Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
 291/415 anonim ***** válasza:
0%

Keresztények, most kajakra lepontozzátok, amikor úgy általában Isten léte mellett próbálok érvelni ? :D

Abdullah

2021. ápr. 29. 10:11
 292/415 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy kulcsmondat most. Mert ez rámutat arra, hogy egyszerűen csak fogadjuk el az univerzumot olyannak amilyen"

Nem feltétlen. Mindent az visz előbbre, a tudományt is, ha kérdezünk, és utána vizsgálódunk.

De ha van valami amire - a jelen ismereteink szerint legalábbis - nem tudjuk a választ, akkor hibás gondolkodásmód önkényesen beleerőotetni valami olyan választ, amit ugyanúgy nem bizonyít semmi, mint a többit, de legalább egyezik a világképeddel.

Illetve lehet persze ezt így csinálni, csak akkol vállalja fel az ember, hogy ő ebben hisz. És ne tegyen úgy, mintha az ő hite az valami univerzálisan elfogadott tény lenne, mert nagyon nem az.

2021. ápr. 29. 10:17
 293/415 anonim ***** válasza:
0%

#292: Idealista (főleg keresztény) filozófusok logikai úton, kiszokták következtetni, hogy Isten létezik. Csak úgy "valamilyen" Teremtő Isten, tehát vallási felekezet nélkül.

Sajnos, nem tudom megismételni, a gondolataikat. De a klasszikus emberi logika önmagában kihozza hogy Isten létezik. Szent könyvek nélkül is.

Abdullah

2021. ápr. 29. 10:24
 294/415 anonim ***** válasza:
100%

"Idealista (főleg keresztény) filozófusok logikai úton, kiszokták következtetni, hogy Isten létezik. Csak úgy "valamilyen" Teremtő Isten, tehát vallási felekezet nélkül.

Sajnos, nem tudom megismételni, a gondolataikat. De a klasszikus emberi logika önmagában kihozza hogy Isten létezik. Szent könyvek nélkül is."

Szerintem az olyan istenérvemre gondolsz, minthogy pl semmi sem lèteshrt egy azt megelőző ok nélkül, ezért kell hogy legyen isten, mint első ok.

Ha jól gondolom, hogy ilyesmikre gondolsz, ezekkel megint az a gond hogy hitre, feltételesésekre épülnek.

Ennél a példánál hogy ha komolyan vesszük, hogy semmi sem létezhet valami azt megelőző ok nélkül, akkor isten sem. Ha pedig isten létezhet csak úgy, ok nélkül, akkor miért ne létezhetne bármi más is?

Szóval gyakorlatilag ezeket is vagy elhiszed, vagy nem, mert maguk az alapállítások is bizonyíthatatlanok, vagyis a belőlük eredő következtetés sem lehet tény.

2021. ápr. 29. 10:31
 295/415 anonim ***** válasza:
100%

*istenérvekre

*létezhet

2021. ápr. 29. 10:32
 296/415 anonim ***** válasza:
46%

Például igen. De az általad említetett már meghaladták ha jól tudom.

Most azt tapasztaljuk, hogy van idő. Elfogadod hogy létezik idő ?

Na most, az időnek keletkeznie kellett, önmagában nem létezhet. Ugyanakkor az idő létezése előtt, biztosan nem lehetett más csupán a Teremtő, mivel a Teremtőt nem teremthette senki mivel idő sem volt !

Na ezt gondold végig :) Egyébként ez magamtól jött most úgy hirtelen. Szóval ha tévedés, akkor vannak nálam komolyabb gondolkodók is az biztos.

Abdullah

2021. ápr. 29. 10:37
 297/415 anonim ***** válasza:
23%

* Ahhoz hogy Istent valaki létrehozza, kellett volna, hogy legyen idő... de nem volt. Isten önmagában létezett.

Abdullah

2021. ápr. 29. 10:39
 298/415 anonim ***** válasza:
100%

Az idő nem valami konkrét dolog amit teremteni kéne. Ez csak egy mesterséges koncepció amit az ember vezetett be hogy az események sorrendiségét mérni tudja.

De most anélkül hogy ebbe belemennék, csak gondolj bele abba, ha az időt külön meg kéne teremteni, az kizárná, hogy meg lehessen teremteni. Hisz ez azt jelentené hogy van egy pont, ahol még nincs idő, és azt van egy pont ahol már van. Na most a két eseménynek van egy sorrendje, tehát köztük idő kell hogy elteljen. De ha nem létezhet idő, akkor nem tud idő eltelni a két esemény között, vagyis egy paradoxonhoz vezet ha abból indulunk ki, hogy az időt teremteni kell.

2021. ápr. 29. 13:09
 299/415 anonim ***** válasza:
46%

Tökéletesen értem azt amit mondasz. De erre az a válaszom, hogy csupán a mi tér-időbe zárt emberi agyunk az, ami nem képes felfogni, az időnélküliséget.

Az, hogy mennyire elképzelhető, hogy esetleg ne létezzen idő, mi sem mutatja jobban, minthogy vannak olyan fizikusok, akik szerint most sem létezik idő. Döbbenetes tudom, de vannak olyan természettudósok, akik az időt jelenleg is csupán illuziónak tartják. Azt hittem egyébként pont ezt fogod felhozni ellenérvként.

Ha érdekel itt egy link, nem csupán a levegőbe beszélek:

[link]

De az időt bizonyosan teremtették, ráadásul látványos, hogy különböző helyeken különböző sebességgel tellik az idő. Állítólag a tömegvonzás hatására. Szóval az idő múlása, nagyon is befolyásolható, ebből kiindulva nem egy szigorú állandó, személyszerint meg vagyok róla győződve, hogy teremtették.

Ha visszakanyarodhatok az Iszlámhoz, akkor engem elképesztően megdöbbentett amikor olvastam, hogy Iszrafil angyal már letérdelt a harsonájához, hogy belefújjon és elkezdődjék az Utolsó Nap... igen ám, de a Földön mind eközben sokkal lasabban tellik az idő.

Hogyan gondolhattak halandó emberek ilyesmire 1400 évvel ezelőtt a sivatag közepén ??? Ilyenre még egyetlen görög filozófus sem gondolt... pedig ők még a Föld kerületét is kiszámolták. Engem ez is nagyon meggyőzött az Iszlám mellett, persze elsősorban nem ez.

Abdullah

2021. ápr. 29. 13:29
 300/415 anonim ***** válasza:
0%

Ne feledd, hogy a kvantum mechanika összefüggéseivel kapcsolatban, is tulajdonképpen jelenleg az a helyzet, hogy az emberi agy nem tudja felfogni, hogyan működhet... már alkalmazzák, a megfigyelt jelenségeket, de egyáltalán nem értik a működését.

Abdullah

2021. ápr. 29. 13:33
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!