Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitévő legyek? A szüleim soha...

Mitévő legyek? A szüleim soha nem engednek el szinte sehova itthonról? Járt már valaki így?

Figyelt kérdés

Na szóval sokszor el szerettem volna menni esténként a haverokkal ide-oda(biliárdozni, ki a tópartra találkozni stb), de ezeket mind este szervezték a többiek,olyan 8-9óra körül. De az anyám soha nem akar elengedni, és sehogy se tudom vele megértetni,hogy már nem vagyok 10 éves, és az összes korombelit elengedik ilyenkor. Senkit nem ismerek,akit ne engednének el a szülei ezért. Persze soha semmi probléma nem történt velük, szinte minden hétvégén eljárnak ,és 1x sem volt balhé vagy ilyesmi. Nagyon félt az anyám. Például olyan indokot mond,hogy 18 alatt nem lehet 10 óra után sötétbe az utcán lenni(szerintem hülyeség),meg hogy kitudja mi fog történni.Ha megmondom,hogy ez hülyeség,akkor kitalált 1 másik indokot. De ezzel csak azt érte el,hogy már alig hívnak el a többiek,mert tudják,hogy úgy sem mehetek. Mivel vehetném rá,hogy belássa, nem történhet semmi baj és engedjen el?

mert már elegem van, hogy állandóan itthon ülök, facebookon meg állandóan azt olvasom,hogy dejó volt az előző este stb, pedig ott lehettem volna :( már kiborít.

16/F

2012. aug. 13. 23:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
Tőlem sajnos elmaradtak az akkori barátaim, pont azért, mert nem volt közös programunk. Meg is értem, én sem alkalmazvodtam volna magamhoz a helyükben. Nekem a kislányom most 3 éves, és minden célom, hogy társasági, boldog embert faragjak belőle. Persze féltem, a bölcsiben is féltettem, de nem akarom elrontani az életét, erre emlékeztetem mindig magam.
2012. aug. 14. 11:54
 52/64 anonim ***** válasza:
Persze, elhiszem, hogy nem lerészegedésről beszélsz, kérdező. Bocsi, ha hülyén jön a válaszom, mert olyan, mintha mindig a saját véleményemet nyomatnám mindenre :D Csak 33-nak is reagáltam közben. Szerintem keress valahogy egy veled egykorú barátnőt, aki tényleg veled akar lenni, és te rád kíváncsi és ha mentek is valahova, akkor mindegy, hogy hova, lényeg az, h együtt legyetek. Csodákra képes egy ilyen barátnő :) És hirtelen akkor eltörpül minden más dolog. Amúgy meg mondom, nem kell ebből világvége dolgot csinálni, nemsokára betöltöd a 18-at, aztán kész, ha tényleg csak ennyi a kitétel.
2012. aug. 14. 11:54
 53/64 A kérdező kommentje:

"Szerintem keress valahogy egy veled egykorú barátnőt, aki tényleg veled akar lenni, és te rád kíváncsi"

Hát ez aztán tényleg olyan egyszerűen megy:D

2012. aug. 14. 12:00
 54/64 anonim ***** válasza:

[link]

Csak példának... 14 éves fiú eltűnt buliból hazafele jövet... 25 évesekről nem nagyon hallani ezt, de a 24 éves pécsi Bándy Kata 24 volt...

2012. aug. 14. 12:01
 55/64 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy egyszerű. Mondtam is, hogy lehet szerencsésnek mondhatom magam. Én is pl 2 csajban csalódtam, akik középiskolában voltak. Azt hittem, nagy barátnők, megbíztam bennük, aztán rákellett döbbennem, hogy a hátam mögött csináltak belőlem hülyét a szó legszorosabb értelmében. Szóval...
2012. aug. 14. 12:04
 56/64 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ!
2012. aug. 14. 12:21
 57/64 anonim ***** válasza:

Jaj istenem már megint itt Bándy Katáznak......

Ez teljesen más tészta.

2012. aug. 14. 12:51
 58/64 anonim válasza:
Gondolom hogy a tóparton nem csak beszélgetés van hanem ivás is! EZT akarják megelőzni
2012. aug. 15. 13:44
 59/64 anonim ***** válasza:

Ivás...

Biztos, hogy isznak valamennyit. De ha mértékkel, csak jól érzik magukat és nem a detoxra mászkálnak, akkor mi a baj az alkohollal?

Nekem a szüleim soha nem mondták, hogy ne igyak. Nem is próbálják megakadályozni, ők is tudják, hogy tizenévesen a legtöbb "rendezvényen" előkerül a pia. Csak annyit mondtak, hogy mértékkel, mert ők nem fognak kirángatni az árokból.

Mindig mértékkel ittam/iszok.

2012. aug. 15. 15:13
 60/64 anonim ***** válasza:

én 17 éves vagyok és egyébként azoknak akik azt mondták hogy 18 alatt csak 10-ig lehet kint lenni, annak most szólok hogy butaság. hivatalosan igazából nem tudom hogy mivan, de szerintem fiatalkorúak mivel már valamilyen szinten büntethetőek ezért engedélyezett kint lenni éjszaka.

tényeket nézve viszont múlt héten szöktem ki otthonról és mikor haverokkal dumáltunk akkor jött pár rendőr leigazoltatni minket, és ha valóban úgy lenne hogy 18ig korlátolt ideig lehetünk kint akkor jól megbüntették volna a szüleimet.

vissza a kérdésre: nem tudom kedves kérdező milyen lakásban laktok, de én ezt személy szerint úgy oldottam meg, hogy esténként meg vártam amíg le nem fekszenek anyámék és utána fogtam magam és kiszöktem itthonról. biztonság kedvéért kitömtem az ágyam és vittem magammal biciklit. mondván ha még is lebukok és az ágytömés nem jön be akkor az az első hogy felhívnak és azt mondom hogy één csak biciklizni jöttem ki mert nem tudok elaludni. persze ezek a szökések úgy működnek (legalábbis nálunk) hogy leghamarabb 10kor tudom kitenni innen a lábam ( a legszerencsésebb esetben)

meg amúgy nem is értem hogy anyud miért nem enged el, hisz 8-9 órakor még sötét van, és ha még mindig abban a hitben él hogy 18 alatt 10 után nem lehetsz kint, akkor sem lehet kifogása.

szerintem nem jó ha ennyire gátolnak a szülők.. a legtöbb bűnöző, prostituált illetve önállóságra képtelen ember olyan családban nevelkedett ahol azt hitte a szülő, hogy ha mindent megtilt illetve burokba zárja akkor majd a picike kisgyermekük örökké tiszta marad.

hát ez szerintem nem így működik. van egy mondás: "A tiltott gyümölcs a legédesebb."

jó azt sem mondom hogy mindent meg kell engedni, de azért lehetne egy kis levegőhöz jutni néha.

én benne vagyok/voltam a helyzetben amit te élsz át. tavaly ugyan ez lezajlott velem. mostmár valamilyen szinten elenged az anyám. 2 hetente el enged egyszer éjszaka bulizni. (a többire kiszököm.)

17/F

2012. aug. 16. 20:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!