Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
Akkor jó lenne ha 1 helyen beszélgetnénk nem gondolod ?
Abdullah
"Egyetértek. Csak látom a sok idős keresztény nénit akik szegénykéim életük végéig olvassák a Bibliát, de valójában sohasem fogják érteni... :("
És a keresztények pontosan ugyanígy éreznek a muszlimokkal szemben. Szegény muszlimok, hiába olvassák életük végéig a Koránt, sosem fogják megérteni...
Erre te azt mondod, hogy ez nem igaz, a Korán teljesen egyértelmű, tisztán és érthetően írja le a dolgokat. Viszont a keresztény vallású is pont ugyanezt érzi, hogy a Biblia teljesen tisztán és egyértelműen írja le a dolgokat, teljesen érthetően fogalmaz.
Ezért furcsák számomra ezek a vallási viták, és ateistaként ezért látom értelmetlennek őket, mert mindkét fél úgy érzi, hogy nála az igazság, ő tudja jól, és nem érti, hogy a másik vallású hogyan nem képes ezt meglátni.
Abdullah, ezt neked kéne a legjobban tudnod, te elmondásod szerint keresztény voltál. Amikor az voltál, nem érezted úgy, hogy olyan tudás birtokában vagy, amitől többnek, igazabbnak, rendesebbnek érezted magad más embereknél, a többi embernél, legfőképp az ateistáknál és/vagy más vallásúaknál? Nem érzed most ugyanezt az iszlámmal kapcsolatban, mióta muszlim lettél? A vallások mind erre az érzésre apellálnak, erre a kiválasztottság-érzésre, ezt erősítik az emberben, kivétel nélkül. Te vagy az igaz tudás birtokában, te vagy az aki tudja a tutit, mindenki más tévelyeg és rossz úton jár, te vagy az aki a helyes és jó utat járja, te vagy az, aki a Mennyországba/Paradicsomba/Nirvanába fogsz jutni, te vagy az aki Isten/Allah/akárki isten vagy felsőbb hatalom kegyébe férkőztél, te fogod elvinni a túlvilágon a jackpotot... Az összes vallásban ez a közös pont, az én, az egó cirógatása, kényeztetése, a többi csak jól hangzó sallang, körítés, díszítés.
#402:
Tudod ez érdekes, mert amikor keresztény voltam, már akkor is kicsit "muszlimként" gondolkodtam csak ezt akkor még nem tudtam... Sosem hittem a megváltásban, és mindig úgy tekintettem az életemre, hogy főleg 2 dolog számít: hinni Istenben, és minél több jó dolgot cselekedni. És Isten majd mérlegre teszi az én jó és rossz cselekedeteimet a "végén".
Én sohasem gondolom biztosra, hogy a Paradicsomba jutok, lehet hogy a Tűzbe kerülök. De hiszek Istenben bármi történjék is.
"A vallások mind erre az érzésre apellálnak, erre a kiválasztottság-érzésre, ezt erősítik az emberben, kivétel nélkül. "
Én azt gondolom, az ateisták gondolják ezt a vallásokról elsősorban :)
Köszönöm barátságos szavaidat.
Abdullah
"mert amikor keresztény voltam"
Azt esetleg meg lehet tudni, hogy ez mit jelent? Mert rendszeresen hangoztatod, de sose tértél rá ki. Tehát keresztény voltál, gondolom akkor minden vasárnap voltál templomban, rendszeresen gyóntál, áldoztál, bérmálkozó is voltál, naponta imádkoztál? Mert eddig csak annyi hangozott el a keresztény mivoltodról, hogy egy hatalmas rózsafüzér lógott a kocsiban. Ami hát... khm khm :D
Ugyan mi közöd hozzà kisfiam ?
Abdullah
Gondoltam :D
Ez így csak még szánalmasabb, behazudod, hogy keresztény voltál, majd áttértél, stb... Elég átlátszó.
"A másik kérdés szép példája annak, keresztények hogyan hazudoznak az iszlámról. Szándékosan félreértelmezik a verseket és így hazudoznak. "
Te pedig ugyanezt teszed a kérdéseid alatt. Hazudozol a keresztény vallásról. Szándékosan félreértelmezed a Biblia sorait és így hazudozol. Pontosan ugyanúgy, ahogyan te is érzed azt keresztény oldalról teszik, pontosan ugyanazt érzik a keresztények iszlám oldalról, amikor a te soraidat olvassák. Ilyen szempontból ugyanolyanok vagytok, hiszen mindannyian emberek vagytok, ugyanazokkal az érzésekkel. De legalább kvittek vagytok.
Természetesen ez valójában nincs így, sem a muszlimok körében, sem a keresztények körében csak ennek az érzete van meg bennetek. Ha nem az adott vallást követed, akkor látod azon vallás fonákságait, ha azt követed, akkor meg nem. Te muszlimként látod a keresztény vallás fonákságait, inkonzisztenciáit, ugyanakkor nem veszed észre, nem látod meg az iszlámban lévő inkonzisztenciákat. Egy keresztény pontosan ugyanígy van a dologgal: látja az iszlámban lévő inkonzisztens momentumokat, kiszúrja őket, ugyanakkor pontosan ugyanúgy átsiklik a saját vallása inkonzisztenciái felett, mint te az iszlám fonákságai felett. Minden más vallást tudsz kritikus szemmel vizsgálni, a sajátodat nem, és ez mindenkire igaz, mind keresztényre, mind muszlimra, mind minden más vallás híveire.
Megint Abdullahhoz szólok, mert ő volt keresztény: tudom, most úgy érzed, hogy az iszlámban nincsenek inkonzisztenciák. De ne feledd el, hogy ugyanígy éreztél akkor is, amikor keresztény voltál, nem láttad a vallás inkonzisztenciáit. Ha akkor megkérdeztek volna róla, hogy vannak-e benne, csak te nem veszel róluk tudomást, vagy pedig egyáltalán nincsenek fonákságok a keresztény vallásban, mit válaszoltál volna? Őszintén. Valószínűnek tartom, hogy azt, hogy a keresztény vallás egy konzisztens vallás, nincs benne semmi olyan, amit félre lehetne értelmezni, egyértelmű amit mond. Most mit mondasz? Azt, hogy a keresztény vallás egy értelmetlen vallás, az iszlám sokkal egyértelműbb, konzisztensebb mint a keresztény vallás. Most úgy érzed, ez azért van, mert az iszlám vallás bölcsebbé tett, felnyitotta a szemed. De igazából bármely más valláshoz pártoltál volna át, akkor is ezt éreznéd, hogy az az adott vallás tett bölcsebbé, az nyitotta fel a szemed. Sőt, ha most visszatérnél a kereszténységhez, akkor is pontosan ugyanezt éreznéd! Hogy a keresztény vallás bölcsebbé tett, megmutatta hogy az iszlámban is vannak furcsaságok, csak muszlimként ezeket nem láttad, nem vetted észre. És nem is értenéd, hogy hogyan nem voltál képes meglátni, észrevenni ezeket az inkonzisztenciákat, mint ahogyan most is csak csodálkozol szerintem még mindig, hogy a múltban, amikor még keresztény voltál, hogy a fenébe nem vetted észre a keresztény vallás fonákságait.
A vallások ilyenek, ezt teszik az emberrel. Megváltoztatják a gondolkodásmódod, a dolgokhoz való hozzáállásod, a véleményed bizonyos dolgokkal, helyzetekkel szemben. Önbizalmat adnak az által, hogy a tudás érzésével kecsegtetnek, úgy éreztetik, hogy megértetted a világot, annak működését, belátsz a kulisszák mögé, végre tudod mi miért történik a világban. Ad egy olyan érzést, hogy végre nem vagy elveszett, nem csak az elemek játékának tehetetlen résztvevője vagy. Ezek jó dolgok, jó érzések, kellenek ahhoz, hogy az ember jobban meg tudja élni az életét, segítenek, hogy embernek, emberebbnek érezhesd magad.
Ugyanakkor át is eshetsz a ló túloldalára, mint az muszlim társaddal is történt: önteltté, dölyfössé, pökhendivé tehet, arrogánssá és lenézővé más vallásokkal, azok híveivel szemben. Megváltoztatja az érzékelésedet, módosítja az ingerküszöbödet: egyre kevésbé fogod tolerálni, hogy az általad követett vallásról mások negatívan vélekednek, ugyanakkor egyre kevésbé érzed szükségesnek tiszteletben tartani más vallások alapvetéseit, dogmáit. Egyre kevésbé tudod elfogadni hogy mások más vallást követnek, nyilván, hiszen úgy érzed, ők rossz úton járnak, azt meg miért is kellene tolerálnod. Nem igaz?
Csakhogy itt nincs jó út meg rossz út, legalábbis ilyen értelemben nincsen. Nem attól függ az út hogy jó-e vagy rossz, hogy melyik vallást keveted. Járhatsz a jó úton keresztényként és muszlimként is, meg bármely más vallás követőjeként is. De járhatsz a helytelen úton is mind muszlimként, mind keresztényként, mind bármely más vallás tagjaként is. Hogy az út jó-e vagy rossz, amit jársz, az attól függ, hogy azt a vallást, amit követsz, azt hogyan követed, mennyire tudsz hívő mellett ember is maradni. Lásd a keresztény vallás némely ágazatát, egyesek képesek a saját gyermeküket, testvérüket hagyni meghalni, mert a saját vallásukból azt olvassák ki, hogy vért tilos adni hozzátartozóiknak. Ez emberséges hozzáállás szerinted? Szerintem nagyon nem. De másik oldalról meg jó példák a robbantgatós terrorista muszlimok: ők is az iszlám vallást követik, de szerintem mégsem járnak a jó úton, ebben gondolom egyetértünk.
Tehát nem attól leszel jó vagy rossz ember, hogy ezt vagy azt a vallást követed, hanem attól, hogy azt a vallást, amelyiket követed, azt hogyan követed. Ha úgy, ahogyan muszlim társad teszi itt a gyakorin, akkor az nem jó út, nem helyes út. És ezt te is látod, hiszen még fel is róttad neki több alkalommal is néhány napja ezen kérdés alatt. Hiába követi az iszlám vallást, hiába teszi ezt teljes odaadással, meggyőződéssel és beleéléssel, valahogy mégsem a jó úton halad. Tehát nem az tesz jó emberré, hogy az iszlámot követed, hanem az, ha az iszlámot helyesen követed. Tehát ezen kérdésben nem az számít, hogy milyen vallást követsz, hanem az, hogy azt hogyan teszed. Ez a leglényegesebb, ettől fogsz jó vagy rossz úton haladni, jó vagy rossz emberré válni.
"Azt esetleg meg lehet tudni, hogy ez mit jelent? Mert rendszeresen hangoztatod, de sose tértél rá ki. Tehát keresztény voltál, gondolom akkor minden vasárnap voltál templomban, rendszeresen gyóntál, áldoztál, bérmálkozó is voltál, naponta imádkoztál? "
Szerinted ezeket hány keresztény teszi meg? :) Például te?
"Szerinted ezeket hány keresztény teszi meg? :) Például te?"
Igen, például én igyekszem így élni. Ezért töltött is el egyszerre mély szomorúsággal és sajnos felháborodással is, ahogy barátoddal a hitemről beszéltek, ahogy mindenfélét hazudoztok róla, ahogy gúnyoljátok, ahogy ő is elhordott engem mindenféle bálványimádónak, ami az iszlám szerint a gyilkosságnál is súlyosabb vétek (ez volt idézve is).
Ő pedig számos alkalommal állította, hogy keresztény volt, amiben az első perctől kételkedtem, mert olyan banális dolgokkal nem volt tisztában, mint Jézus személye. Igaz írta is egy ezt firtató kérdésre, hogy hatalmas rózsafüzért lógott a kocsijában. S szerintem kicsit se mindegy, hogy valaki attól keresztény, mert keresztényként próbál élni, vagy attól tartja magát annak, mert rózsafüzér lóg a kocsiban, amit soha életében nem is használt. Legalábbis imádságra biztos nem.
Te biztosan nem élsz keresztényként mert akkor nem írnàl ilyeneket.
Tovàbbà halvány lila gőzöd sincs Krisztus szerepéről a protestáns egyhàzakban.
Màr utaltam erre is koràbban, de annyira buta vagy, hogy semmilyen finom célzàst nem értesz.
Amíg valaki nem magyaràz el neked valamit betűről betűre akkor nem értesz semmit. De még inkább akkor sem.
Abból amiket írkàlsz, az jön le, hogy abból sem értettél semmit amit napokkal ezelőtt beszéltünk.
Mintha egy kosàrba akarnànk vizet önteni.
Valószínűleg ebből is alig értesz valamit amit most írok...szóval sztem én kiszàllok.
Hisztizz egyet gyorsan a végére, az nagyon jól megy.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!