hogy kiírtottak egy törzset?"

Az amikor egyetlen forrás számol be arról hogy 6-700 férfit lefejeztek a főtéren? Vagy valami ilyesmi. Hát nem, nem igaz. A Korán tiltja a hadifoglyok kivégzését. Előírja hogy szabadon kell őket engedni a háború végén.

"Így például, ha egy keresztény, egy hindu, buddhista egész életében a szegényeket etette, másokért dolgozott vagy bármi jónak nevezhető cselekedetet hajtott végre, teljesen lényegtelen, megy a pokolba."

Ez Allah dönt el nem mi. Meg ez a kérdés hasonlít az ateisták kérdésére. Gyakran megkérdezik hogy pokolra kerül-e az ateista ha amúgy jó ember. Nézd, a keresztények társaítanak Allah mellé, amit amúgy a Biblia is tilt. Aztán megtagadják Allah prófétáját és a Koránt ami Allah szava. Ezek azért elég nagy bűnök, gondolom egyetértsze. Hogy közben tetteik is jót oké, nyilván Allah ezeket figyelembe veszi.

2021. máj. 8. 23:56
 475/509 anonim ***** válasza:
81%

"Te aztán igazi kultúrlény vagy. Legalább látja mindenki hogy egyes keresztények milyen primitív szinten vannak."

Csak a ti ocsmány stílusotokat másolom, remélem nem zavar.

2021. máj. 9. 00:47
 476/509 anonim ***** válasza:
4%

#471: Kizàrólag hiteles hadíszokat olvasok. Minden nap olvasok pàrat. De nem vagyok egy élő lexikon.

Viszont azt vilàgosan làtom, hogy nincs összhangban az Iszlàmmal amiket mondasz. Hogy finoman fejezzem ki magam.

Abdullah

2021. máj. 9. 00:56
 477/509 anonim ***** válasza:
39%

"Csak a ti ocsmány stílusotokat másolom, remélem nem zavar."

Ez is hazugság. Én sosem írtam olysamit hogy a Biblia wc papírnak való. Az eredeti Tóra és Evangélium az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatások.

2021. máj. 9. 01:06
 478/509 anonim ***** válasza:
4%

"Tehát ezzel még nem foglalkoztál, nem gondolkoztál rajta."

Igazàból én azon gondolkodom, hogy mi célod lehet Neked ezzel az egésszel, amit csinàlsz.

Ha véletlenül abban mesterkedsz, hogy bemagyaràzd nekem, hogy az Iszlàm milyen "rossz" vallàs, akkor az nem fog összejönni :D

Nem vagyok egy élő lexikon, de bőven ismerem a vallàsomat, annyira, hogy tudom a jó oldalon àllok. És azt is làtom, hogy óriási tévedéseid vannak, bàr csalhatatlannak hiszed magad.

Abdullah

2021. máj. 9. 08:27
 479/509 anonim ***** válasza:
94%

"Ez is hazugság. Én sosem írtam olysamit hogy a Biblia wc papírnak való. Az eredeti Tóra és Evangélium az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatások."

Nem hazugság, hát nem veszed észre? Valami sose létezett, általatok eredetinek tartott Evangéliumról és Tóráról hadoválsz, amíg a Szentírást hamisítsanak tartod és a hamisítás szóval még szépen fogalmaztam meg az ocsmány véleményeteket. Nézd meg például a másik fanatikus, már egypipás hozzászólót, aki azt írta, hogy Jézusról azért nem írja le a véleményét, mert minden keresztény nagyon megsértődne rajta. Azért sokat sejtet, hogy ti mennyire mélységesen lenézitek nem csak a keresztény hitet, de Isten szavát a Szentírást és Krisztust is.

2021. máj. 9. 12:51
 480/509 anonim ***** válasza:
4%

#479: Jézust mi Isten prófétàjànak tartjuk, nagyon tiszteljük, de nem tartjuk Istennek, vagy Isten Fiànak.

Én a BIBLIAI (!!) Krisztusról, mint karakterről írtam, hogy tudnàm kritizàlni. Csak nem akarom.

Előttem lévők viszont nem fogtàk vissza magukat amikor az Iszlàm Prófétàjàt (béke legyen vele), illették nyomdafestéket nem tűrő szavakkal.

Miért teszik ezt ???

Abdullah

2021. máj. 9. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!