Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érv elméletek vannak...

Milyen érv elméletek vannak Isten létezése mellett?

Figyelt kérdés

2020. szept. 18. 07:37
 71/97 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy egy értelmesebb ateista leállna egy olyan emberrel, aki minden írásában el tudja helyezni valahogy a "vulgárateizmus" szót.
2020. szept. 21. 07:55
 72/97 anonim ***** válasza:
Természetesen nem vulgárateistázok le ok nélkül senkit. Ez a kifejezés csak azokat jelöli, akik szerint (idézem) "csak az létezik, ami mérhető". Ezt nevezem én vulgárpozitivizmusnak vagy vulgármaterializmusnak. Én viszont nem szoktam becsmérelni a vitapartnereimet, az egyetlen kontextus amelyben ezt megengedem magamnak, az iménti pengeváltás, amikor az elvtársad az irodalomtanárokat becsmérelte, illetve az értelmi képességeimre tett megjegyzést. Szerinted egy hívőnek miért kötelessége minden becsmérlést elviselni? Mert "Isten barma"?
2020. szept. 21. 08:16
 73/97 anonim ***** válasza:

"az elvtársad"

Na, azért egy kis becsmérlés ide is becsúszott.

Biztos vagy benne, hogy ez az ember az elvtársam?

2020. szept. 21. 08:20
 74/97 anonim ***** válasza:

Egyébként az érdekelne, hogy 69-nek milyen végzettsége is van? Csak mert az irodalomtanárok művelt, olvasott, egyetemet végzett szakemberek – pont hogy egyenrangúak végzettségben és tudásban is egy műszaki egyetemet végzett mérnökkel. Csak ők másban jók – de ugyanolyan fontosak. Honnan veszi 69% egyáltalán a bátorságot egy középiskolai tanárt a szájára venni? Ez meg egyébként már a társadalmunk értékrendjét mutatja, hogy a tanárainkat se becsüljük meg (tisztelet a kivételnek), de közben szídjuk az oktatási rendszert...

Mondd csak 71-es ezzel a stílussal / mondanivalóval is azonosulni tudsz? Érdekelne...

2020. szept. 21. 08:23
 75/97 anonim ***** válasza:

"Biztos vagy benne, hogy ez az ember az elvtársam?"

Pont ezt akartam kérdezni. (Egyébként tudom, hogy nem.)

2020. szept. 21. 08:24
 76/97 anonim ***** válasza:

Természetesen nem tudok azonosulni minden ateista elveivel. Szép is lenne...

viszont szívesen beszélnék egy értelmes hívővel az eredeti kérdésről: hogy milyen érvei vannak az istene létezése mellett?

2020. szept. 21. 08:29
 77/97 anonim ***** válasza:
47%
Nyilván semmilyen érve nincs... Ennyi fröcsögés helyett csak leírta volna.
2020. szept. 21. 18:50
 78/97 anonim ***** válasza:
Utolsó szerintem ma már eléggé beégtél hajnalban, nem fontos folytatni...
2020. szept. 21. 18:54
 79/97 anonim ***** válasza:
Az érveket várom, a többiből már volt elég.
2020. szept. 21. 19:07
 80/97 anonim ***** válasza:
8%
Az egyet nem értés nem minősül beégésnek. Nyilván hülyékből több van, ez a természet rendje. Aki pedig egy kategóriába sorol egy teológust egy mérnökkel vagy egy orvossal az vagy képmutató vagy nem a valóságban él...
2020. szept. 21. 20:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!