Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/415 anonim ***** válasza:
100%

"tehát szerinted keresztény országok azért támadták meg a sokadik muszlim országot"

Mivel az ilyen támadások nem azon alapulnak hogy ki a keresztény és ki a muszlim, ezzel nagyon mellélőttél.

Azért ártasz az iszlámnak, mert te vagy a kirakafigurája az aggresszív, öntelt, fanatikus muszlimnak, és ezzel te és a hozzád hasonló gyűlölködőkre mutogatva tudják a másik oldal fanatikusai szítani a kedélyeket.

Egy értelmes muszlim jó példát mutat, egy agyament fanatikus pedig úgy viselkedik mint te, hogy szántszándékkal azért harcol hogy minél rosszabb színben tüntesse fel a viselkedésével a vallását.

2021. ápr. 23. 21:10
 152/415 anonim ***** válasza:
0%

"Bár ez érdekes módon kb. 2 éve kissé alábbhagyott. Szerintem valamelyik arab vezető ideszólt, hogy jó lenne, ha kicsit visszavennének már, de ez csak a magánvéleményem."

Dehogy. A járvány miatt csökkent az iszlámellenes gyűlöletkeltés de amit vége a járványnak újra felpörgetik. A 90-es évek óta ez megy.

"Azonban én tudom, hogy a keresztények vallása, azért alapjában véve szeretetközpontú (legalábbis a 21. századra már az lett), és nagyon sok toleráns, megértő keresztényt ismerek. És valóban meghatóan kedvesek tudnak lenni."

Nekem is van több keresztény ismerősöm, akik valóban toleránsak, kedvesek és nem vesznek részt az iszlámellenes gyűlöletkeltésben. Sosem állítottam hogy minden keresztény gyűlöli a muszlimokat. A kérdéseim nem is a keresztényekre hanem a keresztény vallásra irányul. A keresztény vallás és a Biblia sosem volt toleráns. Egy vallás ami azt parancsolja öld meg a nőket és a gyerekeket mert másban hisznek, vagy hogy öld meg a saját gyermeked is ha más vallást akar követni annak köze nincs a toleranciához.

2021. ápr. 23. 21:39
 153/415 A kérdező kommentje:

Szerintem vegyél egy jó mély levegőt és gondold át, hogy miket hordasz össze.

Egyrészt, bár te is egy fanatikus, keresztényekkel ellenséges hangot megütő hozzászóló vagy (hányszor is rágalmaztad bálványimádással a keresztényeket?), még meg tudlak különböztetni másik fanatikus társadtól, s neki írtam, amit oly szépen kiemeltél tőlem.

"Íme itt a példa, amiért muszlim testvérem már nem tud bízni a keresztényekben !"

Kezdjük azzal, hogy "muszlim testvéred" kezdete ezt az egész provokációt, valami förtelmes módon és stílusban. Olvastam már sok keresztényellenes ateistát is, de mind semmik voltak ahhoz, amiket tőletek olvastam. Ha egy muszlim országban én így beszélnék a ti vallásotokról, már másnap nem élnék. Lehet már aznap kivégeznek. Inkább örüljetek, hogy a keresztények messze nem olyanok, mint ti.

2021. ápr. 23. 21:42
 154/415 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

Ez még rád vár. Remélem nem csak a levegőbe beszéltél, amikor azt írtad, tény hogy a világ tervezett!

2021. ápr. 23. 21:45
 155/415 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező !

"Remélem, hogy mindenki rajtad keresztül fogja megítélni az iszlám vallást, mert hátborzongató, hogy egyesekből mit tud kihozni."

Olvasás és szövegértés megint !!!

Te az Iszlámot sértegeted ezzel. Nem engem és nem a társamat. És szándékosan.

Hacsak nem hagytál ki véletlenül 1-2 szót a mondatból...

Veled befejeztem a kommunikációt.

Abdullah

2021. ápr. 23. 21:50
 156/415 anonim ***** válasza:
24%

#152: "Dehogy. A járvány miatt csökkent az iszlámellenes gyűlöletkeltés de amit vége a járványnak újra felpörgetik. A 90-es évek óta ez megy."

Igen, de előtte voltak műsorok a televízióban ahol kifejezetten az Iszlámot mint vallást támadták, és ez kb. 2017-ben, 2018-ban megszűnt. Még a járvány előtt.

Én elképzelhetőnek tartottam, hogy valamelyik arab államférfi szólt nekik, ha akarnak még üzletelni velük, akkor jó lenne ha abba hagynák a fizetett hazudozást.

Abdullah

2021. ápr. 23. 22:03
 157/415 A kérdező kommentje:

Ti írtátok:

"Ha pedig megfigyeled a kérdéseim nem a keresztény emberekre irányulnak hanem a keresztény vallásra."

Akkor ti szabadon sértegethetitek a keresztény vallást?

2021. ápr. 23. 22:07
 158/415 anonim ***** válasza:
27%

Nem, nem sértegethetjük a keresztény vallást.

Mégegyszer nagyon sajnálom amit tettem. Én nem is akartam sértegetni a kereszténységet, de ha mégis megtettem akkor ezért mégegyszer bocsánatot kérek. Többet nem teszek ilyet megígérem !

De mintha ezt már mondtam volna. >>>> Olvasás, szövegértés megint :D

Abdullah

2021. ápr. 23. 22:13
 159/415 A kérdező kommentje:

"Olvasás, szövegértés megint :D"

Az olvasás és szövegértés mellett gyakorolhatnád, hogy ne legyél ennyire fanatikusan elfogult. Éppen a kis barátod írta, hogy ő nem a keresztény embereket támadja, hanem magát a keresztény vallást kérdéseivel. Mondjuk ez is csak részben igaz, mert veled együtt nem unta ismételten mocskolni a keresztényeket, de ez van. Valahogy nála nem gond, hogy sorozatosan támadja a másik vallást.

Hiszen mint idéztem, ezt írtátok ti:

"Ha pedig megfigyeled a kérdéseim nem a keresztény emberekre irányulnak hanem a keresztény vallásra."

2021. ápr. 23. 22:25
 160/415 anonim ***** válasza:
23%

"Ráadásul az itteni keresztények jelezték Neked,hogy nem kérnek ebből. Ők erre nem nyitottak, ők ezt sokkal inkább provokációnak tartják. Nem én mondom, ők mondták. Miért nem tartod hát tiszteletben a kérésüket ?"

Én nem kényszerítem őket hogy válaszoljanak. Naponta vannak tényleg keresztényeket provokáló egészen gusztustalan kérdések. Azokkal nincs problémájuk, nem érdekli a keresztényeket, mert azkoknak a kérdéseknek köze nincs a valósághoz. Én szembesítem őket az igazsággal, ezért támadnak ennyire aggressívan.

"Itt olyan személyekkel vitázol, akik közül néhánynak még az alapvető szövegértése sincs meg. Hogyan tudnának vitázni szent könyvekről, amikor ott tényleg minden szónak súlya van, és még az sem mindegy hogyan fordították magyarra az adott szót ?"

Mielőtt kiirom a kérdést alaposan utanánézek a Bibliában az adott témának. Azokkal pedig nem állok le vitázni akik nincsenek egy alap szinten sem. A kérdésemnél megjelent egy szélsőséges keresztény aki még írni se nagyon tudott és be is fejeztem a vele a vitát. Mikor az atesistákkal vitáztam egy idő után csak az itt jelenlévő aeistának válaszoltam mert csak ő volt olyan szinten akivel egyáltalán lehetett beszélni.

"Vagy inkább annyira bántotta őt, amiket írtál, hogy a lelkiismerete nem engedte, hogy szó nélkül hagyja. :("

Abullah testvérem, hogy tud valakit bántani az igazság? Ha te azt mondod kettő meg kettő egyenlő öttel, én pedig szólok hogy tévedsz mert az nég, akkor én ezzel megbántalak, vagy megsértlek? Akkor ne mondjuk el az igazságot a kersztényeknek?

"Hidd el sajnos egyáltalán nem gondolják, hogy igazad van... és minél többet vitázol, annál távolabb tolod őket attól, hogy valaha is toleránsabbak legyenek a muszlimokkal."

Pontosan tudják hogy igazam van. Ha pedig az igazság hatására még inkább ragaszkodnak a tévedéseikhez, akkor csak is magukban keressék a hibát.

"A kritikáddal egyre csak megerősíted őket keresztény hitükben, és ami fontosabb azt fogják gondolni, hogy a muszlimok a keresztények ellenfelei... :( PEDIG EZ NEM ÍGY VAN !"

Hát ha valakit az igazság megerősít a tévedésében, ott nagyon komoly gondok vannak. Egyébként is a keresztények álltak az iszlámellenes gyülöletkeltők oldalára ahelyet hogy elhatárolódak volna. A muszlim országokban mindig és békében élhettek a keresztények, de fordíva nem igaz. Még az 1990-es években is azon voltak a keresztények hogy kiirtsák a muszlimokat Európából.

"A muszlimok békében együtt tudnak élni a keresztényekkel, mégpedig úgy, hogy nem kritizálják egymást."

A keresztények azok akik nem tudnak békében élni másokkal.

"Lehet, hogy a szándékaid jók, de amit csinálsz az nagyon rossz..."

Az igazság sosem rossz. Látsz olyat ami nem igaz állítás a kérdéseimben? Ez a kettő kérdésem volt az utóbbi időben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Mi ezekkel a probléma? Ha én sosem írtam volna erre az oldalra a keresztények akkor is itt gyülölködnének a muszlimok ellen, így legalább valaki szembesíti őket az igazsággal.

2021. ápr. 23. 22:26
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!