Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muzulmán népek átkozottak...

A muzulmán népek átkozottak lettek Isten szemében, mert Jézus istenségét megtagadták. A siiták vagy a szunniták ebben a bűnösebbek?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 11:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 anonim ***** válasza:
29%

"Én biztosan nem bántom a szentírásodat, és amúgy is tele vagyok keresztény rokonnal, ismerőssel. Ne viccelj."

Miért is viccelnék? Nem jellemző rám, hiszen már a hozzáállásod is ilyen.

Ezt írjátok pár hozzászólással korábban:

"Ez mind nem zavarja a keresztények meg az sem hogy bálványimádást követnek el."

Ugye szerinted őt kellene hallgatnom, mert nagyon igazakat ír.

Ha szerinted mi bálványimádók vagyunk, akkor én miért nem tarthatom a Szentírás alapján Mohamedet hamis prófétának?

Amikor ráadásul a Biblia egyértelműen átkozott jelzőt használ mindenkire, akik más evangéliumot hirdetnek, mint Jézus és apostolai.

Miért kéne elfogadnom, hogy Mohamed "a Próféta", ahogy írod, ha te tagadod, hogy Krisztus a megtestesült Isten, ahogy a Szentírás tanítja? Még csak arra is képtelen vagy, hogy a Szentírást nagybetűvel írd, én sose írtam kisbetűvel a Koránt. Látod, bennem azért több tisztelet van, mint bennetek.

"Képzeld kiválóan együtt tudok működni velük, és nem csinálnak ilyen kirohanásokat mint Te."

Képzeld, én is együtt tudok működni más vallású emberekkel, együtt tudok velük dolgozni is. Viszont ha azzal sértegetnének, hogy bálványimádó vagyok és a Szentírást meghamisították a keresztény papok (mint írtad), akkor valószínűleg nem tűrném némán. De azért odáig nem mennék el, mint ti, hogy keresztény papok nyakát vágjátok el (lásd Franciaország), vagy keresztény templomokat robbantgattok, stb...

2021. ápr. 11. 18:46
 52/120 anonim ***** válasza:
4%

#51: Azért írtam, hogy figyelj Rá, mert abszolút azt érzem, hogy nagyobb tudása van az Iszlámról mint nekem. Rengeteg tudás van abban, amiket ír, nem a levegőbe beszél. Sajnálatos, ha észre sem veszed.

Ne haragudj, ha Te hamisnak hívod a Prófétánkat, akkor mi is hívhatjuk bálványimádásnak Jézus Isten fiaként való értelmezését.

Végig kettős mércével mértél. Mindent sértésnek veszel (amit megértek), de azzal aztán fikarcnyit sem foglalkoztál, hogy Te miket vágsz a fejünkhöz.

Én teljesen el tudom fogadni, hogy keresztény vagy. És az egészet Te generáltad már ne haragudj.

Én csupán annyit tettem, hogy reagáltam arra Újszövetségből vett idézetedre. Illetve arra amit alá írtál. Te sem hagytad volna szó nélkül, ha Jézust bántottam volna. De azért sem teszek ilyet, mert hiszek az Ő prófétaságában. Meg amúgy sem szokásom másokat gyalázni.

Én csupán elmondtam, hogy az Iszlám szerint a papok meghamisították azt amiből idéztél. Attól Te még hihetsz benne.

2021. ápr. 11. 19:01
 53/120 anonim ***** válasza:
31%

"Ha szerinted mi bálványimádók vagyunk, akkor én miért nem tarthatom a Szentírás alapján Mohamedet hamis prófétának?"

Nem csak szerintem hanem a saját Bibliád szerint is bálványimádó vagy. Tízparancsolat azt írja ne imádj semmit ami a föld színén van, ti pedig Jézust imádjátok aki a földön járt, ami akkor így bálványimádás. Mohamed prófétát tarthatod hamis prófétának, de azért nem ártana kifejtened hogy miért. Mivel tudod ezt alátámasztani? Meg ugye keresztények mindenféle hazugsággal rágalmazzák Mohamed prófétát, de muszlimok tisztelettel beszélnek Jézusról.

"Amikor ráadásul a Biblia egyértelműen átkozott jelzőt használ mindenkire, akik más evangéliumot hirdetnek, mint Jézus és apostolai."

Ez a bizonyítékod? Ha bármelyik vallás azt mondja, átkozott aki mást hirdet, akkor már igazuk van? :)

"Miért kéne elfogadnom, hogy Mohamed "a Próféta", ahogy írod, ha te tagadod, hogy Krisztus a megtestesült Isten, ahogy a Szentírás tanítja?"

Mutatnál egy olyan Bibliai verset amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten. Ja hogy nincs ilyen. Megmutatnád hogy a sok ezer ember közül akik személyesen látták Jézust, hányan nézték Istennek. Ja hogy ilyen sincs. Akkor miért is képzeled hogy Jézus Isten?

"Viszont ha azzal sértegetnének, hogy bálványimádó vagyok és a Szentírást meghamisították a keresztény papok (mint írtad), akkor valószínűleg nem tűrném némán."

A saját Bibliád szerint is bálványimádó vagy. Talán el kellene gondolkodnod hogy miben is hiszel. Az pedig tény hogy a Bibliát meghamisították. Ez nem is kérdés. Ha ez téged sért, nem minket hibáztass. Nem mi mondtuk hogy legyél kerestzény. A te döntésed.

"De azért odáig nem mennék el, mint ti, hogy keresztény papok nyakát vágjátok el (lásd Franciaország), vagy keresztény templomokat robbantgattok, stb..."

Ez is egy szánalmas kersetzény húzás. Azt a szervezetet aki robbantgat a kerestzények hozták létre. Továbbá keresztény országok már a sokadik muszlim országot támadták meg amivel eddig kb 2-3 millió muszlim halálát okozták.

2021. ápr. 11. 19:01
 54/120 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk az is mondhatod, hogy a Zeusz hívőkkel mi lesz. Hát, így jártak.
2021. ápr. 11. 21:17
 55/120 anonim ***** válasza:
87%
Mohamed beszélt Allah-al? Biztos, hogy Allah volt és nem egy másik lény aki annak adta ki magát? Hogyan győződött meg erről?
2021. ápr. 12. 00:41
 56/120 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
31%

te azzal veszted hitelesseged (ami amugyis erosen megkerdojelezheto kevesbe epelmejuek szamara is)

mikor ilyent irsz pl. : "Biblia hitelessege nulla."

Isten nagyon helyesen tette a nepirtasokat, ami Isten parancsara torent vagy Isten segitsegevel, vagy angyalaival stb. az mind elfogadhato es helyeselned kellene, azert mert a gonoszokra sujt le mindeg

csak az ember olyan hogy a jokat irtsa vagy valogatas nelkul irt

ezt merlegeld magadban

2021. ápr. 12. 18:41
 57/120 anonim ***** válasza:
100%
#55: A bibliai Mózes honnan tudta, az égő csipkebokornál biztosan, hogy Isten szól hozzá ? Lehet, hogy egy másik lény volt aki Istennek adta ki magát. Hogyan győződött meg arról, hogy ténylegesen Isten volt az ?
2021. ápr. 12. 18:58
 58/120 anonim ***** válasza:
0%

"Hogyan győződött meg arról, hogy ténylegesen Isten volt az ?"

A csodák által, amiket végbe vitt népének kiszabadítása érdekében. Ugye ott volt a 10 csapás, a tenger kettéválasztása, stb... Ezek mind igazolhatták.

Egyébként nem Isten szólt a csipkebokorból, ha ennyire nem tudod, akkor miért írsz ilyen témáról?

2021. ápr. 12. 19:35
 59/120 anonim ***** válasza:
0%

#58: Itt van velem egy keresztény, és azt mondja, hogy a csipkebokorból Isten szólt a Bibliában.

Én úgy tudom, hogy ez hangzott el abból a csipkebokorból:

"Ne jöjj ide közel, oldd le a te saruidat lábaidról, mert a hely, amelyen állsz, szent föld!” – szólt a hang, majd így folytatta: – „Én vagyok a te atyáidnak Istene, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene!"

Egyébként durva, hogy muszlimként néha jobban vágom ezeket, mint egyes keresztények.

2021. ápr. 12. 19:46
 60/120 anonim ***** válasza:
0%

Miután babérral is megkoronáztattad magad és a tömjénfüst is felszáll, talán tisztánlátás végett:

"Ekkor megjelent neki az Úr angyala, tűz lángjában egy csipkebokor közepéből. Látta ugyanis, hogy a csipkebokor lángol, de nem ég el."

"Egyébként durva, hogy muszlimként néha jobban vágom ezeket, mint egyes keresztények."

Tényleg nagyon durva, a tudásod ennyit írt. Mint írtam fentebb, okosabb csendbe maradni olyan témák esetén, amiről fogalmad sincs igazából.

2021. ápr. 12. 19:59
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!