Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muzulmán népek átkozottak...

A muzulmán népek átkozottak lettek Isten szemében, mert Jézus istenségét megtagadták. A siiták vagy a szunniták ebben a bűnösebbek?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 11:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 anonim ***** válasza:
15%

"Sajnos Mohamed ismereti elég hiányosak voltak az Ószövetségről, ezért hamisítása se terjed ki számtalan dologra. Az evangéliumokból is szinte csak a szinoptikusakat ismerte, meg néhány azon tájt elterjedt apokrif írást."

Vannak olyan részek a Koránban amik apokrif keresztény iratokban szerpelnek. Ha Mohamed próféta hamisított, miért olyan könyvekből vett át részeket amiket a keresztények kukáztak? :)

"Ezt mondják a hinduk is, a keresztények is, sőt minden vallás."

A keresztények pont nem ezt mondják. Keresztények szerint Jézus egyenlő Istennel. Mondjuk Jézus soha nem mondott ilyet, ez ellentétes a Bibliával és akik látták Jézust, nem nézték Istennek. Ez mind nem zavarja a keresztények meg az sem hogy bálványimádást követnek el.

"Ha kérhetlek, engem ne hasoníts egy hamis prófétához, mert sose vetemednék olyan életre, mint Mohamed."

Az a Mohamed próféta akit te és a többi keresztény behazudtok sosem létezett. Ti felépítettetek egy Mohamed prófétát hazugságokból és féligazságok alapján, akit aztán tényként kezeltek és elítéltek :)

"Mutass tényleg bármilyen írást, a Korán megírását megelőző időkből, ami bármilyen kis mértékben is alá tudja támasztani a hamis próféta Mohamed írását."

Először is neked kellene alátámasztanod a saját Bibliád hitelességét. Ezt ugye nem tudod megtenni mert a Biblia hitelessége nulla. Egyelőre én sem tudok mutatni egy eredeti Tórát, de tudok mutatni eredeti Koránt mivel az változatlan. Tehát tárgyi bizonyítékok szempontjából a Korán hiteles a Biblia hitelessségepedig nulla. Van mág a tartalmi vizsgálat. Tartalmilag a Biblia vállalhatatlan. Tele van népirtásra felszólító versekkel, más vallásúak kivégzésével, nők elnyomásával, rabszolgatartással stb. A Korán sokkal igazságosabb, erkölcsösebb, logikusabb.

2021. ápr. 11. 17:48
 42/120 anonim ***** válasza:
81%

Te tényleg ennyire nem érted, hogy mit akartam? Pedig próbáltam közérthetően leírni, szerintem sikerült is, de lehet nem mindenki képes megérteni.

Azért teszek egy utolsó próbát, hátha... aztán hagyom, mert vallási fanatikusokkal sok értelme nincs vitázni.

Egy logikai ellentmondásra akartam rávilágítani egyszerűen. A mohamedánok Jézust hiteles prófétának tartják. Talán ezt még te is elfogadod. Került elő rengeteg Jézus korabeli tekercs, tehát ismerjük betűről betűre, hogy Jézus miből tanított, miből olvasott fel és mit. Egyik ilyen például a nagy Izajás tekercs is, de lehetne sok példát hozni. Akkor Jézus hiteltelen forrás alapján tanított volna?

"Csak azt nem értem mit akartál a tekercseiddel, amikor tudhattad ,hogy azt sem fogom hiteles forrásként elfogadni... ????"

Nyilván tudtam, hogy nem fogadod el, ezzel szemben Jézus elfogadta, mert ezekből tanított, ezekből olvasott fel.

"Csak annyit kéne tenned, hogy nem minősítgetsz másokat, és mások vallását, és a Prófétát. Tisztelhetnéd embertársaidat, bármilyen vallást is követnek !"

Majd ezt akkor fogom megtenni, ha a mohamedánok se tartanak bálványimádónak, mint a fanatikus hittestvéred leírja rólunk ezen a fórumon is nap, mint nap. Vagy ennek a tiszteletnek egyoldalúnak kell lennie?

Egyébként egyszerűbb lett volna a helyzet, ha Mohamed szimplán kitalál egy új vallást, nem pedig a keresztényektől és zsidóktól hallott történeteket adja közre sajátjaként eltorzítva.

2021. ápr. 11. 17:49
 43/120 anonim ***** válasza:
17%

"Mi értelme van ennek ? Csak annyit kéne tenned, hogy nem minősítgetsz másokat, és mások vallását, és a Prófétát. Tisztelhetnéd embertársaidat, bármilyen vallást is követnek !"

Tapasztalataim alapján a keresztények folyamatoasn hazudoznak az iszlámról és rágalmazzák Mohamed prófétát, bármiféle alap nélkül. Ellenben a muszlimok tisztelik Jézust, tiszetelettel beszélnek róla.

2021. ápr. 11. 17:52
 44/120 anonim ***** válasza:
100%

"Egyelőre én sem tudok mutatni egy eredeti Tórát, de tudok mutatni eredeti Koránt mivel az változatlan"

Akkor miről beszélsz? Majd szólj, ha tudsz felmutatni olyan Tórát, ami alátámasztja a Koránt és bizonyítja, hogy a keresztények, illetve zsidók által használt Tóra hamis.

Az eredeti Koránodat, meg ki nem tolja le? Továbbra is egy 7 évszázaddal később írt tákolmány. Amit egyébként Mohamed halála után írtak le és raktak össze. "Meglepő" módon csak néhány fecniről állapították meg, hogy származhat a hamis próféta idejéből is. De aláhúzom, származhat! Szóval könnyen lehet, hogy az a néhány töredék is későbbi.

2021. ápr. 11. 17:55
 45/120 anonim ***** válasza:
0%

#42: Nincs logikai ellentmondás, mert mi arra a bizonyítékod, hogy Jézus abból tanított ? De ezt már muszlim testvérem írta Neked ! Nem ismerem Őt, de érdemes lenne figyelned arra amiket válaszol Neked !!

Nem akarok profán lenni, de rajta van Jézus ujjlenyomata ??? Nincs itt semmiféle ellentmondás. Az egész tekercses dolognak nem volt semmi értelme.

Mohamed nem talált ki egy vallást... Ő azt adta át az embereknek amit Isten üzent nekünk !

Most az a bajod, hogy Isten kinyilatkoztatásában említést tett Ábrahámról, Mózesről, vagy éppen Jézusról ? Ez nem választás kérdése volt a Próféta részéről.

Ne haragudj de ennek semmi értelme, amit teszel, és nagyon rossz reklámot csinálsz a kereszténységnek. Közölünk Téged érezlek a legelvakultabbnak, legfanatikusabbnak. Csak az okát nem értem.

2021. ápr. 11. 18:02
 46/120 anonim ***** válasza:
100%

"Nem ismerem Őt, de érdemes lenne figyelned arra amiket válaszol Neked !!"

Igen, figyelek nagyon, minden második kommentjében leírja, hogy a keresztények milyen bálványimádók, szidalmazza a Szentírást, stb... Nagyon figyelek. A következő az lenne, hogy fel is robbantanátok Allah nevében, ha tudnátok ki vagyok, esetleg csak a nyakam vágnátok el.

2021. ápr. 11. 18:06
 47/120 anonim ***** válasza:
17%

"Akkor miről beszélsz? Majd szólj, ha tudsz felmutatni olyan Tórát, ami alátámasztja a Koránt és bizonyítja, hogy a keresztények, illetve zsidók által használt Tóra hamis."

Látom nem érted. A Biblia hiteslessége nulla. Mindenki látja hogy megváltoztatták. Ez akkor is így van ha nem tudok felmutatni egy eredeti Tórát. Szóval tény hogy a Biblia hamis. Ez nem vita tárgya.

"Az eredeti Koránodat, meg ki nem tolja le? Továbbra is egy 7 évszázaddal később írt tákolmány. Amit egyébként Mohamed halála után írtak le és raktak össze. "Meglepő" módon csak néhány fecniről állapították meg, hogy származhat a hamis próféta idejéből is. De aláhúzom, származhat! Szóval könnyen lehet, hogy az a néhány töredék is későbbi."

Ez egy keresztény hazugság. A Koránt már Mohamed próféta életében leírták és van is olyan szövegtöredék ami származhat az ő idejéből. Ma a világon mindenhol ugyanazt aKoránt olassák, Bibliából meg senki nem tudja hány változat létrzik. Minden irányzat Bibliája jelentősen eltér. Az Ószövetség eestében a legkorábbi szövegtöredékek nem sokkal Jézus előttiek tehát akár 1500 évvel a keletkezésük utániak, az Újszövetség könyvei esetében pedig a legkorábbi szövegtöredékek általában Jézus után 2-300 évvel későbbiek.

2021. ápr. 11. 18:10
 48/120 anonim ***** válasza:
17%

Egy logikai ellentmondásra akartam rávilágítani egyszerűen. A mohamedánok "Jézust hiteles prófétának tartják. Talán ezt még te is elfogadod. Került elő rengeteg Jézus korabeli tekercs, tehát ismerjük betűről betűre, hogy Jézus miből tanított, miből olvasott fel és mit. Egyik ilyen például a nagy Izajás tekercs is, de lehetne sok példát hozni."

Te valami álomvilágban élsz úgy látom. Mégha tényleg elő is került Jézus idejéből egy tekercs, honnan tudod hogy Jézus abból tanított? :) Rajta van Jézus aláírás azzal hogy ő ebből tanított? :) És még te mondod ránk hogy fanatikusak vagyunk? Ekkora marhaságot. Ahogy mondtam alig van olyan forrás ami egyáltalán megemlíti te meg behazudod hogy tudjuk miből tanított.

"Akkor Jézus hiteltelen forrás alapján tanított volna?"

Hát pont ez az. Ha te azt állítod Jézus a ma ismert Ószövetségből tantott akkor azt jelenti hogy serinted Jézus nők és gyerekek tömeges legyilkolását, rabszolgatartást és a más vallásuak kiirtását tanította mert ez van az Ószövetségbe. Akkor szerinted így volt?

2021. ápr. 11. 18:17
 49/120 anonim ***** válasza:
0%

#46: Az égvilágon senki sem fenyegetett vagy bántott Téged, és nem is fog.

Te kezdted el a Prófétát minősítgetni nem ?

Én biztosan nem bántom a szentírásodat, és amúgy is tele vagyok keresztény rokonnal, ismerőssel. Ne viccelj.

Képzeld kiválóan együtt tudok működni velük, és nem csinálnak ilyen kirohanásokat mint Te.

2021. ápr. 11. 18:17
 50/120 anonim ***** válasza:
17%

"Igen, figyelek nagyon, minden második kommentjében leírja, hogy a keresztények milyen bálványimádók, szidalmazza a Szentírást, stb... Nagyon figyelek. A következő az lenne, hogy fel is robbantanátok Allah nevében, ha tudnátok ki vagyok, esetleg csak a nyakam vágnátok el."

Szokásos keresztény hazudozás. Mindig ez van. Aztán meg felháboronak a kerestzények ha azt mondom hazudoznak mint a vízfolyás.

2021. ápr. 11. 18:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!