Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
Ott van a három kérdésem. Szép hosszúak.
Szintén belinkeltem az ateistákkal történt vitát, ami szintén szép hosszú.
Szóval bőven van bizonyíéték. Részedről viszont csak annyi hangzott el "magától" ami vicc kategória meg hogy nem bizonyíték, ami szintén. Ez így komolytalan.
"A keresztények hiszik, hogy Jézus Isten, nem? De."
És hogy jön ez ide? Én arról bsezélek mit ír a Biblia.
"A keresztények hiszik, hogy a Biblia Isten szava, nem? De."
Hát nem. Keresztények szerint a Bibliát Isten ihlette de nem szó szerint Isten szava.
"Azaz valahányszor a Biblia kijelenti hogy Jézus Isten, azt voltaképp Jézus (is) jelenti ki."
Hát nem, mert azt nem Jézus mondja.
Szóval a keresztény vallással kapcsolatban sem vagy képben. Nagyon nem.
"Ott van a három kérdésem"
Mind a hármat már a legelső kommentelő megcáfolta, szóval ez szép kis öngól lett.
"És hogy jön ez ide? Én arról bsezélek mit ír a Biblia."
Ez úgy jön ide hogy ezt írja a Biblia.
Nagyon képben vagy :D
Nem támadásnak szánom... de most csak ha belegondolok újra, hogy ha Jézus Isten volt, akkor a keresztények szerint Isten hagyta magát, hogy "halálra" kínozzák, megalázzák mindenki előtt... Ugyanaz az Isten, az Ószövetségben még ereje teljében lép fel. Tényleg, most úgy őszintén: Miért ????
Oké én vállalom, hogy nem értem. Ne haragudjatok rám, én tisztellek titeket, ha békés keresztények vagytok, de ezt nem értem.
Még irodalom órán, is komolyan félévet tanultunk a Bibliáról, és benne van a tananyagban, mennyire más az Isten az Ó illetve az Újszövetségben...
Rengeteg ember élete végéig tanulmányozza ezt a könyvet (a Szent Bibliát), de sohasem tudja megérteni teljesen....
Abdullah
Nem vagyok keresztény, és viszonylag rég tanulmányoztam már mélyrehatóbban a Bibliát, szóval ha biztos választ vársz arról érdemes inkább külön kérdést kiírnod a vallás rovatban. De úgy rémlik hogy mivel a keresztény hit alapján a bűn, a halál oka egy ember, ez alól végső soron egy ember áldozata adhat felmentést.
Jézus emberként eljövetelének alapvető célja pedig ugye ez volt, hogy megváltsa az embereket, ezzel mintegy jelképesen vállalva mindenki áldozatát.
Igen, mert a keresztények egy végtelenül szerető Istenben hisznek, aki saját egyszülött Fiát is képes értünk adni. Az a baj, hogy bár saját állításod szerint keresztény voltál (valójában legfeljebb megkeresztelt), se az Ó-, se az Újszövetséget nem ismered egyáltalán. Pedig már az Ószövetségben megjelenő istenkép egy ilyen végtelenül irgalmas Urat mutat be, hiszen Jahve számtalan alkalommal megbocsájt népének és kegyelmében részesíti őket. Ez az irgalmas szeretet teljesedik be az Újszövetségben, amikor az egész világra kiterjed egyszülött Fia áldozata révén.
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte Isten a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ."
Ez az Evangéliumból való idézet, Jézus szavai személyesen, amit tudtommal a muszlimok is elvileg elfogadnak. Szerintem elég egyértelműen elmondja.
"Még irodalom órán, is komolyan félévet tanultunk a Bibliáról"
El nem tudom képzelni, hogy melyik ország melyik iskolájába járhattál, mert az alaptantervben alig legfeljebb néhány óra van a Szentírásra. Egyházi iskolákban lehet kicsit több időt fordítanak rá, állami intézményben meg csak a minimumot. Ráadásul ott sem a Szentírás teológiai tartalmával foglalkoznak, hanem irodalomtörténeti szempontból nézik csak.
Ismerem a fenti mondatokat... de ennek az égvilágon semmi értelme nincsen. Ne haragudjatok, nem akarok támadni, de ezt el se tudom képzelni, hogyan lehet ebben hinni... úgy teljes egészében.
"Ez az Evangéliumból való idézet, Jézus szavai személyesen, amit tudtommal a muszlimok is elvileg elfogadnak. "
Dehogy fogadom el... Miért tenném ? Hát ez teljesen abszurd.
Muszlim társam már kellően bemutatta mennyire nem igaz, hogy az Ószövetség Istene végtelenül irgalmas lett volna.
Régebben próbáltam hinni ebben, de ahogy öregszem, és muszlimként nézek vissza kb a fejem leesik az asztalra, hogyan lehet ebben hinni, illetve hogy én hogyan tudtam hinni ebben... vagy próbáltam inkább.
Az Iszlám bölcsebbé tesz.
Abdullah
"Mind a hármat már a legelső kommentelő megcáfolta, szóval ez szép kis öngól lett."
Első kommentelő, persze :) Ha nem haragszol, innentől nem tudlak komolyan venni.
"Ez úgy jön ide hogy ezt írja a Biblia."
Szerintem neked halvány lila gőzöd sincs arról hogy mit ír a Biblia.
"Oké én vállalom, hogy nem értem. Ne haragudjatok rám, én tisztellek titeket, ha békés keresztények vagytok, de ezt nem értem."
Maguk a keresztények sem értik. Nem is lehet érteni. Az Ószövetségben Isten népirtásra ad parancsot, nők és gyerekek tömeges legyilkolására és még a saját gyerkeiket is meg kell ölni ha más vallást akart követni (persze ez hamisítás, Isten soha nem parancsolna ilyet). Az Újszöveségbe pedig Isten eljön a földre emberi alakban és öngyilkosságot követ el mert keretszények szerint csak így tud megbocsátani (persze ez is hamisítás). Mind a kettő teljesen abszurd, és képtelenség.
"De úgy rémlik hogy mivel a keresztény hit alapján a bűn, a halál oka egy ember, ez alól végső soron egy ember áldozata adhat felmentést."
Egy ember áldozata adhat felmentést? Az ókori primitív barbár politeista vallásokban van emberáldozat. Azokban volt az hogy az istenségeknek emberáldozatra volt szükségük. Nem veszitek észre hogy ez egy hamis pogány elem? Ordít róla hogy köze nincs az egyistenhithez.
"Maguk a keresztények sem értik. Nem is lehet érteni. Az Ószövetségben Isten népirtásra ad parancsot, nők és gyerekek tömeges legyilkolására és még a saját gyerkeiket is meg kell ölni ha más vallást akart követni (persze ez hamisítás, Isten soha nem parancsolna ilyet). Az Újszöveségbe pedig Isten eljön a földre emberi alakban és öngyilkosságot követ el mert keretszények szerint csak így tud megbocsátani (persze ez is hamisítás). Mind a kettő teljesen abszurd, és képtelenség."
Egyetértek. Csak látom a sok idős keresztény nénit akik szegénykéim életük végéig olvassák a Bibliát, de valójában sohasem fogják érteni... :(
Mert nem is lehet. Nagyon "kell" hogy az egyházuk mindenfélét hozzámagyarázzon, mert anélkül teljesen elvesznének a sorok között...
Hálás vagyok Allahnak, amiért olyan kegyes volt hozzám, hogy megismertette velem az Iszlámot.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!