Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/415 anonim ***** válasza:
25%

#130: Azt gondolom, hogy számos olyan vers van a Koránban, amelyik valószínűleg későbbi tudományos elméletekre, felfedezésekre utalnak. Erről fentebb írtam, ha megnézed.

Nem feltétlenül egyértelmű bizonyítékok ezek, de mindenképpen elgondolkodtatóak.

Ugyanakkor én elsősorban a szívemmel hiszek, és számomra ezek nem olyan sarkallatos dolgok.

Szerintem Ő azért is látja ilyen negatívan a keresztényeket sokszor, mert ezt tapasztalta sok esetben itt a GYK-n. Vannak akik azt látnák a legszívesebben ha eltűnnénk a Föld színéről. Annyira lehet érezni a gyűlöletüket, volt aki sátánistáknak, hívott minket és mindennek de szószerint elhordott minket... utána pedig közölte velünk hogy ő igazából fél tőlünk...

Az a helyzet, hogy sokan démonizálják az muszlimokat, ami elsősorban azért is van mert sok mindent nem tudnak az Iszlámról. Illetve valós probléma, a média és hatalom által indított gyűlöletkampány az Iszlám ellen.

Bár ez érdekes módon kb. 2 éve kissé alábbhagyott. Szerintem valamelyik arab vezető ideszólt, hogy jó lenne, ha kicsit visszavennének már, de ez csak a magánvéleményem.

Azonban én tudom, hogy a keresztények vallása, azért alapjában véve szeretetközpontú (legalábbis a 21. századra már az lett), és nagyon sok toleráns, megértő keresztényt ismerek. És valóban meghatóan kedvesek tudnak lenni. Emberek vagyunk, nem vagyunk egyformák... a 21.századi kereszténységet mint vallást toleránsnak tartom. Persze mivel muszlim vagyok, kicsit sajnálom őket... de ha ők szeretik a vallásukat, akkor éljenek boldogan a Földön.

Abdullah

2021. ápr. 23. 17:11
 132/415 anonim ***** válasza:
100%

"Aligha hiszem, hogy én lennék. Nem szokásom szakrális vitákba belefolyni, nem az én asztalom. Itt sem tettem, tudomásom szerint. Melyik válaszra vagy válaszokra gondolsz, konkrétan?"

Szerintem velem kevert össze. Azt hiszem nekem is négy pipám lehet (bár a sajátomat nem látom).

Mindenesetre mindennel kapcsolatban ezt csinálja. Hogy minden alap nélkül csak úgy kitalál magának dolgokat mind a kommentelőkről, mind más vallásokról, vagy épp tudományos tényekről, és nem érdekli ha nem egyezik a valósággal, ő ezekhez a kitalációihoz ragaszkodik mert csak ezekbe tud belekötni.

Pl engem is megpróbált már fanatikus ateista trollnak beállítani, csak mert akkor pont egy tudományos témájú vitában cáfoltam meg.

2021. ápr. 23. 18:05
 133/415 anonim ***** válasza:
13%

"Például a táguló világegyetem elmélete. És még számos más vers is található, amelyek megdöbbentőek számomra is... végülis mi mást várhatnánk egy könyvtől amelyet maga Isten írt nem igaz ?"

Abdullah testvérem, így van. Pontosan ez várható egy könyvtől amelyet maga Isten írt. Olyan tudományos tényeket, leírásokat tartalmaz a Korán amiket csak jóval később fedeztek fel, van amit a 20. században, de a Koránban 1400 éve benne van. Pluszban még a Korán fel is szólít hogy tanulmányozd az élőlényeket, a természeti jelenségeket vagyis hogy foglalkozz tudománnyal, amik mind bizonyítékok ha esetleg kételkednél a Teremtőben. Ellenben a Bibliában tudományosan téves állítások tömege szerepel, a keresztény vallás pedig nem akarja hogy gondolkodj.

"Bár én ezeket sem tartom abszolút értelemben, minden kétséget kizáró bizonyítéknak... és ne haragudj rám ezért. De valóban ezek rendkívül elgondolkodtató dolgok "ha használjuk az eszünket", ahogyan szent könyvünk is írja."

Ahogy mondtam, kizárt hogy aki tudománnyal foglakozik az ne jutna el a Teremtőhöz. Az hogy teremtett világban élünk teljesen egyértelmű tudományos tény.

"Ugyanakkor mi történne akkor, ha holnap kiderülne, hogy például valóban több párhuzamosan táguló univerzum létezik ? Vagy mi történne ha kiderülne hogy a féreglyuk elmélet az igaz ?"

Semmi. Ezek nem cáfolják a Teremtő létezését.

"Az én hitemet ezek sem ingatnák meg, mert én "megéreztem" hogy a Korán Allah szava. Befészkelte magát a szívembe. Ne becsüld le, az érzelmi alapú hited, mert akármi is történjék a tudományban én hinni fogok Allahban és az Utolsó Napban."

A tudományban nem fog történni semmi. A tudomány a természet törvényeit írja le, a törvények pedig nem jöhetnek létre Törvényhozó nélkül. Tehát a mi dolgunk az hogy tanulmányozzuk Allah természeti törvényeit amik bizonyítékul szolgálnak.

"Az érzelmi alapú hit nem gyengébb, hanem sokkal erősebb, mint az ami logikai alapon nyugszik. Mondom ezt úgy, hogy nem hiszem, hogy Neked ne lenne érzelmi kötődésed az Iszlámhoz, szóval ezt nem bántásnak szántam. :)"

Akkor félreértettél mert nem azt mondtam hogy egyik vagy másik, hanem mindkettő kell. Továbbá azt írtam hogy az a kijelentés hogy a vallás érzelmi alapú és csak hit kérdése, veszélyes kijelentés.Egyrészt ellentétes a Koránnal, másrészt a mai tudás alapú társadalmakban az emberek tudományos bizonyítékot várnak, így ha azt hallják hogy a vallás hit kérdése, nagy valószínűséggel elfordulnak Istentől. Azt sem mondtam hogy nekem nincs érzelmi kötődésem az iszlámhoz. Azt mondom hogy a kettő együtt szükséges. Nézd meg a csak hitet hirdető keresztény vallás hogyan haldoklik a tudás alapú társadalmakban.

"Sajnos azt gondolom, hogy egyáltalán nem érted az emberek "működését". Az emberi psziché nem az erősséged úgy tűnik, ne haragudj. "

Akkor Mohamed próféta (SAV) miért vett részt vallási vitákban? Muszlim vallástudósok miért vesznek részt vallási vitákban? Egyébként a keresztény vallás azt hirdeti hogy mindenkihez szól, tehát bárki elemezheti kritizálhatja. Egyébként az iszlámot is.

"Továbbra is azt gondolom, hogy el kéne tudnod fogadni, hogy a keresztények másban hisznek. A vita vagy inkább veszekedés, mindenki számára csak károkat okoz."

Akkor totál félreértetted. Én elfogadom hogy keresztények másban hisznek. Nem is értem miből gondolod hogy nem fogadom el. Semmi ilyet nem írtam. Én másoltam ki és mutattam meg a kérdezőnek azokat a Korán verseket amik vallásszabadságot biztosítanak. Mindenki abban hisz amit helyesnek gondol. De ettől még lehet elemezni egyik vagy másik vallást, lehet érvelni egyik mellett vagy ellene, össze lehet hasonlítani az egyes vallásokat stb.

"A kritikád sértés a szemükben, nagyon nem kéne kritizálnod őket ! Te erőszakos vagy tulajdonképpen, és ez teljesen kontraproduktív.

Mit gondolnak most az Iszlámról ? Itt egy ember, aki állandóan kötekedik ennyit érzékelnek, még akkor is ha Te nem ennek szánod."

Ők pontosan tudják hogy igazam van, de nem akarnak szembe nézni az igazsággal. Naponta tesznek fel itt a GYK-n olyan kérdéseket amiknek a célja kifejezetten a keresztények provokálása, sértegetése. Ezekkel a kérdésekkel a keresztények nem is foglalkoznak, vagy elintézik néhány válasszal. Az én kérdéseimre többszáz, vagy volt hogy közel ezer hozzászólás történt. Tudják hogy az igazat írom de nem tudnak megbékélni ezzel. A saját egojukat előrébb helyezik mint Istent. Emlékszem volt olyan keresztény aki vagy ötször mondta hogy többet nem ír, de minden alakommal visszajött mert nem tudott megbékélni az igazsággal.

"Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A keresztények nagyon kedves, türelmes, szeretetteljes emberek tudnak lenni."

Ez a vers nem feltétlenül jelenti azt hogy a keresztények erőszakosak a muszlimokkal. Az is benne van de ahogy írtad sok keresztény kedves, és mutattam is neked hogy a Korán is írja hogy vannak közöttük kedvesek. Itt arról van szó hogy mégha kedves is, ha muszlim vagy, meg fog téged különböztetni valamilyen szinten. Gondolj bele ha Mohamed prófétával (SAV) nem voltak elégedettek, aki az akkor élt legerkölcsösebb, legjobb indulatú , legkedvesebb ember volt.

2021. ápr. 23. 18:17
 134/415 anonim ***** válasza:
100%

"Ők pontosan tudják hogy igazam van, de nem akarnak szembe nézni az igazsággal"

Azért ez...

Mi is összefutottunk már nem egy vitában, volt ahol csak néző voltam, de egyetlen alkalommal sem láttam olyat ahol bizonyítani tudtad volna az igazad.

Sőt, nem egyszer vetted elő egy újabb kérdésnél azokat az érveid, amiket pár nappal korábban cáfoltak meg egy másik kérdés alatt.

2021. ápr. 23. 18:38
 135/415 anonim ***** válasza:
77%

Vannak helyek és emberek akik nyitottak és kellően felkészültek, egy hitvitára. Gyakori kérdések általában erre nem alkalmas.

Ráadásul az itteni keresztények jelezték Neked,hogy nem kérnek ebből. Ők erre nem nyitottak, ők ezt sokkal inkább provokációnak tartják. Nem én mondom, ők mondták. Miért nem tartod hát tiszteletben a kérésüket ?

Itt olyan személyekkel vitázol, akik közül néhánynak még az alapvető szövegértése sincs meg. Hogyan tudnának vitázni szent könyvekről, amikor ott tényleg minden szónak súlya van, és még az sem mindegy hogyan fordították magyarra az adott szót ?

Mohamed prófétánk (béke legyen vele),sem vitatkozott bárkivel.

" Emlékszem volt olyan keresztény aki vagy ötször mondta hogy többet nem ír, de minden alakommal visszajött mert nem tudott megbékélni az igazsággal."

Vagy inkább annyira bántotta őt, amiket írtál, hogy a lelkiismerete nem engedte, hogy szó nélkül hagyja. :(

"Ők pontosan tudják hogy igazam van, de nem akarnak szembe nézni az igazsággal. "

Hidd el sajnos egyáltalán nem gondolják, hogy igazad van... és minél többet vitázol, annál távolabb tolod őket attól, hogy valaha is toleránsabbak legyenek a muszlimokkal.

A kritikáddal egyre csak megerősíted őket keresztény hitükben, és ami fontosabb azt fogják gondolni, hogy a muszlimok a keresztények ellenfelei... :( PEDIG EZ NEM ÍGY VAN !

A muszlimok békében együtt tudnak élni a keresztényekkel, mégpedig úgy, hogy nem kritizálják egymást.

Lehet, hogy a szándékaid jók, de amit csinálsz az nagyon rossz...

Bocsáss meg ezért.

Abdullah

2021. ápr. 23. 18:41
 136/415 anonim ***** válasza:
0%

"Újabb hazugság, ez a vallás kategória."

Ez nem vallás kategória, igazad van és nem is valláskritika a kérdésed. Az általad feltett kérdés hazugság és közösség elleni gyülöletkeltés.

"Hányszor olvastad el a Bibliát teljesen? Vagy gondolod, hogy elég tájékozódni keresztényellenes oldalakról?"

A Bibliát nem olvastam végig, de ha jól gondolom ez rád is igaz és a keresztények nagy többségére is. Sok részt elolvastam és ha egy kérdést elemzek megkeresem a kapcsolódó verseket szóval alaposan utánanézek de ezt láthatod a kérdéseimben.

"Ne aggódj, mi is annak tekintjük a Koránt. Csak neked fáj szembenézni az igazsággal, ezért hiszel benne."

Veled ellentétben én bizonyítani is tudom hogy a Biblia meg lett hamisítva.

"De hátha egyszer majd befejezed a keresztények elleni gyűlöletkeltést."

Egy kereszténytől nevetséges ezt olvasni. Ti keresztények támadjátok a muszlimokat fegyverekkel, bombákkal, gyűlöletkeltő propagandával.

2021. ápr. 23. 19:12
 137/415 anonim ***** válasza:
86%
Vajon miert kap Abdullah magas ertekelest a valaszaira, te pedig sorozatosan alacsony ertekelest? Ezen elgondolkodtal mar?
2021. ápr. 23. 19:15
 138/415 anonim ***** válasza:
0%

"Aligha hiszem, hogy én lennék. Nem szokásom szakrális vitákba belefolyni, nem az én asztalom. Itt sem tettem, tudomásom szerint. Melyik válaszra vagy válaszokra gondolsz, konkrétan? Akkor biztosan meg tudom mondani, hogy az enyémek-e"

Közben kiderült hogy van még egy válaszoló akinek az értékelése megegyezik a tiéddel. Kapásból pont ezt kérdeztem hogy te vagy aki Jézus istenségét bizonygatja vagy egy másik négy pipás. Ha közlöd hogy azok nem a te válaszaid akkor egyből világos lett volna.

"Abdullah azt írta, hogy szerinte sincs igazad abban, hogy ez a helyes út az igazad bizonygatására. Ki is emelte, hogy ez a problémája, nem tartja helyesnek az utat, amit jársz."

Akkor egyszerűbben. Tegyük fel te tolvaj vagy én pedig közlöm veled hogy tolvaj vagy és hogy nem szép dolog a lopás, Abdullah szerint viszont nem kellene ezt közölnöm veled, de az igazság akkor is az hogy tolvaj vagy.

"Igen, ebben pl. különböztök Abdullahhal, pedig ő is az iszlám vallást követi. Szerinte sem az az iszlám vallás álláspontja, hogy állandóan piszkáld és provokáld a keresztényeket, gúnyolódj rajtuk és a vallásukon."

Ugyanazt tudom mondani. Ha valakit szembesítek az igazsággal az nem provokáció. Ez a kérdés provokáció, az enyémek nem.

"A kérdés arról szól, hogy egyes muszlimok (és itt konkrétan téged értett ez alatt, ki is fejtette) miért érzik úgy, hogy helyes dolog piszkálni a keresztényeket a vallásuk miatt. "

A kérdező többesszámot használ, tehát általánosít. Továbbá hazudik mert tényként közli hogy muszlimok hazudhatnak más vallásúaknak. Ez egy tipikua keresztény hazugság az iszlámról.

"Mint írtam már korábban, én sehol sem látok bennük provokációt, de a keresztények reakcióiban sem látok provokációt. Azért hívom provokációnak amit csinálsz, mert te is így hívod, amikor a keresztények ugyanazt teszik amit te. Ha te így hívod, akkor én is. Vagy másnak nem szabad, csak neked?"

Tehát szerinted ez a primitív kérdés egyenértékű az én kérdéseimmel?

"Én nem provokációt látok a kérdéseidben, már leírtam. Sokkal inkább öncélú farokméregetéssé degradált vallási kivagyiskodást. Aztán meg te vagy megsértődve, meg jössz az iszlámellenes gyűlöletkeltéssel, amikor ezzel szembesítenek, vagy hasonló stílusú reakciókat kapsz vissza beszélgetőpartnereidtől."

Már a másik kérdésnél is felhívtam a figyelmedet erre. Keresztények által indított muszlimok elleni fizikai támadásról és a keresztények által indított iszlámellenes gyűlöletkeltésről nem veszel tudomást csak ez a néhány általam feltett kérdés zavar ami egyébként tartalmilag igaz is. Nem érzed durva kettős mércének ezt?

"Hát ha eddig nem lett volna világos, alapvetően a stílusoddal, hozzáállásoddal van problémám, amíg csak a vallási kérdéseknél maradsz. Igazi öntelt, önnön nagyszerűségétől elájult hólyagként viselkedsz, amikor a fórumtarsaiddal beszélgetsz vallási kérdésekről. Gúnyolódsz rajtuk, szándékosan félreértelmezed a válaszaikat, aztán meg még te vagy felháborodva meg vérig sértve, ha hasonló stílusban válaszolnak neked. Mindennek a tetejébe pedig még te akarsz engem kioktatni a kettős mércéről."

Na azért ez nagyon erős túlzás. Keresztények részéről ennek többszörösét kapom vissza de érdekes szerinted csak akkor probléma ha nálam tapasztalod.

"Ez a stílusod. Egy dolog. De amint a vallást a tudománnyal kezded keverni, meg a tudomány szájába olyan dolgokat erőltetni, amiket az sosem mondott, onnantól már a mondanivalód tartalma is zavaró. De erről beszélgettünk kábé 30 oldalon keresztül az általad elsőként linkelt kérdésnél (ami nem a te kérdésed volt). Ezért is köszöntem el tőled ott, mert rájöttem, hogy totálisan értelmetlen veled bármiféle tudományos jellegű vitába bonyolódni, mert annyira semmit nem tudsz a tudományról, annyi tévképzeted van vele kapcsolatban, hogy nem csak nem látod mögülük a valóságot, de igazából nem is érdekel, nem is vagy kíváncsi rá. Pedig még te is kiemelted nem egyszer, hogy a Korán a körülöttünk lévő világ vizsgálatára, megismerésére szólít fel."

Akkor javaslom olvasd át a vitánkat újból. Az általad felvázolt tervező nélküli véletlenen alapuló világképet nem hogy bizonyítani nem tudtad de még ellentétes is volt a tudomány jelen állásával. Emlékszem a végén már ki is jelentetted hogy a "tervezett világban élünk-e ?" szerinted hitbéli kérdés, miközben ez tisztán tudományos kérdés. Annyira tudománnyal ellentétes a világképed hogy ateista létedre hitbeli kérdést csináltál egy tudományos kérdésből.

2021. ápr. 23. 19:45
 139/415 anonim ***** válasza:
18%

"Vajon miert kap Abdullah magas ertekelest a valaszaira, te pedig sorozatosan alacsony ertekelest? Ezen elgondolkodtal mar?"

Abdullah értékelése másfél pipa. Tényleg nagyon magasra értékeltétek :)

2021. ápr. 23. 19:52
 140/415 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor egyszerűbben. Tegyük fel te tolvaj vagy én pedig közlöm veled hogy tolvaj vagy és hogy nem szép dolog a lopás, Abdullah szerint viszont nem kellene ezt közölnöm veled, de az igazság akkor is az hogy tolvaj vagy."

Akkor egyszerűen neked is, hátha megérted.

Te az vagy, aki annak ellenére vádaskodik, hogy semmi bizonyítékod nincs nemhogy arra, hogy XY a tolvaj, de még arra sem, hogy lopás történt. Te egyszerűen AZT HISZED hogy lopás történt, de ennek ellenére ezt tényként kezeled akkor is, ha minden ellentmond ennek.

"Az általad felvázolt tervező nélküli véletlenen alapuló világképet nem hogy bizonyítani nem tudtad de még ellentétes is volt a tudomány jelen állásával"

Ezt is már megint honnan szedted? Semmilyen tudományos eredményt nem mutatott fel eddig senki ami arra engedne következtetni hogy bármi is tervezett lenne.

Látod, ez a fő baj veled. Hogy te csak kitalálsz dolgokat amiket semmi nem bizonyít, de te ténynek hazudod. Mint itt is, hogy a tudományos világkép ellentétes lenne a tudomány állásával.

Az már csak mellékes hogy mindezt rendszeresen önteltebb, provokatívabb és ocsmányabb stílusban teszed, mint azt valaha is láttam volna akár ateistától, akár kereszténytől, akár muszlimtól...

2021. ápr. 23. 20:11
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!