Csak keresztények írjanak ide! Hogyan reagálnátok, ha valaki említené az evolúciót és, hogy a Biblia egy mesekönyv?
Nagyjából 100000 évenként érdemes megnézni, hogy létezik-e már ember (vagy még csak előember).
De még így is nehéz megmondani, mert az ember tulajdonságai nem egyszerre alakultak ki.
Én ugyan egyházi iskolába jártam, meg vagyok keresztelve egyik vallással sincs problémám és van hitem is, de elítélem az egyházakat.
Úgy gondolom a bibliában vannak olyan részek, amik történelmileg alátámasztható tények, pl az hogy jézus létezett, az is igaz hogy valamikor volt özönvíz is, mivel erről nem csak a biblia ír. DE vannak benne olyanok amik egyszerűen nem igazak pl nem igaz hogy volt egy bárka ami tele volt állatokkal. De az igaz hogy az özönvíz alatt az emberek egy hegyre menekültek. Tehát lenyegében a biblia részben valós történeteket tartalmaz, amik ki vannak szinezve. És vannak olyan részei is, amik egyszerűen sok ember számára felfoghatatlan, így képtelenek elhinni. Én is képtelen vagyok elhinni Ádám és Éva történetét. Az evolúciót is elfogadom és szerintem nem kéne ilyen szélsőségesen gondolkodni mint a legtöbb ember, hogy az evolúció teljesen hülyeség a biblia 100%ban igaz és fordítva. Bibliát is emberek írták vannak benne hibák, sok ellentmondás és mai szemmel nagyon abszurd szabályok. Úgyhogy szerintem a két dolog kominálható és nem kéne egyoldalúan gondolkodni és mindent elutasítani amit a másik oldal mond.
"alátámasztható tények, pl az hogy jézus létezett"
Ez éppen nem alátámasztható.
"az is igaz hogy valamikor volt özönvíz is"
Ez tuti, csak éppen SOKKAL kisebb. Amiről beszélsz, az konkrétan CSAK a Földközi-tengert érintette.
Ezen kívül persze volt más özönvíz is: máshol, máskor.
"a tudomány (!) mai állása szerint"
Idézd, légy szíves, a megfelelő tudományos cikket.
Tudományos cikket kértem.
Csak a rend kedvéért: Jézusról rengeteg írás van. Van olyan, amelyik már 4000 éves (és nem, nem jövő időben beszél).
De az egyszarvúakról is rengeteg írás van, szóval azét ide még kéne valami.
Jézus LEHET, hogy létezett. De esetleg nem ott, nem akkor, és többen is lehettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!