A muzulmán népek átkozottak lettek Isten szemében, mert Jézus istenségét megtagadták. A siiták vagy a szunniták ebben a bűnösebbek?
#60: Akkor hogyan kéne értelmezni ezt a sort ?
„Én vagyok a te atyáidnak Istene, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene!"
Én csupán arra a féktelen arroganciára reflektálok, amit egyes "keresztes lovagok" itt elkövetnek.
Szerinted? Próbáld meg elolvasni teljesen, ne csak az általad kiragadott részletet. Egyébként idéztem is neked, az Úr angyala továbbította Isten személyes üzenetét. Tényleg nem bonyolult.
"Én csupán arra a féktelen arroganciára reflektálok, amit egyes "keresztes lovagok" itt elkövetnek."
Akkor te pedig a "muszlim terrorista" vagy?
#62: A Koránban vannak olyan áják, miszerint a keresztényeket arról ismerjük majd meg, hogy kedvesek velünk. A Korán csupán annyit kér, hogy ne kövessük a Ti vallásotokat.
Én folyamatosan keresztényekkel vagyok körbevéve amúgy.
Na, hogy a Korén miket ir a ysidókról meg a keresztényekről, azt jobb, ha nem emlegeted.
Amikor keydetben a prófétátok meg azt hitte, hogy át tudja őket csábitani a sajat hitére, addig valóban vannak nem túl ellenséges részek róluk. De ahogy rájött, hogy nem tolonganak lelkesen a zászlaja alá, akkor mar a pokol népeivé váltak a számára, és ez benne is van bőségesen a Koránban.
"Amikor keydetben a prófétátok meg azt hitte, hogy át tudja őket csábitani a sajat hitére, addig valóban vannak nem túl ellenséges részek róluk. De ahogy rájött, hogy nem tolonganak lelkesen a zászlaja alá, akkor mar a pokol népeivé váltak a számára, és ez benne is van bőségesen a Koránban."
Ez természetesen nem igaz. A kereszténykről mindig is ugyanaz volt kinyilatkozva. Semmi nem változott. A Korán általánosságban vallásszabadságot hirdet, így mindenki szabadon dönthet arról miben hisz vagy lehet akár ateista, de hozzáteszi hogy Allah számon fogja ezt kérni. Továbbá azokat a keresztényeket akik például Jézus idején éltek és követték, muszlimoknak tartja. A mai keresztényeket nyilván nem, mert a legtöbb keresztény szentháromsághívő ami nem nevezhető egyistnhitnek.
És mi az hogy nem tologtak? Mohamed próféta kezdetben szűk körbben hirdette az iszlámot így kezdetben kevesen csatlakoztak de az idő haladtával egyre többen és többen. Halálakor már többszázezer ember volt muszlim. Csak összehasonlításképpen mondom hogy Jézusnak alig volt követője életében. Nagyjából a családtagjai követték és volt 12 tanítvány, de abból is egy elárulta. Persze ez nem azt jelenti hogy Jézus rosszul csinált valami, egyszerűen a zsidó nép ragaszkodott a hazugságokhoz.
"Tényleg nagyon durva, a tudásod ennyit írt. Mint írtam fentebb, okosabb csendbe maradni olyan témák esetén, amiről fogalmad sincs igazából."
Akkor én reagálnék erre. Azt írja megjelent egy angyal, de utána azt hogy Isten szólt hozzá közvetlenül:
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 3:4 Amikor az ÚR látta, hogy odamegy megnézni, kiáltott neki Isten a csipkebokor közepéből, és ezt mondta: Mózes! Mózes! Ő pedig így felelt: Itt vagyok!
Egyébként pedig a kérdés az volt, honnan tudhatta Mózes hogy ki szól a hozzá a csipkebokorból. Tipikus keresztény hazugság hogy szerintük Mohamed prófétát nem Gabriel angyal kereste fel hanem a Sátán. Persze ha a Bibliában van egy ugyanilyen találkozás akkor biztosan Isten szólt vagy egy angyal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!