Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitévő legyek? A szüleim soha...

Mitévő legyek? A szüleim soha nem engednek el szinte sehova itthonról? Járt már valaki így?

Figyelt kérdés

Na szóval sokszor el szerettem volna menni esténként a haverokkal ide-oda(biliárdozni, ki a tópartra találkozni stb), de ezeket mind este szervezték a többiek,olyan 8-9óra körül. De az anyám soha nem akar elengedni, és sehogy se tudom vele megértetni,hogy már nem vagyok 10 éves, és az összes korombelit elengedik ilyenkor. Senkit nem ismerek,akit ne engednének el a szülei ezért. Persze soha semmi probléma nem történt velük, szinte minden hétvégén eljárnak ,és 1x sem volt balhé vagy ilyesmi. Nagyon félt az anyám. Például olyan indokot mond,hogy 18 alatt nem lehet 10 óra után sötétbe az utcán lenni(szerintem hülyeség),meg hogy kitudja mi fog történni.Ha megmondom,hogy ez hülyeség,akkor kitalált 1 másik indokot. De ezzel csak azt érte el,hogy már alig hívnak el a többiek,mert tudják,hogy úgy sem mehetek. Mivel vehetném rá,hogy belássa, nem történhet semmi baj és engedjen el?

mert már elegem van, hogy állandóan itthon ülök, facebookon meg állandóan azt olvasom,hogy dejó volt az előző este stb, pedig ott lehettem volna :( már kiborít.

16/F

2012. aug. 13. 23:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:

Hát én sem...

Mármint talán lehetne rá oka, hogy ne bízzon bennem, de eddig semmi komolyabb nem derült ki.

Bár ők sem tiszta hülyék, talán látják rajtunk, hogy nem a barátainkkal készülünk filmet nézni egész éjjel...

2012. aug. 14. 00:21
 12/64 A kérdező kommentje:
de ha esélyt se adnak,és nem látják hogy mi sül ki belőle,akkor honnan tudják, hogy "nem szabad bízni" bennünk?...
2012. aug. 14. 00:26
 13/64 anonim válasza:
Hát mert ők is voltak gyerekek. ;D Te bíznál magadban, a te lennél a "saját gyereked"? Ezeknek a tudatában?
2012. aug. 14. 00:37
 14/64 anonim ***** válasza:

Ház ez tényleg jó kérdés...

Valószínűleg ők sem voltak ezek a jól viselkedő fajták kamaszkorukban, tudják milyen a világ és egy esélyt sem akarnak rá adni, hogy valaki pl. csak úgy szórakozásból kinyírjon. Meg annyi szörnyű dolgot lehet hallani manapság a híradóban blabla.

A probléma nem biztos, hogy velünk van. Lehet, hogy másokban nem bíznak, nem bennünk.

Kérdezd meg, hogy mi kéne ahhoz, hogy elengedjenek? Nekem felajánlották, hogyha óránként jelentkezem, hogy még élek, akkor elmehetek. Ezzel nekem annyi a problémám, (azt hogy ez a haverok előtt gáz, még valahogy megoldom) hogy én alkohol hatása alatt nem igen tudok kommunikálni, na meg ha a háttérből 100 ember részegen üvölt , akkor felmerül a kérdés, hogy vajon mégis hol lehetek? Mert ugye nem lehet úgy előadni, hogy szia anyám-apám, most én elmentem bulizni, annyit iszok amennyi belém fér és 10 pasit fogok felszedni az 50 fős társaságunkból. Azért nem sokszor megy ez így ennyire durván, de ha mégis...

Ha te viszont az éjszakákat nem műveled ilyen szinten, akkor mindenképpen kérdezd meg, hogy mi lenne a feltétele annak, hogy elengedjenek. És sokat segít, ha bemutatod a szüleidnek pár haverodat, így tudják kikkel leszel.

2012. aug. 14. 00:39
 15/64 A kérdező kommentje:

azt mondja,ha 18 leszek,azt csinálok,amit akarok, de addig nem. ennyi. utána már jön a "jólvan fejezd be,megmondtam,hogy nem..."

igazából tudja anyám,hogy kik ők, nem is azzal van a baj. azt mondja csináljunk nappali programot,stb. de azt nem én döntöm el:D

2012. aug. 14. 00:51
 16/64 anonim ***** válasza:

Jaja hát értem :D nálunk is valahogy.

Én mondjuk azért jobb napjaikon megpróbálom puhítgatni őket több-kevesebb sikerrel.

Egyébként meg azt nem értettem soha, hogy mi a rák különbség van az éjszak és a nappal között. Mindenre kb hasonló az esély. Ugyanúgy lehet drogozni nappal is, ugyanúgy elrabolhatnak, megerőszakolhatnak, megölhetnek, meg hasonlók.

2012. aug. 14. 00:55
 17/64 anonim válasza:
De ha 18 is leszel, ne haragítsd magadra az egész családod, hogy azt csinálsz, amit akarsz, és lázadsz. Akkor ők is mondhatják ugyanezt, hogy oké, csinálj, amit akarsz, és kiteszik a szűrödet. :DD (Gondolom persze azért nem ilyen a helyzet...)
2012. aug. 14. 00:58
 18/64 anonim válasza:
De a maffiózók meg a hiperpigmentáltak éjszaka aktívabbak. Meg akkor kevesebb ember van az utcán, nagyobb "rosszakaró" arányban.
2012. aug. 14. 01:00
 19/64 A kérdező kommentje:

"ne haragítsd magadra az egész családod"

igazából csak anyámat tekintem a családomnak, többiek, kb. nincsenek. de ebbe ne menjünk bele,más téma:D

amúgy, nem akarom majd megmutatni,hogy "NÉZD CSAK FELNŐTT LETTEM,AZT CSINÁLOK AKAROK...stb" hanem,hogy élhessek úgy,mint a korombeliek,mint a haverok.

2012. aug. 14. 01:04
 20/64 anonim ***** válasza:

Meg még azt is lehet, hogy nem egy konkrét dologra kérdezel rá, hogy pl elmehetsz-e holnap este valahová, hanem általánosságban. Így talán meg tudjátok jobban beszélni, hogy mik a feltételek. Ezeket a beszélgetéseket meg tudod olyan időpontra tenni, amikor lehet velük.

Meg csomagolj, csomagolj, csomagolj... Nem mindegy, hogy hogyan adod elő, ahová szeretnél menni. Válassz valami olyan módot, ami anyádban felébreszti a "jajj én is ezt csináltam fiatalkoromban" feelinget, pl ha szeretett biliárdozni, akkor biliárdozni mész.

Ha nem jön be abszolút semmi, akkor ne a hangos ordibáláshoz, meg lázadozáshoz folyamodj, hanem folytass csendes harcot. Hazudj (lehetőleg minél kisebbet), vagy szökj el, ez mindaddig mehet, amíg egyszer rá nem jönnek. Tehát azért mérlegeld, hogy ez a buli sikerülhet-e hatalmasra, amit nem hagyhatsz ki, vagy csak egy szokásos kis haveri iszogatás. A másodikhoz nem érdemes hűhót csapni, lehet nem sokról maradsz le, ha otthon ülsz.

A fészes kiírásokat meg többségben talán pont azért rakják ki, hogy másokat megöljön az irigység. Vagy hogy így utólag jobbá tehessék a rosszul sikerült bulit. Nekem egyszer sikerült éjjel elszabadulnom egy hatalmas bulira, egy kiírást sem olvastam utána fészen senkitől. xD

2012. aug. 14. 01:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!