Először is feljebb nem velem beszéltél, de ez lényegtelen is mert ott is összehordtál mindenféle sületlenséget.
Pár dolog amin megakadt a szemem:
"Először is nem én izzadok azon, hogy bebizonyítsam, hogy van Isten, hanem te rugózol azon, hogy bizonyítsd, hogy nincs Isten, mivel úgymond nem mérhető. (Az nem zavar továbbra se téged, hogy pl. a matematika fele is fikció, mint pl negatív számok, az irracionális számokról nem is beszélve, de ezt valamiért elfogadod tudománynak.)"
1. De pontosan azon rugózol hogy bizonyítsd. Engem tökre nem érdekel, hogy van isten vagy nincs csak megláttam a hülyeségeidet és muszáj volt választ adnom rá.
2. Megértem, hogy az irracionális számhalmaz magas neked (mit kezdenél az irreálissal?) de a negatív számokat sem érted? (pl.: hiány? tartozás? :O)
"Fentebb egyébként már adtam neked egy ötletet: mivel az ember alapvetően vallásos lény, ezért az istenhit bele van drótozva az agyunkba. A Biblia azt mondja erről, hogy mivel ettünk a jó és rossz tudásának fájáról, olyanok lettünk [részben], mint az Isten. => Tök ugyanez a gondolat továbbgondolva, hogy honnan származik a tudatosság? Miért van úgy összerakva (tudom, tudom: "kialakulva") az agyunk, ahogy? => És másfelől: egyáltalán miért van rend a világban, miért nincs káosz?"
1. A te "agyadba" talán bele van drótozva de az enyémbe ugyan nincs.
2. Eszegess csak a tudás fájáról mert ez így elég vérszegény.
3. A DNS-ed 50%ban megegyezik a banánnal. Ez már önmagában is elegendő bizonyíték kellene hogy legyen arra, hogy az agyadat nem teremtette senki, hanem "kialakult".
4. Miért nincs káosz? Nem értem a kérdést... ugyanis de, káosz van.
A banánnal... Ez most komoly? És elhiszed ezt aki mondta? :D
Ennyi erővel az emberi agy 80%-ban megegyezik a féreggel...
#22-es
A 80%-kal nem is lőttél olyan nagyon mellé.
Ez nem azt jeleni, hogy félig banán vagy és nem is azt hogy X%-ban féreg.
Azt jelenti, hogy valamikor nagyon régen volt egy entitás ami a banánnak és neked a közös ősötök volt.
Ezt jelenti az evolúció.
Ennek a folyamatnak az eredménye a nemesítés és az hogy most egy bernáthegyi teljesen máshogy néz ki mint 100 évvel ezelőtt és az is, hogy sokkal több fajta gyümölcsöt ehetsz mint a dédnagyapád. (az utolsóhoz mondjuk a logisztika is nagyban hozzájárul)
Ha 50 évre száraz helyre zársz egy levelibéka kolóniát generációról generációra kisebb lesz az úszóhártyájuk (ameddig teljesen el nem tűnik) és érdesebb lesz a bőrük stb.
És ez csak 50! év nem egymillió...
21. “ Megértem, hogy az irracionális számhalmaz magas neked (mit kezdenél az irreálissal?) de a negatív számokat sem érted?”
Mivel az nem hangzik logikusnak, hogy valakinek gondot okozzanak a negatív számok, ezért azt kellett volna egyből feltételezned, hogy TE nem értetted meg az érvelést, és.... BINGÓ! Csakugyan nem sikerült megértened az érvelést, “gratulálok”! De akkor elmondom lassabban is, a te kedvedért.
A természetben nem találhatók negatív mennyiségek. Nem jön szembe -2 bivaly, az asztalon nincs -5 banán stb. (Az már eszedbe jutott, hogy a római számrendszerben miért nincsenek negatív számok?) A negatív számok tehát már eleve nem mérhetőek, hanem következtetés/logika eredményei. Mindez abban a vitában került elő, hogy vulgármaterialista barátunk szerint – teljesen helytelenül – csak az létezik, ami mérhető. (Mivel nem érti a “mérés” szó jelentését [sem].) És nem, nem mérünk -10°-ot sem, mivel a Celsius skála eleve csak egy koncenció.
És igen, talán most már érted, hogy az irracionális számok sem tapasztalhatóak (mérhetőek) a természetben.
Szia
"Milyen érv elméletek vannak Isten létezése mellett?" - érv az renget van...elméleteket pedig többnyire az ember gyárt. Hát ezek vagy igazak, vagy sem.
Ezt most láttam, eszembe jutott a kérdésed, gondoltam talán választ ad neked a kérdésedre: [link]
Szia.
Kedvencem John Lennox. Egyik kedvenc keresztény filozófusom. Meg ott van még az erkölcs is, és ez is:
Isten a legfőbb lény
Isten létezésének elképzelése az elménkben létezik
A lény, aki a gondolatainkban és a valóságban is létezik nagyobb, mint a lény, aki csak az elménkben létezik
Ha Isten csak az elménkben létezik, akkor el tudunk képzelni egy magasabb lényt, aki a valóságban létezik
De nem tudunk elképzelni egy Istennél nagyobb lényt
Következésképpen Isten valóban létezik.
Az a gáz, hogy a hitetlenek nem hiszik el... Pedig az evolúciót sem látták, és mégis elhiszik amiket róla mondanak. Bár az evolúciót én is elhiszem, összefér a vallással. Az emberi test kialakult evolúcióval, de a többi dolog ami most az emberben van, az teremtve lett. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!