Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
#309: Ha újrakezdhetném az életem biztos lehetsz benne, hogy filozófia szakra iratkoznék be valamelyik egyetemre :)
"Ne érts félre, nem a hitedet szándékozom megkérdőjelezni, csak fura volt hallani a fentebbi mondatod ennek fényében."
Isten létének kérdését, logikailag próbáltam vizsgálni, Isten létét úgy általában felekezettől függetlenül. Ez lehet a filozófia asztala.
Nem hiszem, hogy Allah megharagudna rá azért, mert logikai kísérletet teszek arra, hogy igazoljam az Ő létezését.
Hihetetlen de a hit összeegyeztethető a független gondolkodással :)
Semmi irónia nincs bennem, ne érts félre.
Abdullah
"A mi világunk egy rendszer, a Teremtő pedig létrehozta ezt a rendszert. Nyilván most nem értesz meg ebből sok mindent. Ami neked paradoxonnak tűnik lehet csak azért van mert még nem érted. Lényeg az hogy ez nem befolyásolja hogy teremtett világban élünk."
Ezzel maximálisan egyetértek. Isten egy komplett rendszert hozott létre idővel, térrel.
Mint mondtam, az idő amúgy sem olyan kőbe vésett dolog, mint azt sokan képzelik.
Abdullah
"És ebből mi következik?"
Hogy az idő nem olyasvalami amit teremteni kellett bárkinek is.
"A mi világunk egy rendszer, a Teremtő pedig létrehozta ezt a rendszert. Nyilván most nem értesz meg ebből sok mindent. Ami neked paradoxonnak tűnik lehet csak azért van mert még nem érted. Lényeg az hogy ez nem befolyásolja hogy teremtett világban élünk."
Persze hogy nem. De ugyanez fordítva is igaz, hogy te egy teremtővel magyarázol mindent, az sem befolyásolja, ha nem teremtett a világ, amelyben élünk.
"Hogy az idő nem olyasvalami amit teremteni kellett bárkinek is."
Sok ateista fizikus is elképzelhetőnek tartja, hogy az ősrobbanás előtt még idő sem volt. Akkor ez így hogy ? :)
Abdullah
"Sok ateista fizikus is elképzelhetőnek tartja, hogy az ősrobbanás előtt még idő sem volt."
Most elképzelni bármit el lehet, meg az ellenkezőjét is. De többnyire (a tudományban pedig kizárólag) az számít, ki mivel tudja bizonyítani a mondandóját.
Egyébként arról van többé-kevésbé konszenzus tudományos berkekben hogy a mi univerzumunk ideje az, ami az ősrobbanással kezdődött. Hogy előtte mi lehetett, azt semmilyen módszerrel nem lehet vizsgálni, szóval ebben a kérdéskörben már kizárólag hipotézisek és vélemények léteznek. Van persze, aki úgy gondolja hogy az ősrobbanás mindennek a kezdete, ebből eredően nem létezett olyan, hogy az ősrobbanás előtt. Mások a ciklikus univerzumot tartják elképzelhetőnek, megint mások azt hogy akár egy teljesen másféle szabályokra épülő másféle univerzum létezhetett korábban, stb. Jelenleg úgy néz ki, hogy se bizonyítani, se cáfolni nem lehet egyiket sem, hisz nincs rá mód hogy az univerzumon belülről visszalássunk az univerzum előttre.
"Hawking szerint az ősrobbanás előtt az idő meggörbült: ahogy megyünk visszafelé, az idő mindig egyre közelebb jutott a semmihez, de soha nem vált semmivé. Vagyis eszerint az elképzelés szerint soha nem volt semmi, amiből az ősrobbanás által valami lett, de az emberiség nézőpontjából mégis ez a helyzet."
Az indexen találtam, remélem hiteles.
Abdullah
A fenti idézetből, nekem mindenesetre egyértelműen az jön le, hogy az idő egy eléggé "képlékeny" valami tud lenni. És nem szükségszerű hogy állandóan létezzen.
Míg Isten szükségszerű létező mint említettem.
Abdullah
"Az indexen találtam, remélem hiteles."
Bevallom, Hawkingtól nem sokat olvastam, szóval ezügyben nem tudok nyilatkozni. De éppenséggel ez is lehet egy a sok hipotézis közül.
"És nem szükségszerű hogy állandóan létezzen"
Ahhoz szükségszerű, hogy bármilyen változás történhessen. Egy világ amiben nincs idő, szükségszerűen egyetlen állapotban képes csak létezni, semmi sem változhat meg benne.
"Míg Isten szükségszerű létező mint említettem."
Ha előfeltételezed, mint teremtőt. Ha valakinek alapból nincs benne isten a képletben, az ő szempontjából nem is szükségszerű hogy benne legyen.
"Ha valakinek alapból nincs benne isten a képletben, az ő szempontjából nem is szükségszerű hogy benne legyen."
Ha nem rakod bele Istent a képletbe, akkor a képletnek sohasem lesz megoldása. Mindig csak nyújtjuk mint a rétes tésztát, de sohasem lesz megoldása. Isten léte teszi logikussá az egészet.
Egyszerűen az emberi LOGIKA, gondolkodás adja, hogy valahonnan "jönnie" kellett mindennek.
De én sem akarom tovább nyújtani ha nincs ellenedre, érdekes beszélgetés volt, köszönöm szépen :)
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!