Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/415 anonim ***** válasza:
4%

Na várj. Tehát te mint ateista, Jézus istenségét bizonygattad nekem itt :)))) Odáig süllyedsz hogy másnak adod ki magad, mert nem bírod elviselni hogy a muszlimoknak van igazuk? Lehet nem mondtad hogy keresztény vagy de aki elolvassa a hozzászólásaid, egészbiztos hogy kereszténynek gondol.

A rágalmazást pedig fejezd be. Tisztelettel beszélek a keresztényekkel, oké néha elfordul hogy a folyamatos sértegetésekre nem úgy reagálok ahogy kellene, de ez semmi ahhoz képest ami én kapok tőlük. Annál a kérdésnél nem néztelek kereszténynek már csak azért sem mert ateisták voltak jelen. Vagy lehet ott is kereszténynek adtad ki magad azért nézhettelek kereszténynek :)

2021. ápr. 23. 14:49
 122/415 anonim ***** válasza:

"2/120 A zsidók és a keresztények nem lesznek elégedettek veled, amíg nem az ő vallásukat követed."

Erről a Szent Korán versről így "soron kívül" leírnám, az "én" értelmezésem, főként azért, mert érinti a keresztény olvasókat is.

Számomra teljesen egyértelmű, hogy ezek Allah szavai Mohamed prófétának (béke legyen vele).

Ez azért lényeges, mert úgy gondolom, hogy nem kéne "magunkra vennünk", vagyis itt nem Rólatok és rólunk van szó, NEM a ma élő keresztényekről, hanem azokról, akik a Próféta idején éltek, az Iszlám még éppen csak megszületett, és valóban a keresztények szerették volna ha a Prófétánk inkább az ő hitüket követné.

Gyakran fordul elő a Koránban, hogy a Hatalmas Allah E/2-ben szól, ilyenkor többnyire, Mohamed prófétának üzent.

Tipikus esete, amikor 1 mondatot, kiragadunk egy összetett könyvből...

Viszont nincs kétségem, hogy muszlim társamnak, lesz válasza arra amit írtam, viszont én abszolút úgy gondolom, ahogyan leírtam.

Abdullah

2021. ápr. 23. 14:50
 123/415 anonim ***** válasza:
88%

"Na várj. Tehát te mint ateista, Jézus istenségét bizonygattad nekem itt :)))) "

Mármint hol? A szakrális vitákból megpróbálok kimaradni, ateistaként nem az én asztalom. Sem elegendő tudásom, sem affinitásom nincs hozzá, mivel nem vagyok vallásos.

"Odáig süllyedsz hogy másnak adod ki magad, mert nem bírod elviselni hogy a muszlimoknak van igazuk?"

Pfff... :DD

Amúgy melyik muszlimoknak? Neked, vagy pl. Abdullahnak? Ő is látja, hogy amit művelsz, az erősen kontraproduktív, még szóvá is tette, két alkalommal is. Mégis teszel rá nagy ívben, hogy mit mond a saját hittársad. Tehát akkor most muszlimok alatt önmagadat érted, vagy minden muszlimot? Mert ha utóbbi, akkor nincs igazad, hiszen Abdullah szerint sem jó úton haladsz. Ha meg előbbi, akkor meg beszélj csak a magad nevében, ne minden muszlim nevében.

"Lehet nem mondtad hogy keresztény vagy de aki elolvassa a hozzászólásaid, egészbiztos hogy kereszténynek gondol."

És nekem mi közöm ahhoz, hogy ki minek gondol engem? Az ő dolga. Majd ha kíváncsi lesz rá, akkor nem feltételezget, hanem megkérdezi, ilyen egyszerű.

"A rágalmazást pedig fejezd be. Tisztelettel beszélek a keresztényekkel, oké néha elfordul hogy a folyamatos sértegetésekre nem úgy reagálok ahogy kellene, de ez semmi ahhoz képest ami én kapok tőlük."

Óóó hogy oda ne rohanjak, te kis mártír :D Még a végén megsajnállak, hogy kapod a savat-borsot a keresztényektől, mert minduntalan provokálod és egrecíroztatod őket :D

És igen, már írtam, hogy ha az a lekezelő, dölyfös, öntelt stílus amit a keresztényekkel szemben tanúsítasz, az neked a tisztelet jele, akkor te tényleg le vagy maradva 500 évvel.

2021. ápr. 23. 15:06
 124/415 anonim ***** válasza:
4%

"Mármint hol? A szakrális vitákból megpróbálok kimaradni, ateistaként nem az én asztalom. Sem elegendő tudásom, sem affinitásom nincs hozzá, mivel nem vagyok vallásos."

Mi az hogy hol? :) Itt ennél a kérdésnél, te vagy az a négy pipás válaszoló aki Jézus istenségét bizonygatta vagy nem te vagy?

"Amúgy melyik muszlimoknak? Neked, vagy pl. Abdullahnak? Ő is látja, hogy amit művelsz, az erősen kontraproduktív, még szóvá is tette, két alkalommal is. Mégis teszel rá nagy ívben, hogy mit mond a saját hittársad. Tehát akkor most muszlimok alatt önmagadat érted, vagy minden muszlimot? Mert ha utóbbi, akkor nincs igazad, hiszen Abdullah szerint sem jó úton haladsz. Ha meg előbbi, akkor meg beszélj csak a magad nevében, ne minden muszlim nevében."

Abdullah nem azt mondta hogy nincs igazam, hanem azt mondta ne kritizáljam őket. A kettő nagyon nem ugyanaz. Muszlimok alatt az iszlám vallás álláspontját értem. Mert ugye itt most Jézus istenségéről volt szó, erről ment a vita. Én leírtam mi az iszlám álláspontja te pedig a keresztény változatot védted.

"És nekem mi közöm ahhoz, hogy ki minek gondol engem? Az ő dolga. Majd ha kíváncsi lesz rá, akkor nem feltételezget, hanem megkérdezi, ilyen egyszerű."

Annyi közöd van hozzá hogy kereszténynek adtad ki magad pedig valójában ateista vagy.

"Óóó hogy oda ne rohanjak, te kis mártír :D Még a végén megsajnállak, hogy kapod a savat-borsot a keresztényektől, mert minduntalan provokálod és egrecíroztatod őket :D"

Áruld már el hogy az én kérdeseimben hol látsz provokációt. Ezek a legutóbbi kérdéseim:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

"És igen, már írtam, hogy ha az a lekezelő, dölyfös, öntelt stílus amit a keresztényekkel szemben tanúsítasz, az neked a tisztelet jele, akkor te tényleg le vagy maradva 500 évvel."

Én pedig leírtam hogy ez nem igaz. Meg döntsd már el légyszives hogy tartalmilag van problémád a kérdéseimmel vagy a stílusom zavar?

2021. ápr. 23. 15:24
 125/415 anonim ***** válasza:

"Számomra teljesen egyértelmű, hogy ezek Allah szavai Mohamed prófétának (béke legyen vele)."

Igen, de ez azt jelenti hogy általában véve muszlimokkal sem lesznek elégedettek a keresztények.

2021. ápr. 23. 15:44
 126/415 anonim ***** válasza:

Kedves Muszlim társam !

Először is én elfogadom, hogy Te úgymond "tudományosan megalapozottnak" tartod a Koránt. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy számos olyan vers található benne, amely versekről, idővel kiderült, hogy nagyon valószínűleg 1300 évvel később felfedezett tudományos eredményeket írnak le.

Például a táguló világegyetem elmélete. És még számos más vers is található, amelyek megdöbbentőek számomra is... végülis mi mást várhatnánk egy könyvtől amelyet maga Isten írt nem igaz ?

Ajánlom szíves figyelmedbe, amikor arról van szó, hogy ahol Iszrafil angyal letérdel a harsonája elé, ott LASABBAN TELLIK AZ IDŐ MINT A FÖLDÖN !!! :O :O :O

Számomra ez volt, a legmegdöbbentőbb.... Honnan tudhatta ezt egy 1400 évvel ezelőtt élt ember, hogy létezhet olyan, hogy különböző helyeken, különböző gyorsasággal tellik az idő ?????!!! :O :O

Valami hatalmas és nagyon különös dolog történt, ott a sivatagban, aminek hatására ilyen felfedézeseket tettek !

Dicsőség Allahnak a Teremtmények Urának !

Bár én ezeket sem tartom abszolút értelemben, minden kétséget kizáró bizonyítéknak... és ne haragudj rám ezért. De valóban ezek rendkívül elgondolkodtató dolgok "ha használjuk az eszünket", ahogyan szent könyvünk is írja.

Ugyanakkor mi történne akkor, ha holnap kiderülne, hogy például valóban több párhuzamosan táguló univerzum létezik ? Vagy mi történne ha kiderülne hogy a féreglyuk elmélet az igaz ?

Az én hitemet ezek sem ingatnák meg, mert én "megéreztem" hogy a Korán Allah szava. Befészkelte magát a szívembe. Ne becsüld le, az érzelmi alapú hited, mert akármi is történjék a tudományban én hinni fogok Allahban és az Utolsó Napban.

Az érzelmi alapú hit nem gyengébb, hanem sokkal erősebb, mint az ami logikai alapon nyugszik. Mondom ezt úgy, hogy nem hiszem, hogy Neked ne lenne érzelmi kötődésed az Iszlámhoz, szóval ezt nem bántásnak szántam. :)

Abdullah

2021. ápr. 23. 15:58
 127/415 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem csak simán akarok dolgokat bemutatni nekik az iszlámról. Egyrészt azt akarom bemutatni a keresztényeknek hogy a Biblia igazolja az iszlám igazát, amihez elemeznem kell a Bibliát. Másrészt azt akarom bemutatni hogy az a sok hazugság amivel az iszlámot rágalmazzák valójában a keresztény vallás tanítása, amihez szintén elemeznem kell a Bibliát. Az utóbbinál persze tisztázom hogy ezeket emberei hamistásnak tekintem a Bibliában, nem Isten szavának. Tudom hogy ezt elsőre nem akarják elfogadni, nem akarnak szembenézni az igazsággal, de remélhetőleg idővel elfogadják hogy ez az igazság, vagy legalább befejezik az iszlámellenes gyülöletkeltést."

Sajnos azt gondolom, hogy egyáltalán nem érted az emberek "működését". Az emberi psziché nem az erősséged úgy tűnik, ne haragudj.

Olaj a tűzre, amit csinálsz !

Továbbra is azt gondolom, hogy el kéne tudnod fogadni, hogy a keresztények másban hisznek. A vita vagy inkább veszekedés, mindenki számára csak károkat okoz.

Én a helyedben maradnék az ismeretterjesztésnél, és ha valakit érdekel, majd utána néz bővebben aztán ki tudja, lehet hogy csak lekerül a pecsét a szívéről... ha pedig nem, hát higgyen nyugodtan mindenki amiben csak szeretne.

A kritikád sértés a szemükben, nagyon nem kéne kritizálnod őket ! Te erőszakos vagy tulajdonképpen, és ez teljesen kontraproduktív.

Mit gondolnak most az Iszlámról ? Itt egy ember, aki állandóan kötekedik ennyit érzékelnek, még akkor is ha Te nem ennek szánod.

Abdullah

2021. ápr. 23. 16:12
 128/415 anonim ***** válasza:

"Igen, de ez azt jelenti hogy általában véve muszlimokkal sem lesznek elégedettek a keresztények."

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A keresztények nagyon kedves, türelmes, szeretetteljes emberek tudnak lenni.

Abdullah

2021. ápr. 23. 16:14
 129/415 anonim ***** válasza:

"Mi az hogy hol? :) Itt ennél a kérdésnél, te vagy az a négy pipás válaszoló aki Jézus istenségét bizonygatta vagy nem te vagy?"

Aligha hiszem, hogy én lennék. Nem szokásom szakrális vitákba belefolyni, nem az én asztalom. Itt sem tettem, tudomásom szerint. Melyik válaszra vagy válaszokra gondolsz, konkrétan? Akkor biztosan meg tudom mondani, hogy az enyémek-e.

"Abdullah nem azt mondta hogy nincs igazam, hanem azt mondta ne kritizáljam őket."

Abdullah azt írta, hogy szerinte sincs igazad abban, hogy ez a helyes út az igazad bizonygatására. Ki is emelte, hogy ez a problémája, nem tartja helyesnek az utat, amit jársz.

"Muszlimok alatt az iszlám vallás álláspontját értem."

Igen, ebben pl. különböztök Abdullahhal, pedig ő is az iszlám vallást követi. Szerinte sem az az iszlám vallás álláspontja, hogy állandóan piszkáld és provokáld a keresztényeket, gúnyolódj rajtuk és a vallásukon.

"Mert ugye itt most Jézus istenségéről volt szó, erről ment a vita."

Nem igaz! Hát olvasd már el a kérdést, légy oly szíves! Semmi köze a kérdésnek Jézushoz. A kérdés arról szól, hogy egyes muszlimok (és itt konkrétan téged értett ez alatt, ki is fejtette) miért érzik úgy, hogy helyes dolog piszkálni a keresztényeket a vallásuk miatt.

"Én leírtam mi az iszlám álláspontja te pedig a keresztény változatot védted."

Ez sem igaz, nem a keresztény álláspontot védem. A keresztények szerintem megvédik magukat ha kell, ehhez nekem mint ateistának úgy gondolom, hogy semmi közöm. Tudod, ez is szakrális, vallási jellegű vita. Majd ti lerendezitek magatok között.

"Annyi közöd van hozzá hogy kereszténynek adtad ki magad pedig valójában ateista vagy."

Megmutatod nekem kérlek, hogy hol adtam ki magam kereszténynek? Ha pedig nem tudod megmutatni, akkor kiegyezhetünk abban, hogy ez is egy téveszméd? Vagy ha nem az, akkor megint hazudsz? Mert ezen a hármon kívül más lehetőség nem nagyon van.

"Áruld már el hogy az én kérdeseimben hol látsz provokációt."

Mint írtam már korábban, én sehol sem látok bennük provokációt, de a keresztények reakcióiban sem látok provokációt. Azért hívom provokációnak amit csinálsz, mert te is így hívod, amikor a keresztények ugyanazt teszik amit te. Ha te így hívod, akkor én is. Vagy másnak nem szabad, csak neked?

Én nem provokációt látok a kérdéseidben, már leírtam. Sokkal inkább öncélú farokméregetéssé degradált vallási kivagyiskodást. Aztán meg te vagy megsértődve, meg jössz az iszlámellenes gyűlöletkeltéssel, amikor ezzel szembesítenek, vagy hasonló stílusú reakciókat kapsz vissza beszélgetőpartnereidtől.

"Én pedig leírtam hogy ez nem igaz. Meg döntsd már el légyszives hogy tartalmilag van problémád a kérdéseimmel vagy a stílusom zavar?"

Hát ha eddig nem lett volna világos, alapvetően a stílusoddal, hozzáállásoddal van problémám, amíg csak a vallási kérdéseknél maradsz. Igazi öntelt, önnön nagyszerűségétől elájult hólyagként viselkedsz, amikor a fórumtarsaiddal beszélgetsz vallási kérdésekről. Gúnyolódsz rajtuk, szándékosan félreértelmezed a válaszaikat, aztán meg még te vagy felháborodva meg vérig sértve, ha hasonló stílusban válaszolnak neked. Mindennek a tetejébe pedig még te akarsz engem kioktatni a kettős mércéről.

Ez a stílusod. Egy dolog. De amint a vallást a tudománnyal kezded keverni, meg a tudomány szájába olyan dolgokat erőltetni, amiket az sosem mondott, onnantól már a mondanivalód tartalma is zavaró. De erről beszélgettünk kábé 30 oldalon keresztül az általad elsőként linkelt kérdésnél (ami nem a te kérdésed volt). Ezért is köszöntem el tőled ott, mert rájöttem, hogy totálisan értelmetlen veled bármiféle tudományos jellegű vitába bonyolódni, mert annyira semmit nem tudsz a tudományról, annyi tévképzeted van vele kapcsolatban, hogy nem csak nem látod mögülük a valóságot, de igazából nem is érdekel, nem is vagy kíváncsi rá. Pedig még te is kiemelted nem egyszer, hogy a Korán a körülöttünk lévő világ vizsgálatára, megismerésére szólít fel.

2021. ápr. 23. 16:16
 130/415 anonim ***** válasza:

"Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A keresztények nagyon kedves, türelmes, szeretetteljes emberek tudnak lenni."

Kedves Abdullah!

Én úgy gondolom, ezt azért látod így, mert nyíltan, nyitottan közeledsz feléjük, és megérteni próbálod őket, az embert látod bennük. Muszlim társad pedig azért látja őket démoninak, mert ő maga nem nyíltan közeledik feléjük, nem az embert, hanem a saját maga által kialakított, mocsok démoni keresztény képét látja bennük. Előre meghatározott, bebetonozott képe van a keresztényekről (függetlenül attól hogy ez mennyire takarja a valóságot), és mindenáron ezt a sajátos, démonizált képet akarja rájuk húzni, rájuk erőszakolni.

De hasonlót tesz a tudománnyal is. Egy nagy kazal tévképzettel rendelkezik a tudomány eredményeiről, amiktől esze ágában sincs szabadulni. Ezekből jópárat te is felfedezhetsz az általa linkelt kérdésben a válaszaiban, ha valamennyire nyomon követed a tudomány eredményeit. Amikor pedig bizonyítékot kérek tőle a hamis állításaira, akkor meg csak a duma megy, a tudományos érvényű bizonyíték bemutatása helyett (nyilván, hiszen olyan dolgokat állít a tudomány nevében, amiket a tudomány sosem állított és bizonyított, tehát nincs is rájuk bizonyíték). Ha tízszer nem kértem tőle bizonyítékot az állítólagos tudományos állításaira, akkor egyszer sem, ő viszont egyetlen alkalommal sem tudott ilyet prezentálni. Előkotort valahonnan egy talk show beszélgetést Stephen Hawkinggal, amiben az öreg leírta a saját elképzeléseit az univerzum kezdetéről, és ezt akarta tudományos bizonyítékként felhozni az állításai mellett. Szerinted mit kellene kezdenem ezzel?

2021. ápr. 23. 16:34
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!