Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitévő legyek? A szüleim soha...

Mitévő legyek? A szüleim soha nem engednek el szinte sehova itthonról? Járt már valaki így?

Figyelt kérdés

Na szóval sokszor el szerettem volna menni esténként a haverokkal ide-oda(biliárdozni, ki a tópartra találkozni stb), de ezeket mind este szervezték a többiek,olyan 8-9óra körül. De az anyám soha nem akar elengedni, és sehogy se tudom vele megértetni,hogy már nem vagyok 10 éves, és az összes korombelit elengedik ilyenkor. Senkit nem ismerek,akit ne engednének el a szülei ezért. Persze soha semmi probléma nem történt velük, szinte minden hétvégén eljárnak ,és 1x sem volt balhé vagy ilyesmi. Nagyon félt az anyám. Például olyan indokot mond,hogy 18 alatt nem lehet 10 óra után sötétbe az utcán lenni(szerintem hülyeség),meg hogy kitudja mi fog történni.Ha megmondom,hogy ez hülyeség,akkor kitalált 1 másik indokot. De ezzel csak azt érte el,hogy már alig hívnak el a többiek,mert tudják,hogy úgy sem mehetek. Mivel vehetném rá,hogy belássa, nem történhet semmi baj és engedjen el?

mert már elegem van, hogy állandóan itthon ülök, facebookon meg állandóan azt olvasom,hogy dejó volt az előző este stb, pedig ott lehettem volna :( már kiborít.

16/F

2012. aug. 13. 23:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
100%
33 éves nő vagyok. Tizenévesen anyám alig engedett el valahová, akkor is cirkuszolt. 20 évesen költöztem el otthonról, de akkor már elkezdtem dolgozni, korán kelni, kevés fizetésből élni. Mára van lakásom, családom, pénzem, de barátom nincs, meg már nem is vágyom olyan bulikra, mint akkor. És gyűlölöm anyámat, hogy elrontotta a fiatalságomat, nincsenek kellemes élményeim abból az időből, csak az elkeseredettség és a düh maradt meg. Anyám máig meg van győződve róla, hogy jól nevelt. Csak sikerült magát megutáltatnia egy életre.
2012. aug. 14. 10:32
 32/64 A kérdező kommentje:

kedves 74%-ban hasznos válaszokat adó.

értem mit akarsz mondani. nappal szoktam járni el itthonról(focizok, elkezdődtek az edzések, de az is csak heti 2x), még néha elmegyünk a haverokkal focizni, de ez ritkább. igazából a tanulásommal sincs baj(most végeztem az elsőt Gimnáziumban, 4.5-s év végi átlagom lett).

a nyáron volt 3 úgymond fesztivál is a városban, ahol rengeteg jó fellépő volt, több a kedvenceim közül. de sajnos ezek este 9-10 óra körül voltak. az összes haverom kint volt, de én nem mehettem, pedig mondták, hogy világi jó volt. és még nem is lettem volna egyedül, szóval... sajnos ez van:( most meg csomóan nyaralnak, én meg itthon unatkozom(most nincs pénzünk nyaralni, mert másra kellett).

2012. aug. 14. 10:41
 33/64 A kérdező kommentje:

kedves 33 éves nő(elnézést a megszólítást)

kifejtenéd kicsit jobban ezt a mondatot, ha nem gond?

"És gyűlölöm anyámat, hogy elrontotta a fiatalságomat, nincsenek kellemes élményeim abból az időből, csak az elkeseredettség és a düh maradt meg"

2012. aug. 14. 10:44
 34/64 anonim válasza:
Mondok egy rossz hírt! 18 évesen se fog elengedni, feltéve, hogy otthon laksz nála és nem fogsz dolgozni. Akkor meg hallgathatod: "amíg az én kenyeremet eszed..stb" dumát...:-DDD Tapasztalat.
2012. aug. 14. 10:45
 35/64 A kérdező kommentje:
hát ezt mondjuk pont el tudom képzelni az anyámról:)
2012. aug. 14. 10:48
 36/64 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, vannak dolgok, események, programok, amiket nem lehet később bepótolni. Pl szerettem volna napokat átsátorozni tizenévesen a barátaimmal, éjszaka (vagy akár nappal, szülők nélkül) velük fürödni a Balatonban, koncertre menni. De mindig csak a szülőkkel lehetett nyaralni, ami minden volt, csak kellemes nem. Nem voltam a Szigeten, nem mehettem este moziba, stb. Most már megtehetem, de az nem ugyanaz. Mindig vágytam szép, emlékezetes fiatalkori élményekre, amit maximum az osztálytársak elbeszéléséből vagy filmekből ismerhettem meg.
2012. aug. 14. 10:49
 37/64 anonim ***** válasza:
arra nem gondoltál hogy nem a te szüleiddel van a gond ? hanem a barátaid szüleivel hogy így szélnek eresztik őket az éjszakába..........
2012. aug. 14. 10:52
 38/64 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok. Még nem nagyon vettetem fel neki a buli dolgot, de szerintem nem örülne neki... félt a drogoktól meg a cigányoktól...
2012. aug. 14. 10:57
 39/64 A kérdező kommentje:
Dr. Gonzo: gondoltam ez hogy ez is közrejátszik. de senki ismerősöm sincs, akinek hasonló "problémája" lenne, mint nekem,tehát ezért nem értem a dolgot. hogy mindig csak én maradok ki a "jóból".
2012. aug. 14. 11:00
 40/64 A kérdező kommentje:
utolsó: én 1x mondtam neki, hogy hívtak egy buliba, de egyből nem mondott. azóta nem is próbáltam. igazából nem is akarok ilyen túlzüllött házibulikba járni, csak a haverokkal lenni.
2012. aug. 14. 11:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!