Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
 391/415 anonim ***** válasza:
36%

A lényeg az, hogy én nem vagyok rosszindulatú. Sajnálom, hogy esélye sincs megérteni, pedig nagyon szeretné. Ennyit akartam mondani.

Én bízom abban, hogy amikor a Bibliàból idéztél nekem, akkor jót akartàl nekem, mert én akkor úgy éreztem. Vagy csak naiv vagyok...

Abdullah

2021. ápr. 30. 12:01
 392/415 anonim ***** válasza:
12%

"Az nem szándékos félreértelmezés hogy a megtermékenyített petesejtnek semmi köze a vérröghöz, az agyagnak pedig semmi köze a porhoz. Ezek egyszerű tények."

Amiről az idézett versek írnak az a megtermékenyített petesejt.Ez egyértelműen kiderül. Az hogy vérrögnek fordították egy dolog de írthatták volna hogy megtermékenyített petesejt. A lényeg az hogy erről van szó. Tehát megint hazudoztál. Az agyag és por lényegében föld, az ember pedig a földben található elemekből épül fel. És a Biblia is ezt írja. Azzal hogy ezt tagadod a saját Bibliádat is megtagadod. Ez is mutatja milyen mértékű az iszlámellenes gyűlölet hogy még a Bibliát is megtagadják a keresztények miközben az iszlámot rágalmazzák.

2021. ápr. 30. 12:04
 393/415 anonim ***** válasza:
94%

"Amiről az idézett versek írnak az a megtermékenyített petesejt.Ez egyértelműen kiderül."

Az is igencsak gáz, ha annyira tudatlan volt a szerző hogy fogalma sem volt olyasmikről hogy megtermékenyítés vagy petesejt.

"Az agyag és por lényegében föld"

Nagyon nem. Pont azért agyagnak hívják, nem földnek, mert élesen különbözik a földtől.

2021. ápr. 30. 12:07
 394/415 anonim ***** válasza:
25%

#393: Te most komolyan azt hiszed, hogy a Korán, a te éppen aktuális 21. századi definícióidnak fog megfelelni. Ez még viccnek is rossz.

Abdullah

2021. ápr. 30. 12:56
 395/415 anonim ***** válasza:
94%

"Te most komolyan azt hiszed, hogy a Korán, a te éppen aktuális 21. századi definícióidnak fog megfelelni. "

Nem, nyelvészeti definícióknak kéne megfelelnie. Vagy azt akarod mondani hogy a Korán írója olyan szavakat használt, amiknek a jelentéséről fogalma sem volt, és ezért hibás mondatokat írt belőlük?

Mert ha feltételezzük hogy felfogta amit leírt, akkor elég ciki hogy agyag és por között nem tud különbséget tenni.

2021. ápr. 30. 12:59
 396/415 anonim ***** válasza:
30%

Nem, te szimplán a 21. századi fogalmaidat próbálod ráerőltetni a Kegyes Koránra.Ennek semmi értelme.

A szerző hitem szerint maga Isten volt.

Abdullah

2021. ápr. 30. 13:04
 397/415 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, te szimplán a 21. századi fogalmaidat próbálod ráerőltetni a Kegyes Koránra.Ennek semmi értelme."

Miért, az agyag szerinted régen nem agyagot jelentett? Hát mi mást? És akkor minek hívták az agyagot?

2021. ápr. 30. 13:06
 398/415 anonim ***** válasza:
0%

#397: Remélem nem ugyanazzal az emberrel beszélgetek két helyen is.

Arabul kéne tudnod, méghozzá azon a régi arab nyelven amin a Korán íródott. Teljesen felesleges itt kötekedned.

Abdullah

2021. ápr. 30. 13:22
 399/415 anonim ***** válasza:
94%

"Remélem nem ugyanazzal az emberrel beszélgetek két helyen is."

Jelen esetben de. És elég valószerűtlen hogy az összes fordító ugyanott és ugyanúgy tévedett volna. Minden jel arra mutat hogy a Korán írója nem volt képben, mi is az az agyag.

2021. ápr. 30. 13:23
 400/415 A kérdező kommentje:

"Arabul kéne tudnod, méghozzá azon a régi arab nyelven amin a Korán íródott. Teljesen felesleges itt kötekedned."

Te és a kis barátod tudtok ógörög, arámi és héber nyelveken? Mert pont úgy kötekedtek minden ismeretet nélkülözve a Biblia kapcsán.

Ha pedig nem igaz az érvelése a másik hozzászólónak, akkor mutass rá, hogy hol nem igaz. Mert a vérrög egy normális ember szerint se jelent embriót.

2021. ápr. 30. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!