Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
Azzal nincs is semmi baj, Abdullah, hogy te miben hiszel. Mindenki abban hisz, amiben szeretne.
De amikor a hitét valaki tényként próbálja előadni, mint az itteni fanatikus muszlim kommentelő, arra nincs jobb szó, az szimplán hazugság.
Egyébként csak felületesen ismerem az iszlámot, szóval hadd kérdezzem már meg tőled. A Korán mit mond a hazugságról?
Sokszor elhangzik benne a hazugság szó, de ha valami 10 parancsolat jellegű dologra gondolsz akkor olyan nincs benne... Hazugsàggal többnyire a prófétàk ellenfeleit illeti azt hiszem.
Én nem gondolom hogy kettőtök közül bàrmelyikőtök is hazudna.
Abdullah
Hazugok azok akik tagadják Allah jeleit, fennhéjàzóak és romlàst okoznak a Földön.
Allah nem szereti azokat akik romlàst okoznak.
Sajnálom, nem szószerinti, de nagyjából így van.
Abdullah
Bocsánat csak lemerült a telefonom...
Nekem az a szilárd meggyőződésem hogy mindketten őszinte meggyőződéseteket mondtátok el.
Lehet hogy nem pontosan így van... sajnálom ha nem pontos, de mondjuk az a lényeg, hogy aki a Korán állításait elfogadja az áll az igazság oldalán.
Valótlan dolgok állítása hazugság lenne természetesen.
Abdullah
Mivel azt kérdezted, ha jól értem, milyen kontextusban említi a Szent Korán a hazugságot, akkor szerény tudásommal erre próbáltam válaszolni.
Természetesen senki sem gondolja, hogy a teljes objektív valóság megismerhető lenne a Korán révén.
Szóval természetesen a tudományok művelésének, nagyon is van létjogosultsága.
Sőt a Próféta (béke legyen vele), mindenkit a tanulásra,olvasásra buzdított. Műveltnek lenni nagyon erényes dolog
Abdullah
Abdullah
A Korán szerint van Teremtő, a teremtés szemlélésén keresztül, felfedezhetjük a Teremtő "szükségességét".
Tehát muszlim társam őszinte meggyőződését írja le ezzel kapcsolatban, nem hazudik.
Az már más kérdés, hogy miért vita formájában teszi... de ez az Ő döntése.
Én személyszerint elfogadom, ha Te akár materialistaként értelmezed a világot. Ez a Te döntésed.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!