Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muzulmán népek átkozottak...

A muzulmán népek átkozottak lettek Isten szemében, mert Jézus istenségét megtagadták. A siiták vagy a szunniták ebben a bűnösebbek?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 11:21
 71/120 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor én reagálnék erre. Azt írja megjelent egy angyal, de utána azt hogy Isten szólt hozzá közvetlenül:"

Reagálhatsz, de minek, ha ennyire nem vagy képben?

"Ekkor megjelent neki az Úr angyala, tűz lángjában egy csipkebokor közepéből."

Tehát Isten egy angyalán keresztül szólt Mózeshez, nem pedig személyesen.

Egyébként jó, hogy előkerült ez a rész, mert egyértelműen tisztázza Isten eredeti nevét is:

"Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre."

2021. ápr. 12. 23:22
 72/120 anonim ***** válasza:
0%

"Isten nagyon helyesen tette a nepirtasokat, ami Isten parancsara torent vagy Isten segitsegevel, vagy angyalaival stb. az mind elfogadhato es helyeselned kellene, azert mert a gonoszokra sujt le mindeg"

Te beteg vagy. Ez is mutatja milyen torz egyes keresztények felfogása. Ez neked a szertet vallása? Helyesled a népirtásokat? Ez a nácik szintje. Isten számon fogja kérni minden emberen az elkövetett bűneit, de nem fogja azt mondani hogy menj és irtsd ki ezt vagy azt a népet. Főleg nem nők és gyerekek tömeges legyilkolását. Gondolokozzál már. Ha te megölsz valakit mert másban hisz, akkor az illetőnek esélye sem lesz áttérni az igaz hitre.

És a te népirtást helyeslő válaszodat 100%-osan hasznoknak találta a többi keresztény. Az igen. De azért a kereszténység a szertet vallása, de ugy tünik hébe hóba belefér egy két népirtás. Az eszem megáll tőletek.

2021. ápr. 12. 23:25
 73/120 anonim ***** válasza:
16%

"Tehát Isten egy angyalán keresztül szólt Mózeshez, nem pedig személyesen."

A további versekből nem ez következik. Inkább megjelent egy angyal Isten pedig az égő bokorból szólt.

"Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre."

Ezt egy másik kérdésnél már kifejtettem. A Jahve Isten egyik neve ami egyben tulajdonsága is. Viszont Isten kizárólagos neve Allah, amit a Biblia is megerősít.

A kérdésre pedig nem válszoltál. Honnan tudhatta Mózes hogy ki szól a hozzá a csipkebokorból?

2021. ápr. 12. 23:33
 74/120 anonim ***** válasza:
0%

Nem is fog válaszolni a kérdésre. A kérdés legalább annyira abszurd mint amit ő tett fel nekem.

"Imádom" azt a végtelen arroganciát, amivel előadják, hogy ők milyen jól tudnak mindent.

Egyszer olvastam egy hadíszt, hogy a Próféta milyen emberségesen bánt zsidó szomszédjával. A zsidó szomszéd, minden nap Mohamed (béke legyen vele) ajtaja elé öntötte a szemetét. A Próféta azonban mindig türelmes volt vele. Egyszer aztán a zsidó nem öntötte a szemetet a Próféta küszöbe elé. Innen tudta, hogy biztosan valami baj történt, a szomszédjával.

Mohamed minden nap átment, hogy segítsen a zsidón aki nagyon megbetegedett. A zsidó szomszéd a Próféta jóságát és türelmét látva áttért az Iszlám vallásra.

Hát így bánt a Prófétánk azzal a zsidóval, aki minden nap csak bosszúságot okozott neki.

Elnézést, hogy nem tudom korrekt módon lehivatkozni a hagyományt.

2021. ápr. 13. 00:06
 75/120 A kérdező kommentje:

" Viszont Isten kizárólagos neve Allah, amit a Biblia is megerősít. "

Igazán? És hol van ez leirva?

2021. ápr. 13. 07:32
 76/120 anonim ***** válasza:
0%

Allah annyit jelent, hogy Isten olyan értelemben, hogy az "egyetlen Isten". Arab nyelven, bizonyàra màs nyelven màs szó van az "Istenre".

Mi lenne ha tanulnàl valamit, mielőtt idejössz, hogy ocsmàny módon àtkozz màs vallàsú embereket ???

Szégyelld magadat. Nekem sok keresztény ismerősöm van, de egyikük se vetemedett volna ilyen aljassàgra.

2021. ápr. 13. 07:41
 77/120 anonim ***** válasza:
16%

"Igazán? És hol van ez leirva?"

Például a Bibliában le van írva. Persze nem a magyar fordításban hanem az eredeti arámi szövegben. És arámi nyelven ami Jézus anyanyelve Elah-nak szólította Jézus Istent.

2021. ápr. 13. 10:05
 78/120 anonim ***** válasza:
0%
#75: A keresztény arabok is Allahnak nevvezik a keresztény Istent.
2021. ápr. 13. 10:08
 79/120 anonim ***** válasza:
37%

"Hát így bánt a Prófétánk azzal a zsidóval, aki minden nap csak bosszúságot okozott neki."

Azt ugye tudod, hogy ezek nem megtörtént esetek, hanem később kitalált történetek? Annyi a hadísz, mint égen a csillag, egyiket hevesen tagadjátok, másikat pedig elfogadjátok? Hogy van ez? Egy másik hadísz szerint a hamis prófétád pedofil volt, mert 9 éves volt a felesége.

2021. ápr. 13. 10:08
 80/120 anonim ***** válasza:
0%

"Allah annyit jelent, hogy Isten olyan értelemben, hogy az "egyetlen Isten". Arab nyelven, bizonyàra màs nyelven màs szó van az "Istenre"."

Nem ártana utánanézni mielőtt butaságokat írnél le. Allah jelentése nem isten. Azt jelenti az Egyetlen Isten és nem használatos más istenségek megjelölésére. Arra más szó van. Tehát Allah Isten kizárólagos neve és a Bibliai és Jézus is igazolja.

"Mi lenne ha tanulnàl valamit, mielőtt idejössz, hogy ocsmàny módon àtkozz màs vallàsú embereket ???

Szégyelld magadat. Nekem sok keresztény ismerősöm van, de egyikük se vetemedett volna ilyen aljassàgra."

Én nem átkozok senkit te szerencsétlen. Nem látod hogy a keresztény kérdező nevezi átkozottnak a muszlimokat mert megtagadjuk Jézus istenkénti imádatát ami amúgy bálványimádás?

2021. ápr. 13. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!