Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
"Oké, a Szent Korán tartalmazza ezt. Sajnálom, nincs időm kikeresni"
Erre írtam, hogy hit kérdés. A Korán ugyanis tudományos szempontból ebben a kérdésben nem releváns, nincs bizonyító ereje, nem hivatkozik egyetlen valós forrásra sem, egyszerűen kijelent. A tudományban ilyen nincs, nekem elhiheted.
Egyébként nem véletlenül firtattam a bálványimádást se, természetesen tudom rá a választ, csak vártam, hátha egyikőtök le meri írni. De akkor íme:
„Bizony Allah nem bocsátja meg azt, hogy mellé társat állítanak, és ami ezen kívül van, azt megbocsátja annak, akinek akarja” (Korán 4: 116)
Az egyik muszlimok által elfogadott hadísz így írja:
„Vajon ne közöljem veletek a legnagyobb főbűnt? Vajon ne közöljem veletek a legnagyobb főbűnt? Vajon ne közöljem veletek a legnagyobb főbűnt?”, erre azt mondták: „Azt mondtuk: Dehogynem, Allah Küldötte”. Erre azt felelte: „A társítás Allahhal”.
Tehát az iszlám szerint a bálványimádás sokkal súlyosabb, mint akár a gyilkosság, ami alól van bocsánat. Ezért volt furcsa, hogy minden keresztényt bálványimádónak tartasz.
#211: Önmagában már az is főbűn lenne, ha egyáltalán nem hinnél semmilyen Istenben én úgy tudom.
A Korán a bálványimádás kapcsán, elsősorban az akkoriban élt mekkai bálványimádókra gondol. Akik meg akarták ölni a Prófétát, és a híveit.
Nem tartok minden keresztényt bálványimádónak. De azt sem jelenthetem ki biztosan, hogy egyáltalán bármelyik keresztény felekezetet lehetne ilyennek nevezni. De igazából én ezzel nem is szeretnék foglalkozni, mindenki abban hisz amiben akar.
Mint említettem úgyis Allah fog dönteni a sorsunk felől.
Allah a bölcsek közül a legbölcsebb.
Abdullah
* Annyival kiegészíteném, hogy tudomásom szerint az általad említett kerülendő főbűnök, azokra vonatkoznak akik muszlimok.
Szóval alapesetben muszlimnak kell lenned, hiába is kerülnéd addig ezeket a bűnöket addig. De Allah tudja a legjobban !
Abdullah
Kérdező, egyébként csak mellékesen megjegyezném hogy néha már tényleg te is írsz olyan stílusban amiket a fanatikus muszlimnál kifogásolunk.
Nincs gond az eltérő véleményekkel, de maradjunk már kultúrált keretek között!
Kedves Kérdező !
Az a helyzet, hogy az àltalad kiragadott Koràn vers, illetve az említett hadísz is, muszlimokra vonatkozik. Akik màs vallàst követnek, ők természetesen nem tudnak Allah mellé tàrsítani semmit. Mivel valószínűleg nem is hisznek a Kegyelmes Allahban.
Ezért sohasem szerencsés csak úgy mondatokat kiragadni a szövegkörnyezetükből.
Az Iszlàm kezdetén sok muszlim kísértést érzett, hogy Allah mellett őseik pogàny isteneit (bàlvànyait) is tovàbb imàdjàk.
Az idézett Koràn vers elsősorban őket inti.
Abdullah
" Akik màs vallàst követnek, ők természetesen nem tudnak Allah mellé tàrsítani semmit. Mivel valószínűleg nem is hisznek a Kegyelmes Allahban."
Akkor muszlimként más Istent imádsz, mint én keresztényként? Vagy ezt miként kell értelmezni? Viszont ez esetben a társítás (vagy te szavaddal bálványimádás) is értelmét veszti. Ugye ebből indult ki minden.
# Az Iszlàm elsősorban azért is bíràlja a kereszténységet mert Jézust vagy Istennek, vagy Isten Fiànak tekintik. Felekezet függő ha jól tudom.
Ezt talàn tekinthetjük bàlvànyimàdàsnak is. Mivel mi muszlimok Jézust halandó embernek tekintjük aki Isten prófétàja volt.
De egyébként ugyanaz az Isten üzent Mózesnek, Jézusnak és Mohamednek is. Csak hitünk szerint a többi vallàs követői sajnos àtírtàk,"meghamisítottàk" Isten szavait.
Ezért a követendő vallàs az Iszlàm. Mert a Koràn vàltozatlan formàban közli Isten (Allah) szavait.
De ezt nem sértésnek szànom, a hivatalos muszlim verziót foglaltam össze.
Elég pocsék lehet az iskolai oktatàs manapság ha ezzel bàrmi újat tudtam mondani :))
Abdullah
"# Az Iszlàm elsősorban azért is bíràlja a kereszténységet mert Jézust vagy Istennek, vagy Isten Fiànak tekintik. Felekezet függő ha jól tudom."
Mintha írtad volna, hogy keresztény voltál, elég meglepő, hogy ezeket akkor nem tudod. Itt egy kicsit sántít korábbi állításod. Mert lényegében ez azt jelentené, úgy voltál keresztény, hogy a legalapvetőbb keresztény tanításról sincs pici fogalmad se. Ugye az a fránya mai oktatás...
"Csak hitünk szerint a többi vallàs követői sajnos àtírtàk,"meghamisítottàk" Isten szavait."
Végre ezt helyesen írtad le, ellenben a korábbi tudományra való hivatkozással, hiszen semmilyen valós tény nem támasztja alá. Ezért is írtam, hogy hit kérdése, a tudományt pedig nem jó belekeverni.
"Elég pocsék lehet az iskolai oktatàs manapság ha ezzel bàrmi újat tudtam mondani :))"
Nézd el, hogy nekünk az egyetemen nem az iszlám hiedelemvilágot tanították. Bár tényleg fontos minden világvallás alapvető ismerete (nem ártana neked is pótolni, mert te kevesebbet tudsz a kereszténységről, mint én az iszlámról), de azért egyetemen van más fontosabb tananyag is.
Szàmunkra kizàrólag Isten van a "középpontban". Csakis Őt szolgàljuk és Hozzà fordulunk segítségért.
Allah mindenek felett hatalmas.
Abdullah
Kedves Kérdező!
Ajànlom figyelmedbe hogy létezik ilyen hogy "vallàstudomàny". Nem keverek semmit, létezik ilyen. :D
Nem véletlen lettem muszlim maradjunk ennyiben. A kereszténységet kevésbé ismerem bevallom.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!