Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
"Pedig már az Ószövetségben megjelenő istenkép egy ilyen végtelenül irgalmas Urat mutat be"
Hát hogyne :) Mint ezekben az Ószövetségi versekben is végtelenül irgalmas:
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
"Ez az irgalmas szeretet teljesedik be az Újszövetségben, amikor az egész világra kiterjed egyszülött Fia áldozata révén."
Az hogy az Újszövetség szerint Istennek emberáldozatra van szüksége, minden csak nem szeretet.
"Ez az Evangéliumból való idézet, Jézus szavai személyesen, amit tudtommal a muszlimok is elvileg elfogadnak."
Nem tudom honnan vetted. Igaz vannak olyan versek az Evangélumból amik valóban lehetnek Jézus szavai és az iszlám szerint elfogadhatóak, pédául mikor egyistenhitet hirdet. Az olyan versek viszont amik Jézus megváltó haláláról szólnak, az iszlám határozottan elutasítja.
"Első kommentelő, persze"
Igen. Megnéztem mind a három linkelt kérdést, és mindhárom esetben kapásból a legelső komment rámutatott, miért hibás a kérdésed.
"Szerintem neked halvány lila gőzöd sincs arról hogy mit ír a Biblia"
Ez esetben nem is kell. A korábbi válaszolónak elég sok gőze volt róla, és ő cáfolta a hazugságaid azáltal, hogy rámutatott, miket ír a Biblia.
"Egyetértek. Csak látom a sok idős keresztény nénit akik szegénykéim életük végéig olvassák a Bibliát, de valójában sohasem fogják érteni... :("
Attól, hogy neked nincs meg a kellő értelmed egyes dolgok felfogásához, nem jelenti azt, hogy más se képes felfogni. :) Szerencsére vannak nálad intelligensebb emberek, még ha "szegény öreg nénik" is, akiket ilyen otromba módon lenézel.
"még ha "szegény öreg nénik" is, akiket ilyen otromba módon lenézel."
Én egyáltalán nem nézem le, hanem őszintén sajnálom őket. Komolyan mondom.
A kereszténységnek nagyon kell a papság, mert ez az ami képes folyamatosan "megmagyarázni" a megmagyarázhatatlant.
Abdullah
"Igen. Megnéztem mind a három linkelt kérdést, és mindhárom esetben kapásból a legelső komment rámutatott, miért hibás a kérdésed."
Ha rámutatott volna, akkor nem követi még többszáz hozzászólás :)
"Ez esetben nem is kell. A korábbi válaszolónak elég sok gőze volt róla, és ő cáfolta a hazugságaid azáltal, hogy rámutatott, miket ír a Biblia."
Akkor elkerülte a figyelmedet hogy mindhárom esetben a Bibliából idéztem verseket. A korábbi válaszoló semmit nem cáfolt meg. Kerülte a válaszadást a kérdéseimre és csak kijelente hogy szerinte tévedek.
"Ha rámutatott volna, akkor nem követi még többszáz hozzászólás"
Dehogynem, mivel mindegyik kérdés alatt elkezdtél provokálni és kötekedni, és erre érkezett egy csomó válasz.
"Akkor elkerülte a figyelmedet hogy mindhárom esetben a Bibliából idéztem verseket"
Nem kerülte el sem ez, sem az hogy a másik kommentelő egy az egyben bebizonyította, miért értelmezed hamisan azokat a verseket.
"Attól, hogy neked nincs meg a kellő értelmed egyes dolgok felfogásához, nem jelenti azt, hogy más se képes felfogni. :) Szerencsére vannak nálad intelligensebb emberek, még ha "szegény öreg nénik" is"
Sokásos sértegetés.
Kiváncsi vagyok az öreg nénik hogy magyarázzák az általam idézett népirtásra felszólító bibliai verseket vagy az Újszövetségben az emberáldozatra vonatkozó verseket.
"Dehogynem, mivel mindegyik kérdés alatt elkezdtél provokálni és kötekedni, és erre érkezett egy csomó válasz."
Nem provokáltam, csak leírtam hogy amit írtak az nem válasz.
"Nem kerülte el sem ez, sem az hogy a másik kommentelő egy az egyben bebizonyította, miért értelmezed hamisan azokat a verseket."
Fura, mert nekem nem tünt fel. Arra a kommentelőre gondolsz akit megkértem hogy mérlegelje Jézus istenségét az átalam összegyűjtött bizonyítékok alapján, de nem tette hanem kijelentette hogy Jézus Isten mert a Bibliában van egy vers ami ezt írja?
"Nem provokáltam, csak leírtam hogy amit írtak az nem válasz."
Mivel nem is válasz volt, hanem rámutatás hogy eleve hibás a kérdésed.
Pl ott volt az a kérdésed, hogy miből gondolják a keresztények, hogy Jézus hozzájuk jön el. Ezt lazán cáfolta az első kommentelő amikor rámutatott arra az aprócska valótlanságra a kérdésedben, hogy nem gondolják.
"Arra a kommentelőre gondolsz akit megkértem hogy mérlegelje Jézus istenségét az átalam összegyűjtött bizonyítékok alapján, de nem tette hanem kijelentette hogy Jézus Isten mert a Bibliában van egy vers ami ezt írja?"
Bocs, de neked most komolyan szövegértési gondjaid vannak? Rajtad kívül mindenki más felfogta, hogy Jézus eljött emberként, és erre te értetlenkedve vakarod a fejed hogy amikor emberként volt itt, az alapján miért nem isten. Gyakorlatilag bebizonyítottad hogy amikor Jézus emberként volt itt akkor emberként volt itt.
Mi lesz a következő projekted? Hogy a Biblia B betűje valójában egy B betű?
"Pl ott volt az a kérdésed, hogy miből gondolják a keresztények, hogy Jézus hozzájuk jön el. Ezt lazán cáfolta az első kommentelő amikor rámutatott arra az aprócska valótlanságra a kérdésedben, hogy nem gondolják."
Akkor még azt sem értetet meg a kommentelő hogy a kérdés lényege az hogy a keresztény Jézus a valós vagy a muszlim Jézus. Ha pedig beleolvasol, vannak olyan keresztények akik tényleg azt gondolják hozzájuk fog visszajönni Jézus. Igazából aki meg azt írta minden emberhez jön vissza és megítéli mindenkit, azt jelenti a keresztényekhez tér vissza Jézus mert mindenkit elítél aki nem keresztény, a keresztényeket pedig felmenti.
"Bocs, de neked most komolyan szövegértési gondjaid vannak? Rajtad kívül mindenki más felfogta, hogy Jézus eljött emberként, és erre te értetlenkedve vakarod a fejed hogy amikor emberként volt itt, az alapján miért nem isten. Gyakorlatilag bebizonyítottad hogy amikor Jézus emberként volt itt akkor emberként volt itt."
Ha Jézus azt mondta magáról hogy ember, mindenki aki látta embernek nézte, és keresztények szerint is emberként volt itt, akkor áruld már el, hogy lett belőle isten? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!