Mitévő legyek? A szüleim soha nem engednek el szinte sehova itthonról? Járt már valaki így?
Na szóval sokszor el szerettem volna menni esténként a haverokkal ide-oda(biliárdozni, ki a tópartra találkozni stb), de ezeket mind este szervezték a többiek,olyan 8-9óra körül. De az anyám soha nem akar elengedni, és sehogy se tudom vele megértetni,hogy már nem vagyok 10 éves, és az összes korombelit elengedik ilyenkor. Senkit nem ismerek,akit ne engednének el a szülei ezért. Persze soha semmi probléma nem történt velük, szinte minden hétvégén eljárnak ,és 1x sem volt balhé vagy ilyesmi. Nagyon félt az anyám. Például olyan indokot mond,hogy 18 alatt nem lehet 10 óra után sötétbe az utcán lenni(szerintem hülyeség),meg hogy kitudja mi fog történni.Ha megmondom,hogy ez hülyeség,akkor kitalált 1 másik indokot. De ezzel csak azt érte el,hogy már alig hívnak el a többiek,mert tudják,hogy úgy sem mehetek. Mivel vehetném rá,hogy belássa, nem történhet semmi baj és engedjen el?
mert már elegem van, hogy állandóan itthon ülök, facebookon meg állandóan azt olvasom,hogy dejó volt az előző este stb, pedig ott lehettem volna :( már kiborít.
16/F
"De a maffiózók meg a hiperpigmentáltak éjszaka aktívabbak. Meg akkor kevesebb ember van az utcán, nagyobb "rosszakaró" arányban."
jó jó. de mondom, az összes haver,vagy akit ismerek, már több mint 1 éve járogatnak ki, és SOHA, egyszer sem történt semmi. ennyi erővel meg soha ne menjek el,még nappal se, mert bármikor jöhetnek a terroristák,vagy fene tudja. szerintem hülyeség ez a gondolkodásmód. persze,elővigyázatosnak kell lenni, de nem kell túlzásba vinni:D
utolsó: talán nem az egész életemet a gép előtt akarom elölteni, meg amúgy is rohadtul unalmas -.-
már az is baj, ha vágyom az úgymond " társasági életre"??
Egyke gyerek vagy? Anyum, apum sosem csinált belőle problémát, sőt tesómnál se. 12 éves koromban pl már hajnali 2-3 ig kint nyársalhattunk a haverokkal és a szüleim fel se hívtak. Mindig azt mondták, bíznak bennem és lefekvésre legyek itthon. Cigányokkal volt egy-két affér, de ez hozzá tartozik az élethez. Mégis felnőttem, nem züllöttem le, egyetemet végeztem.
24/f
Gyerekek, nem akarok senkit csesztetni, elhiszem, hogy pont abban a korban vagytok, hogy eljártok, meg haverok, meg stb, de én 22 évesen azt mondom (tapasztalatból), hogy sajnos nagyon cudar világot élünk. Nem csodálom, hogy a szüleitek féltenek titeket, mert egyre több rossz dolog történik, egyre nagyobb szörnyűségeket hallani a híradókban is. Én amondó vagyok, hogy 16 évesen még senki se akarjon éjszaka az utcán tartózkodni, pláne nem egyedül. Egyébként való igaz, 18 éven aluli éjszaka tényleg nem lehet az utcán.
Az, hogy a barátaitok szülei engedékenyebbek... szerintem abszolút ne irigyeljétek, ráértek 18 évesen arra koncentrálni, hogy mikor hol milyen buli. Ezt ti még nem értitek meg, nem fogjátok fel, hogy a szüleitek rágják a körmüket, ha elengednek valahova és tudják, hogy bármi történhet. Ráadásul ha nem vagy 18 éves, és úgy esik valami bajod, akkor a szülőt cibálják meg, hogy miért nem volt szigorúbb. Nem érzitek még át a szülői aggódást, majd csak akkor, ha ti is oda kerültök, hogy gyereketek lesz. Ez baromira nem ilyen egyszerű. Én régebben voltam 16, most 23 vagyok, de már akkor hallani lehetett olyan dolgokról, ami igencsak megijeszti az embert, pláne egy szülőt. Persze nem ácsoroghat mindig a nyomodban, engem is azért engedtek ki például egyszer bulizni egy tinidiszkóba, mert bíztak bennem, soha nem csináltam semmi bajt és tudták, hogy ez várható tőlem. De kihangsúlyozom, hogy a tinidiszkó 10-kor véget ért, és nekem már spuriznom kellett haza. És megértettem. Elfogadtam. És most így visszatekintve abszolút nem bánom! Sőt azt mondom, hogy adj hálát a jóégnek, hogy nem valami olyan anyukád van, aki nem képes számodra határokat szabni, és letojja, hogy mikor kivel hova mész, meg mit csinálsz. Nem késel el semmivel, még 2 év és oda mész, ahova akarsz. Ha barátaid ezt nem értik meg, akkor ők olyan barátok is. Majd nézd meg őket 10 év múlva (tisztelet a kivételnek), hogy hol fognak tartani, ha 16 évesen már minden megvan nekik engedve. És olyankor már késő egy ember a jóra bírni :S
Legyél okos, és ne szállj emiatt szembe anyudékkal, hidd el, tényleg nem veszítesz semmit, ha 2 év múlva indulsz neki az éjszakának :) Addigis az a dolgod, hogy taulj és alapozd az életed. Nem vagy 4 fal közé zárva, ha jól tudom, nappal oda mész, ahova akarsz. Az éjszakában még semmi keresnivalód.
Ezeket vésd észbe, és minden jót Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!