Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
"A természet törvényei az én szubjektív hitem? Vagy az élőlények minden egyes sejtjében található programkód az én szubjektív hitem?"
Az a te szubjektív hited, hogy egyrészt ezek mögé teremtést gondolsz, másrészt ha teremtették is, pont a te istenedet gondolod az egész mögé, nem bármelyik másikat.
"Te magad is leírtad, hogy eljön EMBERKÉNT. Innentől tárgytalan az érvelésed."
Tehát akkor abban egyetértünk hogy Jézus emberként volt jelen a földön és semmi nem utalt arra hogy korábban Isten volt.
"Egy keresztény számára a Biblia még mindig Isten szava."
Ezt szánod bizonyítéknak? Magyarul nem tudsz felmutatni semmit Jézus istensége mellett csak a Bibliai saját kijelentését, ami egyébként ellentétes más versekkel. És honnan tudod hogy nem azt történt amit a Korán állít miszerint a Bibliát megváltoztatták, tehát az általad idézett vers egy hamisítás.
"Tehát akkor abban egyetértünk hogy Jézus emberként volt jelen a földön és semmi nem utalt arra hogy korábban Isten volt."
A Biblia jó pár helyen nemhogy utal rá, hanem egyenesen kijelenti.
János evangéliumának eleje pl bemutatja, hogy ő maga a teremtő, mielőtt eljött közénk.
"Ezt szánod bizonyítéknak?"
Nem, ez cáfolat. Értelemszerűen ha az érved azon alapul hogy te nem hiszel valamiben, akkor az nem érv, az csak a te hitetlenséged.
"Az a te szubjektív hited, hogy egyrészt ezek mögé teremtést gondolsz, másrészt ha teremtették is, pont a te istenedet gondolod az egész mögé, nem bármelyik másikat."
Az hogy létezik-e teremtő vagy nem külön kérdés és hogy pontosan ki a teremtő, melyik vallás ad erre választ, szintén külön kérdés. Az általam felsorolt bizonyítékok nem szubjekítv hit kategóriába tartoznak. 3 milliárd karakter hosszúságú programkód nem jön létre sem magától sem véletlenül. Ehhez kell egy tervező. Ahogy a természeri törvények sem jönnek létre maguktól sem véletlenül. Szóval bárhogy is nézzük a Tervező az egyetlen értelmes magyarázat és az egyetlen tudományosan helyes magyarázat.
"Az általam felsorolt bizonyítékok nem szubjekítv hit kategóriába tartoznak. 3 milliárd karakter hosszúságú programkód nem jön létre sem magától sem véletlenül."
Ezt bizonyítani kéne, addig csak a te szubjektív hited, nem tény.
"Ahogy a természeri törvények sem jönnek létre maguktól sem véletlenül."
Itt még külön bizonyítani kéne azt is, hogy bármelyik természeti törvénynek eleve létre kellett jönnie. Addig ez is csak hit, nem tény.
"A Biblia jó pár helyen nemhogy utal rá, hanem egyenesen kijelenti.
János evangéliumának eleje pl bemutatja, hogy ő maga a teremtő, mielőtt eljött közénk."
De ezt nem Jézus mondja. Olyan verset mutass amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten.
"Nem, ez cáfolat. Értelemszerűen ha az érved azon alapul hogy te nem hiszel valamiben, akkor az nem érv, az csak a te hitetlenséged."
Ez nem cáfol meg semmit. A te érved alapul azon hogy te Jézus istenségében hiszel, ami nem bizonyíték. Az egész keresztény elképzelés Jézus istenségéről totál értelmetlen. Azt mondjátok Isten eljött emberként de ezt nem közölte az emberekkel, és nem tett semmit ami ezt bizonyítaná, de elvárja az emberektől hogy higgyék el mert ha nem, örök kárhozattal bünteti.
"Olyan verset mutass amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten."
Lényegében az összes említett vers ilyen, tekintve hogy isteni kinyilatkoztatás, akinek Jézus is része.
"A te érved alapul azon hogy te Jézus istenségében hiszel, ami nem bizonyíték."
Egyrészt nem Jézus istenségében való hitről volt szó, hanem hogy a Biblia Isten szava.
Másrészt sehol nem mondtam hogy ez bizonyíték. Csak a te érvedet cáfoltam vele.
"Ezt bizonyítani kéne, addig csak a te szubjektív hited, nem tény."
Mivel nulla a valószínűsége annak hogy magától léterjön egy 3 milliárd hosszúságú müködő programkód, ez nem a szubjektív hitem hanem tudományos tény.
"Itt még külön bizonyítani kéne azt is, hogy bármelyik természeti törvénynek eleve létre kellett jönnie. Addig ez is csak hit, nem tény."
Mivel a természeti törvénynek fixek, létre kellet hogy jöjjenek. Egy fix törvény sem jöhet létre véletlenül.
"Mivel nulla a valószínűsége"
Ezt mi bizonyítja?
"Mivel a természeti törvénynek fixek"
Ezt mi bizonyítja?
"Mivel a természeti törvénynek fixek, létre kellet hogy jöjjenek."
A mondatod két fele közti összefüggést mi bizonyítja?
Gyakorlatilag csak leírod hogy te mit hiszel, de ezek egyike sem tény.
"Lényegében az összes említett vers ilyen, tekintve hogy isteni kinyilatkoztatás, akinek Jézus is része."
A szomszédod is állíthatja magáról hogy isten és írhat egy könyvet ami szerinte isteni kinyilatkoztatás. Akkor neki is elhiszed? Ahogy mondtam, az egyetlen amit fel tudsz mutatni egy olyan kijelentés amit bárki mondhat.
"Egyrészt nem Jézus istenségében való hitről volt szó, hanem hogy a Biblia Isten szava.
Másrészt sehol nem mondtam hogy ez bizonyíték. Csak a te érvedet cáfoltam vele."
Totál mellébeszélsz. Hogy te Jézus istenségében hiszel és abban hogy a Biblia Isten szava, nem bizonyíték semmire és nem cáfol meg semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!