Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit gondoltok...

Jehova tanúi mit gondoltok róluk lehet bennük bízni?

Figyelt kérdés
Heló pár héttel ezelőtt megállítottak az utcán és kérdezgettek, hogy milyen vallású vagyok egyébként (Római katolikus). Azt mondták, hogy az egy tökéletlen embertől származó vallás és nem Istentől származik. Felháborodtam és elakartam menni mire az egyik megfogta a kezem és vissza húzott. Azt mondta, hogy élve égek majd a pokolba ha továbbra is a vallásomat követem. Szerintetek ez normális?

2019. júl. 25. 15:34
 161/202 anonim ***** válasza:
0%

Ezekben a "bizonyítéknak" idecitált szövegekben van korrekt és bizonyító erejű teológiai levezetés? Nincs! A Tanúk oldalán, helyenként szakemberektől idézve van? Igen, méghozzá egyértelmű, alapos és érthető. Erre tőled cáfolat? Nincs.

Ez valahogy téged teljesen hidegen hagy, helyette primitív módon személyeskedsz és vagdalózol. Rendkívül hiteles vagy.

2019. aug. 7. 13:13
 162/202 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem kell feléd bizonyítani semmit. Nem fogom arra venni a fáradságot, hogy itt vagy a hazug weboldalatokon megkeressem, keresd meg te, ha annyira akarod. Biztos vagyok benne, hogy még mindig ott van. Már akkor is szóltam ez miatt, ott is írkáltál, és utána el is kullogtál, ahogy szoktatok, mikor kiderül az ördögtorony turpisság. Mert nektek még a hazugság is belefér, csak nehogy ki kerüljetek a szektából. Hisz akkor dől az egész életetek, nem marad egy barát sem melletetek. Ugyanazt fogjátok visszakapni, amit ti adtatok azoknak, akik felébredtek ebből az ördögi álomból.
2019. aug. 7. 13:15
 163/202 anonim ***** válasza:
65%

"Mit hantázol te itt össze-vissza? A Tanúk pontokkal jelezték, hogy kihagynak részt az idézetből. A végkövetkeztetés viszont pontosan ugyanaz!"

Aki hantázik az itt egyedül te és az ördögtorony társaság, amelynek oly lelkes tagja vagy.

Nem tudom mennyire értesz angolul, de maga a professzor írta:

"by judicious cutting, made me say the opposite of what I meant to say"

"van korrekt és bizonyító erejű teológiai levezetés?"

Az mennyire korrekt, hogy kivágtok részeket professzorok írásaiból, s teljesen más értelmet adtok neki? Te ezt nevezed korrektnek?

"A Tanúk oldalán, helyenként szakemberektől idézve van?"

Persze hogy van, csak ezek az idézetek elég foghíjasok, sőt sokszor meghamisítottak.

"Rendkívül hiteles vagy."

Hitelesebb, mint te és az ördögtorony, amikor meghamisított idézetekkel akartok valamit bizonyítani.

Azt mondod, hogy nem számít a kivágott részt.

Mit is vágtatok ki?

But it is here that the NEB has brilliantly solved the problem with the absolutely accurate rendering: "What God was the Word was."

Ez lényegében az Ige és az Isten egylényegűségét hirdeti, de jól megkülönbözteti, hogy nem egy személyről van szó. Teljesen mást mond, mint a NW hamis ferdítése, mely nagyjából így hangzik: "Word was a god".

2019. aug. 7. 13:24
 164/202 anonim ***** válasza:
0%

A Tanúk nem adtak más értelmet a szövegnek, pontosan azt idézték, amit mondott.

Semmiféle "egylényegűségről" nincs szó sem a szövegben, sem a bibliában. Ez egy biblián kívüli, eredendően pogány fogalom, mely a háromság hamis tana miatt került be az egyházi teológiába.

Jézus isteni természetű, "egy isten", de nem maga a Mindenható Isten. Ezt mondja a végkövetkeztetésében az idézett fordító is. Hogy ezen kívül mit képzel bele teológiai elfogultságból, az rá tartozik. Ám ami a szóban forgó részben nyelvtanilag fontos igazság, azt elismerte. A Tanúk nem állították, hogy ő tagadja a háromságot, de ehhez képest az ominózus versekről neki is el kellett ismernie az alapigazságokat.

A többi hanta!

Aki szintén hamisítással vádolta a Tanúkat itt, a 66%-os versenyző, érdekes módon teljesen más háromság felfogást vallott és erőltetett - ő egy személyről beszélt. Tehát akkor ti sem vagytok egyetértésben, ellentmondással beszéltek a Biblia állítólagos "alaptanáról", de a Tanúk hamisítanak, mi?

Igazából a hamis tanaitok le vannak leplezve és ez a lényeg!

2019. aug. 7. 14:23
 165/202 anonim ***** válasza:
49%

a jehovisták mint mindig össze vissza beszélnek ez TÉNY!

a jehova biblia már csak ezért eleve egy ZÉRÓ !

kinek lehet igaza a tartalmát illetően ?! valószinű senkinek.

folyik a. vita SOK EZER ÉVE, 1 biztos csak hogy a bibliáról van szó.

AMIN NEM SZABADNA SEMMIT SEM NEM EGYET ÉRTENI HA a benne levők igazak és korrektek lennének,

nincs olyan hogy máshogy értelmezek meg félre fordítok, ez egy marhaság, mert ha valami egyértelmű akkor az egyértelmű!

de 100% hogy nem korrekt a tartalma mert a LEGTÖBBET TUDÓ HITELESEK IS EGYMÁS TORKÁNAK ESNEK ,

es folyamatosan sok sok EZER ÉV ÓTA!

egy MEGBÍZHATATLAN, igen csak félre érthető tartalmu össze rakott IROMÁNY, SAJNOS!

feltételezve létezik a Teremtő és 100% nem ad ki a "kezéből" csak 100% ban tökéletest és ez az iromány véletlenül sem az !!!

2019. aug. 7. 15:02
 166/202 anonim ***** válasza:
83%

"Jézus isteni természetű, ... maga a Mindenható Isten. Ezt mondja a végkövetkeztetésében az idézett fordító is."

Ámen, végre egyetértünk. Végre ugyanarra a végkövetkeztetésre jutottunk mind a ketten. S ez a lényeg.

2019. aug. 7. 15:19
 167/202 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Jehova tanúi (mivel tudom, hogy nem azzal a hozzászólóval folytattam a társalgást, akivel elkezdtem), csak annyit tudok mondani, sajnálom, hogy nem szólal meg bennetek a vészcsengő, amikor egy olyan tant fogadtok el és hirdettek, amihez át kell írnotok, meg kell hamisítanotok a Bibliát. Kénytelenek vagytok meghamisítani, mivel a Biblia egyik legvilágosabb kijelentése Jézus istensége. Ezért ahhoz, hogy Jézus istenségét tagadhassátok, lényegében teljesen meg kellett változtatnotok az eredeti bibliai szövegeket, bele kellett toldani ott nem lévő szavakat, meg kellett másítani a mondatokat. Nem az a probléma, hogy ti mást vallotok, mint ami a Bibliában áll, mindenki abban hisz, amiben akar, a probléma az, hogy ezt a meghamisított szöveget hazudjátok Bibliának, és ezzel sok embert becsaptok. De ezért ti fogtok majd felelni az Úr előtt, aki pedig őszintén keresi Istent, az vegye elő az eredeti héber és görög szövegeket, fogjon egy szótárat, és így könnyedén elkerülheti, hogy ti becsapjátok.

Az én hitvallásomhoz, ami röviden: "Isten megjelent testben" 1Tim 3,16: "θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί"

(a görög szöveg is pontosan ezt mondja) nekem nem kell átírni a Bibliát, egyetlen igeversét sem, egyetlen iótát vagy pontocskát sem kell megváltoztatnom benne, mert az én hitvallásomhoz minden igevers passzol.

És nem kell átírnom a Bibliát azért sem, mert énhozzám szól az Isten azon a Biblián keresztül, ami a kezemben van. Isten ezen a Biblián keresztül személyesen beszél velem, vezet, tanácsol, bátorít, int, nem csak a Biblián keresztül persze, de legtöbbször úgy. Az én Bibliám tökéletesen megfelel arra, hogy Istennel személyes napi kapcsolatban legyek, hogy beszélgetni tudjak Vele. Immár 30 éve tart ez a bensőséges kapcsolatom Vele, és Neki köszönhetem, hogy az életem boldog, hogy a családom boldog, hogy az Ő békessége mindig itt van a szívemben, de a legnagyobb öröm az életemben az, amikor az Isten beszél hozzám. Az valami csodálatos, felemelő érzés! Amikor Ő megszólal, akkor minden rendben van, akkor minden elsimul, minden megoldódik. Én sokszor azt mondom az Úrnak, mindegy, mit mond, csak szóljon, beszéljen hozzám, csak hadd halljam a hangját, mert annál nincs megnyugtatóbb, boldogítóbb érzés! Olyan jó tudni, hogy ott van, jön, figyel, törődik, gondoskodik, és úgy átjárja az embert az a mérhetetlen szeretet, amivel körülvesz! Tökéletesen meg tud szólítani engem az én Bibliámon keresztül, nekem nem kell átirkálni.

Én mindenkinek azt kívánom, Jehova tanúinak is, hogy hallják meg Isten hangját. Azét az Istenét, aki testet öltött Krisztusban, és eljött, hogy megkeressen és megtaláljon minket, és odaadjon értünk mindent. Én nem tudom, Jehova tanúi kivel vannak kapcsolatban, vagy vannak-e valakivel. De én ezt az Istent, aki eljött értem Jézusban, az Ő szeretetét és az Ő Igéjét nem adnám semmi kincsért!!!

2019. aug. 7. 15:58
 168/202 anonim ***** válasza:
15%

# 166

Látod éppen te nem mondasz igazat most sem!

2019. aug. 7. 17:06
 169/202 anonim ***** válasza:
84%
Dehogy nem. Pont annyira, mint az őrtorony, eltanultam én is az idézési módszereteket. Remélem nem gond, hiszen ti is így használjátok.
2019. aug. 7. 17:29
 170/202 anonim ***** válasza:
0%

"Kénytelenek vagytok meghamisítani, mivel a Biblia egyik legvilágosabb kijelentése Jézus istensége."

Nagy tévedés! Látod megint olyant támadsz, amit nem ismersz pontosan. A fenti beszélgetésünk alapján meggyőződésem, hogy néhány fontos dologban a Tanúk bibliai tanításait pontosan nem ismered, felületesen kezeled, mondhatnám az érveiket, melyet sok szakember is alátámaszt lekezeled. Ez a kijelentésed is világos bizonyítéka ennek. Ugyanis Jehova Tanúi Jézus "istenségét", vagyis isteni természetét elismerik az alapján, ahogy a Biblia a koiné görög nyelven különbséget tesz a határozott nevelővel írott Mindenható Isten, és a határozott nevelő nélküli isten, vagyis Jézus között. Erre a határozott nevelős alanyra és a határozott nevelő nélküli alkotmányra egyébként sok példát hoztam fel a Szentírásból. Ezeket nem lehet felcserélni egymással.

Folyt.

2019. aug. 7. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!