Mitévő legyek? A szüleim soha nem engednek el szinte sehova itthonról? Járt már valaki így?
Na szóval sokszor el szerettem volna menni esténként a haverokkal ide-oda(biliárdozni, ki a tópartra találkozni stb), de ezeket mind este szervezték a többiek,olyan 8-9óra körül. De az anyám soha nem akar elengedni, és sehogy se tudom vele megértetni,hogy már nem vagyok 10 éves, és az összes korombelit elengedik ilyenkor. Senkit nem ismerek,akit ne engednének el a szülei ezért. Persze soha semmi probléma nem történt velük, szinte minden hétvégén eljárnak ,és 1x sem volt balhé vagy ilyesmi. Nagyon félt az anyám. Például olyan indokot mond,hogy 18 alatt nem lehet 10 óra után sötétbe az utcán lenni(szerintem hülyeség),meg hogy kitudja mi fog történni.Ha megmondom,hogy ez hülyeség,akkor kitalált 1 másik indokot. De ezzel csak azt érte el,hogy már alig hívnak el a többiek,mert tudják,hogy úgy sem mehetek. Mivel vehetném rá,hogy belássa, nem történhet semmi baj és engedjen el?
mert már elegem van, hogy állandóan itthon ülök, facebookon meg állandóan azt olvasom,hogy dejó volt az előző este stb, pedig ott lehettem volna :( már kiborít.
16/F
kisebb városban lakom. cigányok száma kb. átlagos.
de azt nem értem,haverok már több,mint 1 éve kijárnak,akár hajnali 2-3ig is, és soha nem volt semmi gond...
Én is 16/lány vagyok és ugyanígy. Kb ez a sztori nálam is mint nálad, bár én úgy vettem észre a fiúkat jobban elengedik. Én meg még azt sem hazudhatom, hogy barátnőimnél alszom, mert oda se engednek. Gondolom azt hiszik, hogy úgyse aludnék :D Hát nem is... De ha neked így működne, akkor mindenképp mond ezt, ha meg nem, akkor próbáld meg felvonultatni a haverjaidat (és szüleiket) anyádék előtt (én most ezt készülök bevetni), hátha meglátják, hogy ők sem bérgyilkosok vagy csövesek.
De ez a "fészen másnap látom" dolog engem is nagyon kiborít, főleg amikor meg sem említik nekem, hogy bulit terveznek, mert tudják, hogy úgyse mehetek. Na ilyenkor értelmetlennek érzem az életem :S
Emberek, valamit találjunk ki xD
Előző vok
Na még ez a "beszélek haverod szüleivel" dolog is működik?! És én még azt hittem, hogy a fiúknak könnyebb ilyen szempontból.
A lányomat én sem engedném ha lenne, ilyen fiatalon, de a 16 éves fiamat már igen.
Lehet, nem bíznak meg benned a szüleid. Engem 12 évesen elengedték egyedül Pestre, nem éjjelre, csak el kellett hoznom valamit. Na azért ezt viszont nem tudom hogyan gondolták akkor. :DD 18/F
Hát fiút én sem, de lányt se nagyon...
Most gondolkodtam és rájöttem, hogy valahogyan mindenkinek alkalmazkodni kéne a szülők neveléséhez. Nem is egy ismerősöm van, akit nem engednének így ki, de nekik eszükbe sem jut megkérdezni, mert ők ezt nem tartják bulinak. Akiket meg mindig kiengednek, azoknak ez a természetes, de ők már durvább dolgokat csinálnak, amikkel tudnak lázadni.
Én azoknak a táborához tartozom, akiknek a neveléséből az következne, hogy szépen leülök itthon, tanulok, okosodok, segítek, mindent megbeszélek a szüleimmel, 16 évesen 1 darab értelmes pasim van, stb. Ehhez képest mégis elkallódtam, van pár olyan kapcsolatom, ami nem kéne, rászoktam a cigire és ha buli van, akkor legyen istenes...
Nem tudom, ha engednének, akkor jobb lenne-e. Vagy ha szigorúbban fognának. Vagy talán ez lenne az arany középút, hogy néhányszor részt veszek egy-egy bulin, ahol alaposan levezetem a feszültséget, és amiről ők elvileg nem tudnak?
Szóval érted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!