Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muzulmán népek átkozottak...

A muzulmán népek átkozottak lettek Isten szemében, mert Jézus istenségét megtagadták. A siiták vagy a szunniták ebben a bűnösebbek?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 11:21
 81/120 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát Allah Isten kizárólagos neve és a Bibliai és Jézus is igazolja."

Fogyatékos vagy? Idéztem neked a Bibliát, melyben állításod szerint maga Isten mondja, hogy Jahve az Ő kizárólagos neve és így kell hívni őt örökké.

Ugye én azt állítottam, hogy Mózessel egy angyal beszélt, te azt, hogy maga Isten. Márpedig akkor Isten személyesen mondja, hogy Jahve (JHVH) az Ő egyedüli neve, amin szólítani kell.

2021. ápr. 13. 10:13
 82/120 anonim ***** válasza:
0%

#79: Nekem az Iszlámot a Szent Korán és a hiteles hadíszok alapján kell elsősorban megismernem. Ez magának Iszlámnak a veleje.

Ezekre a forrásokra támaszkodhatok. És ha meg szeretnéd ismerni az Iszlámot, azt javaslom fordulj ezekhez. És nem pedig olyan utóbbi években kibocsátott könyvecskékhez, amik hazugságokat terjesztenek az Iszlámról.

2021. ápr. 13. 10:13
 83/120 anonim ***** válasza:
0%

#80: Én a kérdező hozzászólására válaszoltam te agyalágyult.

Mégegyszer mondom, hogy a keresztény arabok is Allahnak nevezik a keresztény Istent.

2021. ápr. 13. 10:16
 84/120 anonim ***** válasza:
0%

"a hiteles hadíszok"

Melyek a hiteles hadíszok? Mert a különböző muszlim felekezetek mást tartanak hitelesnek. Egyik ezt, másik azt.

"Mégegyszer mondom, hogy a keresztény arabok is Allahnak nevezik a keresztény Istent."

Ez annyiban igaz, hogy Isten arab nyelven valóban Allah, angolul pl God, ógörögül Theosz, stb... Viszont az arab keresztények is tudják, hogy az Isten által kinyilatkoztatott név a JHVH.

2021. ápr. 13. 10:19
 85/120 anonim ***** válasza:
0%

#85 : "Melyek a hiteles hadíszok? Mert a különböző muszlim felekezetek mást tartanak hitelesnek. Egyik ezt, másik azt."

Wikipédia. Egyébként pedig, olvasd el a siíta és szunnita hadíszokat is.

De ne olyan szerintem fizetett szervezetek könyvecskéit, amiket azért fizetnek, hogy az Iszlámot lejárassák.

2021. ápr. 13. 10:22
 86/120 anonim ***** válasza:
0%

"#80: Én a kérdező hozzászólására válaszoltam te agyalágyult."

De legalább már érted, hogy a muszlim hit itt a gyakori vallás fórumában miért annyira népszerűtlen, pont miattatok, a nagy tudású hittestvéred miatt, akire figyelnünk kell, mert olyan jól szól és annyira igazat. S még csodálkozol, hogy ha így beszél a keresztényekkel folyamatosan, meg már veled is, akkor mi is hasonlóan állunk hozzátok? Én nem csodálkoznék.

2021. ápr. 13. 10:23
 87/120 anonim ***** válasza:
0%

#80: Sajnálom, én a kérdezőnek válaszoltam. Ha megfigyeled, én is oda írtam, hogy Allah "Egyetlen Isten"-ként értelmezendő.

Félreértés volt, nem akartalak megsérteni.

2021. ápr. 13. 10:25
 88/120 anonim ***** válasza:
0%

Totális félreértés volt kölcsönösen kereszténynek néztük egymást...

Amúgy durva, hogy ezekkel a "keresztényekkel" csak ilyen stílusban lehet beszélni, mert amint próbálok normális hangnemre váltani, ők rögtön arrogánsra váltanak át.

2021. ápr. 13. 10:31
 89/120 anonim ***** válasza:
0%

"Fogyatékos vagy? Idéztem neked a Bibliát, melyben állításod szerint maga Isten mondja, hogy Jahve az Ő kizárólagos neve és így kell hívni őt örökké."

Én egy szóval szem mondtam hogy a Jahve nem Isten neve te szerencsétlen. Az iszlám szerint is a Jahve Isten egyik neve a 99-ből, ami egyben tulajdonág is. Az Allah viszont Isten kizárólagos neve és egybefogja a 99 nevet.

Nem ártana belenézned a saját Bibliádba, mert az eredeti szövegben szó szerint szerepel Allah szó: például Elah Yisrael vagy Elah Yerushelem vagy Elah-avahati.

Jézus állítólagos kereszthalálakor is Allah-nak szólította Istent. Istenem Istenem miért hagytál el engem, így hangzik Jézus anyanyelvén: Elahi Elahi lama sabachthani.

Nem tudom feltünte-e hogy Jézus nem Jahve-nak szólítja hanem Elahnak.

És ahogy a másik válaszoló is írta a keresztény arabok is Allahnak szólítják Istent és már jóval Mohamed próféta előtt is.

2021. ápr. 13. 10:34
 90/120 anonim ***** válasza:
63%

Igen, tudod a keresztények kicsit érzékenyek arra, ha a muszlimok folyamatosan hazugnak és bálványimádóknak mondják őket. :( De talán ez érthető reakció. Olvasd végig a 88 hozzászólást és nézd meg, hogy ezek a szavak hányszor hangoztak el a keresztények ellen. Majd olvasd el az általatok kiírt provokatív kérdéseket is.

Például itt egy friss:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Mindig hamar lebuktok a kérdéseitekkel a provokatív és gonosz stílusotok miatt. Ha valakikbe folyamatosan belerúgtok, ne csodálkozzatok, hogy néha visszaharap.

2021. ápr. 13. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!