Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/415 anonim ***** válasza:
97%

"Megtörtént. "

Hol? TE állítottál valamit, TE ezt tudod bizonyítani bármivel is, vagy elismered hogy a te egyéni hitedről van szó?

"A Tízparancsolat kizárja Jézus istenségét, és a bibliai történések szintén kizárják."

A Tízparancsolat semmit nem mond Jézusról, a Bibliai történések pedig összefüggenek azzal amit a Biblia Jézus istenségéről ír, mint azt a Filippi versekben láttuk.

Szóval ezzel is felsültél. Egyéb érv?

2021. ápr. 24. 01:01
 202/415 anonim ***** válasza:
100%

Húúú, jól elszaladt a ló veletek, lesz mit olvasni. De azért előtte még gyorsan válaszolok a nekem címzett válaszra, a #143-ra:

(A)

"Ha pedig megfigyeled a kérdéseim nem a keresztény emberekre irányulnak hanem a keresztény vallásra. Szóval nagyon távol állsz a valóságtól."

Ez hazugság. Konkrétan a keresztény embereknek címezted mind a három kérdésedet, amit belinkeltél, tessék:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Csak hogy jobban látszódjon, kimásolom a kérdéseid szövegét is:

"Keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni?"

"Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?"

"A mai keresztények megütik a farizeusok szintjét?"

Mindhárom idézett saját kérdésed úgy kezdődik, hogy "A keresztények ...". Tehát konkrétan a keresztény vallású embereket célzod a kérdéseiddel, nem a keresztény vallást.

--- ---

(B)

"Azt kérdezted ki állítja tudományos körökben hogy az ősrobbanás előtt nem volt semmi. "

Második hazugság. Te azt állítottad, hogy tudományos tény az, hogy az ősrobbanás előtt nem volt semmi. Tessék, itt az ominózus kérdés:

A #139. válaszodban írtad:

"Ezt már több ateistától is hallottam, de mégis honnan veszitek? Az az elmélet szerint az ősrobbanás előtt nem volt semmi. Legfeljebb lehetnek más elképzelések, de az Ősrobbanás elmélete úgy szól hogy a robbanás előtt nem volt semmi."

Aztán kicsivel később a #143-ban kategorikusan kijelentetted:

"Tehát a tudomány mai állása szerint az ősrobbanás előtt nem volt semmi."

Ezekre az állításaidra kértem bizonyítékot, ugyanis a tudomány mai állása az eddig megismert tudományos tényekre, bizonyítékokra támaszkodik. Tehát ha szerinted ez a tudomány mai állása, akkor tudományos bizonyítéknak is kell állnia mögötte, hiszen a tudományban azokat a dolgokat nevezik ténynek, amelyek tudományosan bizonyítva vannak. Erre te előhozakodtál azzal a talk show-val, amiben Hawking elmondja, hogy ő hogyan képzeli el az ősrobbanást. Itt derült ki, hogy nem hogy nincs rá tudományos bizonyítékod (honnan is lenne), de még csak az sem tudod, mi az hogy tudományos bizonyíték. Azt hitted, a talk show az az. Hát nem, nem az. Sehol semmi olyanról nem volt szó abban a kérdésben, amit a (B) jelű szavaidban állítottál.

--- ---

(C)

"Ezzel nem tudtál mit kezdeni és azzal vádoltad meg Hawkingot hogy nem mond igazat mert az csak egy talk show."

Harmadik hazugság. Sehol semmi ilyesmivel nem vádoltam Stephen Hawkingot, nyugodtan visszaolvashatod az ominózus kérdésben. Vagy kérlek mutasd be te is hol állítottam ilyet, a (B) jelű idézeted alatt általam bemutatott minta szerint. Mutasd be kérlek, hogy mely szavaimmal vádoltam meg Stephen Hawkingot azzal, hogy nem mond igazat. Most te jössz, rajtad a sor.

Ha nem teszed, vagy nem tudod megtenni, akkor nem csak hazug, hanem rágalmazó is leszel.

Azt észrevetted, hogy most már kábé minden harmadik sorodban hazudozol? Sőt, most már rágalmazol is? A rágalmazásról mit ír a Korán? Gyanítom, hogy nem dicséri a rágalmazást sem.

Akkor most hogy is van ez? Te papolsz itt a keresztényeknek a Bibliáról, miközben nagy ívben kakkantasz a saját Szent Könyvetekre, a Koránra? Ezt vajon milyen szemmel nézi Allah, a Szigorú? Biztos hogy a Paradicsomba szeretnél kerülni? Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez az út vezet oda.

2021. ápr. 24. 04:12
 203/415 anonim ***** válasza:
95%

"Remélem, hogy mindenki rajtad keresztül fogja megítélni az iszlám vallást, mert hátborzongató, hogy egyesekből mit tud kihozni."

Kérdező, ez viszont nem volt szép. Sőt, ez semmivel sem volt szebb, mint ahogyan az viselkedik, akit sérelmezel. Ne süllyedj le az ő szintjére. Senkinek sem kellene ezt az oldalát megismernie az iszlámnak, amit ez a figura itt előad. De ne mutass be te sem olyan oldalát a kereszténységnek, amit itt bemutattál.

Ezzel pont ugyanolyanná válsz, mint amit most annyira megvetsz. Mert a te szavaidból is most ugyanúgy sütött a gyűlölet a muszlimok iránt, mint ahogyan emberünk szavaiból süt a gyűlölet a keresztények és ateisták iránt. Ezt tanítja neked Jézus, hogy így kell visaelkedni? Még akkor is ha megbántanak? Mit is mondott Jézus, mit kell tenned, ha megbántanak? Ha így viselkedsz, akkor az neked sem a menetjegyet jelenti a Mennyországba, azt is gyanítom.

Abdullah egyébként is bocsánatot kért tőled, már nem is egyszer. Mit is mond Jézus a megbocsátásról?

2021. ápr. 24. 04:27
 204/415 A kérdező kommentje:

Egyik szavával bocsánatot kér, másik szavával ugyanúgy folytatja. Tudod az nem igazi megbánás, ha nem is próbálunk változtatni a dolgokon, az egyszerű szemvényvesztés, becsapás amit művel. Egyik szavával megbánást mutat, másik szavával a keresztényeket folyton gyalázó hozzászólót élteti. Ha egy keresztény ír negatívat róluk, azt egyből sérelmezi, de azzal semmi gondja, ha egy fanatikus hittársa szidja a kereszténységet, amit nevezetesen le is mert írni és idéztem is neki. Az helyes volt és jó.

Ha pedig valaki ismeri a történelmet, akkor történelmi távlatokban is látja, hogy az iszlám valóban olyan a kezdetek kezdetétől, mint a másfél pipás hozzászóló.

2021. ápr. 24. 09:36
 205/415 anonim ***** válasza:
25%

#203, 204:

Nem folytatom, csak elmondtam, hogy fel vagyok háborodva, amiért a kérdező a vallásomat gyalázza továbbra is.

Sajnos Ő nem ismeri jól a történelmet, illetve ezen éli ki magát, hogy a muszlimokat becsmérli.

Illetve a kérdező, sajnos alig érti, hogy mit akarunk mondani sokszor, alapvető fogalmakkal és terminológiával sincs tisztában. Elismerem, hogy pejoratívan beszéltem a kereszténységről mégegyszer elnézést.

De a "bálványimádás"-t, mint vallási fogalmat, terminust használtam, mint mondtam "nálunk" az Iszlámban központi fogalom a bálványimádás. Ha valamelyik muszlim például valamilyen alakot, formát tulajdonít Allahnak, már ez is bálványimádásnak minősül.

Szóval igazából itt nagyon elbeszéltünk egymás mellett végig, de megértettem, hogy a keresztények szemében ez extrém mdon sértő, ezért megígérem, hogy többé nem használom a "bálványimádás" fogalmát.

A kérdező, mintha nem értené a mondatainkat, és átlag naponta újra és újra ugyanazokat ismételgeti nekünk.

A magam részéről ezt már borzasztóan unom. Feltehetne már egy másik lemezt. És most nem mondtam semmi csúnyát sztem.

#203: Köszönöm a támogatást, az ilyen viselkedés amit Te tanúsítasz, az amit én általában jellemzőnek tartok a keresztényekre. Ezért mondtam én, hogy a keresztények rengeteg jó dolgot tesznek a Földön.

Abdullah

2021. ápr. 24. 10:44
 206/415 A kérdező kommentje:

"A magam részéről ezt már borzasztóan unom."

Akkor nem kell itt tanyáznod, nincs itt semmi látnivaló.

"Nem folytatom, csak elmondtam, hogy fel vagyok háborodva, amiért a kérdező a vallásomat gyalázza továbbra is."

Ezt visszautasítom, mert nem gyaláztam, annyira pedig pláne nem, mint te és a másik fanatikus a kereszténységet. Azt például nem te írtad, hogy a keresztény papok meghamisították a Bibliát? Vagy keressem elő a hozzászólásodat és linkeljem is?

2021. ápr. 24. 12:16
 207/415 anonim ***** válasza:
22%

#206: De igen én írtam. Persze nem pontosan így, mert valójában az Iszlám azt állítja, hogy a papok módosították, úgymond meghamisították a Bibliát.

Amiket írtam, azok vallástudományi tézisek, nem kell elfogadnod őket, de az hogy ennyire kiakadsz ezen, a hozzá nem értésedet mutatja.

Te egyszerűen nem érted az egészet. Képzeld a zsidók sem fogadják el Jézust Megváltónak.

Na bumm... és akkor most mi lesz ?

Mégegyszer bocsánatot kérek, többé nem fogom kritizálni a kereszténységet.

Én nem óhajtok részt venni, Veled, vallási jellegű vitában, mert az a többieket érzékenyen érintené.

Tanulj inkább, olvass sokat ! Hidd el jót fog tenni !

Abdullah

2021. ápr. 24. 12:27
 208/415 anonim ***** válasza:
22%

"Akkor nem kell itt tanyáznod, nincs itt semmi látnivaló."

Ha kölcsönösen meg tudunk egyezni, hogy nem bántjuk egymás vallását a továbbiakban, én többé nem szólok Hozzád megígérem.

Maximum a többiekkel beszélgetek itt, mint láthatod.

Abdullah

2021. ápr. 24. 12:53
 209/415 A kérdező kommentje:

"Ha kölcsönösen meg tudunk egyezni, hogy nem bántjuk egymás vallását a továbbiakban, én többé nem szólok Hozzád megígérem."

Kíváncsi leszek, meddig bírod ki, hogy tisztelettel beszélj mind a keresztényekről, mind a keresztény vallásról, sőt még azon keresztényekről is, akiket te a másik kérdésnél valamiért idézőjelbe tettél, pedig csak a folyamatos muszlim provokációra reagáltak a tiédhez (tiétekhez) hasonló stílusban.

"Amiket írtam, azok vallástudományi tézisek"

Ha vallástudományi tézisek lennének, akkor igazoltad volna már ott, de ilyet te nem tettél. Tehát egyszerű hitkérdés, ami minden tudományt nélkülöz.

2021. ápr. 24. 13:37
 210/415 anonim ***** válasza:
22%

#209: Tisztelettel fogok beszélni Velük amíg nem bántják az Iszlámot, a gyönyörű szakállamra fogadom ;)

Egyébként is rengeteg rokonom és ismerősöm keresztény, és én is az voltam egykoron.

"Ha vallástudományi tézisek lennének, akkor igazoltad volna már ott, de ilyet te nem tettél."

Oké, a Szent Korán tartalmazza ezt. Sajnálom, nincs időm kikeresni.

Nem kértem, hogy hidd el. Abban hiszel amiben szeretnél.

Abdullah

2021. ápr. 24. 13:45
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!