Csak keresztények írjanak ide! Hogyan reagálnátok, ha valaki említené az evolúciót és, hogy a Biblia egy mesekönyv?
1) Az evolúció tudományos tényállás, nincs ellentmondásban sem a hittel sem a Bibliával
2) Aki szerint a Biblia "mesekönyv", azt visszaküldeném érettségizni mert még a műfajok alapjaival sincs tisztában.
Én azt mondanám, hogy a Biblia több mint mesekönyv jelképes tanmesékkel, hitregékkel, vannak benne bölcsességek és igazságok is, és vannak benne tévedések is, sőt még szándékos félrevezetések is. Mégis mindamellet maradt a mai napig a könyvek könyve.
A biblia nem ellenkezik az evolúció elmélettel ellenkezőleg, alátámasztja azt. Vegyük például a bűnbeesés elbeszélését, ami jelképesen az ember (ön-)tudathoz jutását ábrázolja. A fejlődésnek azt a szakaszát mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei között.
Az evolúció szerint nem létezik "első ember". Egyébként úgy gondolkozol, és csűröd-csavarod a Bibliát, ahogy jól esik neked. Nem valószínű, hogy aki az Ószövetséget leírta, csillagporban gondolkodott, azt se tudta, mi az a csillag.
A mesekönyvnek titulálás nem műfajilag értendő, hanem ez egy derogáló jelzés a hitelességére.
A mesékkel amúgy műfajilag semmi baj nincs.
Keresztény vagyok, ettől még elfogadom az evolúció elméletet, viszont aki a Bibliát mesekönyvnek nevezi, az primitív, és provokációnak tekintem ha valaki mesekönyvnek nevezi a Bibliát.
Még az ateizmus pápájának tartott Richard Dawkins sem nevezte mesekönyvnek a Bibliát, remek költészetként utalt rá, ez is azt mutatja, hogy nem kell elhinni egy szavát sem a Bibliának, de ettől még közel sem minősül mesekönyvnek.
Dawkins jó modorú, és fényévekkel intelligensebb mint a gyakran rá hivatkozó harcos vulgár materialista ateisták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!