Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/415 A kérdező kommentje:

"Ajànlom figyelmedbe hogy létezik ilyen hogy "vallàstudomàny". Nem keverek semmit, létezik ilyen. :D"

Hol állítottam, hogy nem létezik ilyen? Egyébként az iszlámban nincs, mert ott nem mertek hozzányúlni a Koránhoz kritikusan, de egyébként tényleg létezik ilyen. Ajánlom szíves figyelmedbe, hogy mit ír róla egy wiki cikk:

"Nem szabad összekeverni a vallástudományt a teológiával, hiszen a teológia a vallások tartalmának igazságával, és ezek összefüggéseivel kíván foglalkozni, míg a vallástudomány ettől eltekintve egy adott tárgynak kezeli a vallást, és elemzi azt. Másrészt a teológia általában egy adott egyház saját hitrendszerével foglalkozik és azt más vallási hagyományok mércéjének tekinti."

Az emotikon nehogy lemaradjon, így a végére: ":D"

"A kereszténységet kevésbé ismerem bevallom."

Akkor miért írtad, hogy te keresztény voltál? Hogy voltál keresztény, ha egyáltalán nem ismered a keresztény vallást?

2021. ápr. 24. 16:37
 222/415 anonim ***** válasza:
27%

Lehet hogy jobban tisztàban vagyok Krisztus szerepével a különböző keresztény egyhàzak esetében mint hinnéd.

De lehet hogy csak szerény akartam maradni ;)

Akkora rózsafüzér volt a kocsimban hogy el sem hinnétek...

Na jó legyél, és olvasgassàl sokat mindenkinek jobb lesz hidd el ;)

Adullah

2021. ápr. 24. 16:47
 223/415 A kérdező kommentje:

"Akkora rózsafüzér volt a kocsimban hogy el sem hinnétek..."

Igen, ez a keresztény lét fokmérője, kinek mekkora rózsafüzér lóg a kocsijában. Kár, hogy nem használtad, mert mondják közben a Hiszekegyet is, ami kitér Jézus szerepére, amiről ugye fogalmad sincs és nem is érted láthatóan.

De látom áttértél gúnyos stílusra, pedig próbáltam normálisan írni utóbbi hozzászólásokban. Csak előbukkan az igazi énetek mindig, nem nagyon tudjátok sokáig megjátszani magatok.... Mondjuk mit várhatunk ilyen mocskolódó szánalmas emberektől.

2021. ápr. 24. 17:32
 224/415 anonim ***** válasza:
27%

Oké, értem már a félreértést... Az Iszlámban "vallástudósnak" hívjuk azokat, akik az Iszlámot kiválóan ismerik, és az esetlegesen felmerülő új kérdésekre, problémákra válaszokat igyekeznek adni.

De amit szószerint idemásoltál a wikipédiából, az nyílván inkább keresztény-európai értelemben írt a vallástudományról.

Ezért is mondtam, hogy jó lenne olvasni, rendesen egész könyveket. Mert van úgy, hogy nagyon nem elég idemásolgatni a netről dolgokat. Utána pedig azt állítani, hogy "természetesen tudom" miről van szó....

Azt is elfogadom, ha Te nem akarsz olvasni és tanulni ezekről a dolgokról, de akkor légy olyan kedves nem egyből nekimenni valaminek amiről fogalmad sincsen.

Abdullah

2021. ápr. 24. 21:05
 225/415 anonim ***** válasza:
27%

Ilyen értelemben gondoltam:

[link]

Abdullah

2021. ápr. 24. 21:28
 226/415 anonim ***** válasza:
10%

"Mindhárom idézett saját kérdésed úgy kezdődik, hogy "A keresztények ...". Tehát konkrétan a keresztény vallású embereket célzod a kérdéseiddel, nem a keresztény vallást."

A kérdés nekik szól, mivel a keresztény vallást vizsgálom. Szerinted kinek kellett volna címeznem? A buddhistáknak mikor a Bibliát elemeztem? :) Ezzel nem a keresztény embereket támadom hanem bemutatom nekik miben hisznek. Ez a lényeg.

"Ezekre az állításaidra kértem bizonyítékot, ugyanis a tudomány mai állása az eddig megismert tudományos tényekre, bizonyítékokra támaszkodik. Tehát ha szerinted ez a tudomány mai állása, akkor tudományos bizonyítéknak is kell állnia mögötte, hiszen a tudományban azokat a dolgokat nevezik ténynek, amelyek tudományosan bizonyítva vannak."

A tudomány jelen állása szerint az Ósrobbanás előtt nem volt semmi, mert nincs semmi ami az arra utalna hogy lett volna valami. Ennyire egyszerű. Ezért mondta Hawking is hogy szerinte nem volt semmi az ősriobbanás előtt, tepedig hazugnak nevezted mert nem tetszett a válasza. Azt mondtad mást állított volna ha nem egy talk showban kérdezik tőle.

"Harmadik hazugság. Sehol semmi ilyesmivel nem vádoltam Stephen Hawkingot, nyugodtan visszaolvashatod az ominózus kérdésben. Vagy kérlek mutasd be te is hol állítottam ilyet, a (B) jelű idézeted alatt általam bemutatott minta szerint. Mutasd be kérlek, hogy mely szavaimmal vádoltam meg Stephen Hawkingot azzal, hogy nem mond igazat. Most te jössz, rajtad a sor.

Ha nem teszed, vagy nem tudod megtenni, akkor nem csak hazug, hanem rágalmazó is leszel."

A kedvedvért kikersetem. Ezzel kezdődött:

"Ez szimpla hazugság. Nem tudom, ki hazudta be neked ezt, de az ősrobbanás elmélete nem állit olyat, hogy az ősrobbanás előtt ne lett volna semmi. A kérdés inkább az, hogy te honnan vetted, hogy ilyet állitana az ősrobbanás elmélete?"

Erre hoztam fel példának Hawkingot aki azt mondta az ősrobbanás előtt nem volt semmi. Majd erre így reagáltál:

"Ez egy talk-show volt, és Hawking azt mondta, amit a tévénézők hallani akartak tőle. Hogy foglaljon állást a nagy kérdésben, őszerinte mi volt a big bang előtt. Ő pedig elmondta a véleményét, hogy ő hogyan gondolja. Szerinted én pl. hazudtam neked, vagy totál hülye lennék amiatt, hogy elmondtam neked, hogy nekem az állandóan változó univerzum verzió nyerte meg leginkább a tetszésemet? Ettől szerintem se Hawking bratyó, se én, se senki más se hazudik, se nem totál hülye, ha elmondja a véleményét. Ha ezt egyenletekbe foglalta volna, és tanulmányként jelenteti meg a Natureban, az azért teljesen más tészta lenne. De ilyen meg ugye nem történt."

Tehát ezzel azt mondtad Hawking hazudott. Szerinted mást mond egy beszélgetős műsorban mint egy tudományos munkában. Persze mind ezt azért mert nem tetszett neked amit mondott.

"Azt észrevetted, hogy most már kábé minden harmadik sorodban hazudozol? Sőt, most már rágalmazol is? A rágalmazásról mit ír a Korán? Gyanítom, hogy nem dicséri a rágalmazást sem.

Akkor most hogy is van ez? Te papolsz itt a keresztényeknek a Bibliáról, miközben nagy ívben kakkantasz a saját Szent Könyvetekre, a Koránra? Ezt vajon milyen szemmel nézi Allah, a Szigorú? Biztos hogy a Paradicsomba szeretnél kerülni? Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez az út vezet oda."

Tehát kiderült te vagy az aki hazudozik. Az utolsó néhány mondatoddal pedig sikerült a legprimitívebb szektás keresztények szintje alá sűlyedned. Ennyit az abc-dről.

2021. ápr. 24. 21:56
 227/415 anonim ***** válasza:
0%

"Ezzel pont ugyanolyanná válsz, mint amit most annyira megvetsz. Mert a te szavaidból is most ugyanúgy sütött a gyűlölet a muszlimok iránt, mint ahogyan emberünk szavaiból süt a gyűlölet a keresztények és ateisták iránt."

Nem te mondtad hogy az én kérdéseimben nem látsz gyülöletet mikor kértem hogy mutass rá hol látsz gyülöletet? Most meg behazudod hogy gyülölöm a keresztényeket és ateistákat?

Akkor mégegyszer mert látom nem fogtad fel. Nem gyülölöm sem a keresztényeket, sem pedig az azeistákat. A rágalmazást pedig fejezd be. Vagy akkor mutasd meg a kérdéseiben hol látsz gyülöletet.

2021. ápr. 24. 22:20
 228/415 anonim ***** válasza:
10%

"ha egy fanatikus hittársa szidja a kereszténységet, amit nevezetesen le is mert írni és idéztem is neki. Az helyes volt és jó."

Én az igazságot írtam le Bibliai versekkel alátámastva, ami neked és a többi kereszténynek nem tetszett. Erre a válaszotok rágalmazás, sértegetés és hazudozás.

"Ha pedig valaki ismeri a történelmet, akkor történelmi távlatokban is látja, hogy az iszlám valóban olyan a kezdetek kezdetétől, mint a másfél pipás hozzászóló."

Te biztosan nem ismerd a történelmet, az iszlám vallást de még a saját keresztény vallásodat sem. A történelem pedig engem igazol. A muszlim országokban békében éltek a keresztények. Fordítva nem igaz. A keresztények szinte teljesen kiirtották a muszlimokat Európából. Az utolsó európai népirtás is keresztények követték el muszlimok ellen 1995-ben és jelenleg is kerestzény országok támadják a muszlim országokat. Ez is bizonyítjahogy nekem van igazam te pedig egy gyülölködő keresztény vagy. a kérdésed pedig egyenlő a gyülöletkeltéssel és közösség elleni úszítással.

2021. ápr. 24. 22:26
 229/415 anonim ***** válasza:
10%

"Egyébként nem véletlenül firtattam a bálványimádást se, természetesen tudom rá a választ, csak vártam, hátha egyikőtök le meri írni. De akkor íme:

„Bizony Allah nem bocsátja meg azt, hogy mellé társat állítanak, és ami ezen kívül van, azt megbocsátja annak, akinek akarja” (Korán 4: 116)

Leírtam de látom nem fogtad fel. Ez akkor igaz ha valaki így hal meg. Tehát ha valaki bálványimádó de közben rájön a tévedésére és Allah bocsánatát kéri, akkor Allah megbocsáthatja.

"Tehát az iszlám szerint a bálványimádás sokkal súlyosabb, mint akár a gyilkosság, ami alól van bocsánat. Ezért volt furcsa, hogy minden keresztényt bálványimádónak tartasz."

Ez egy újabb hazugság. Leírtam hogy jelenleg is vannak olyan keresztény irányzatok amik elutasítják a szentháromságot és Jézus istenségét, és azt is leírtam hogy azok a kerestzények akik Jézust követték letében és az eredeti üzenetet az egyenlőek a muszlimokkal.

2021. ápr. 24. 22:36
 230/415 anonim ***** válasza:
27%

Akik aljas módon azzal rágalmaznak engem hogy gyülömöm a keresztényeket, megmutatnák hol tartalmaznak gyülöletkeltést a kérdéseim?

Itt van a három legutóbbi kérdésem:

1, Itt azt bizonyatottam hogy a Biblia alapján Jézus és a többi próféta úgy imádkoztak ahogy ma a muszlimok, tehát a Biblia igazoja az iszlám szerinti rituális imát.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2, Itt azt bizonyítottam hogy Jézus a Biblia alapján is muszlim, mert úgy imádkozott, úgy köszönt, úgy böjtölt, úgy étkezett stb. ahogy a muszlimok.

3, Itt pedig arról van szó hogy a Biblia szerint Jézus élesen kritizálta, ostorozta a farizeusokat, és megnevezte mit követtek el. Én pedig összehasonlítottam a mi keresztényeket a farizeusokkal. Tehát nem én határoztam meg a kritériumokat hanem a Biblia.

Mindenki láthatja hogy mindenhárom kérdés esetében az állításaimat Bibliai versekkel támasztottam alá. Szóval várom hogy keresztények mutassák meg, hol van ezekben a gyülölködés. Ha ez nem sikerül akkor továbbra is aljas rágalom marad.

2021. ápr. 24. 23:31
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!