Szerintetek ez tényleg olyan felháborító? A 15 éves kiscsávó megmutatja a farkát a kiscsajnak?
Tegnapi híradóban volt, hogy egy liftben a 15 éves csávóka megmutatta a farkát a vele egykorú csajszinak, az meg "jaj anyám most mi lesz" otthon elmesélte ezt a rémséget:)
Szerintetek melyikük az idiótább? Na csak mert akkor elég sok embert be lehetne zárni, hiszen ott vannak a nudistrandok, ahol elég sok hasonló, sőt még kisebb srác mutogatja a farkát a lányoknak pl.
Nem álprűdség ez egy kicsit?
Őszintén szólva én jót nevettem volna és annyi, ti mit tennétek ? Rendjén van az, hogy ezért a baromságért a 15 éves srác esetleg börtönbüntetést kap? Nekem meredek ...
Hát valamiért eltűnt pár perce a bejegyzésem emberek, úgyhogy már csak ezért se foogm magam most hosszasan fárasztani, de álljunk meg egy szóra!
Én nem gondolom, hogy itt nekem bizonygatnom kellene bármit is, főleg nem olyanok előtt, akik ki tudja, a pszichológia területén milyen képzettséggel és fokozattal rendelkeznek, tehát ezt hagyjuk.
Ha én mindenre reagálnék, elmenne 2 órám és 2 oldal lenne, ehhez viszont se eneregiám, se időm, bocsi. Pedig vannak érdekes, és főleg egyúttal nagyon szakmaiatlan megnyilvánulások, tehát értelmét látnám, de nem érzem szükségét a vitának se (a vitát jó értelemben gondolom persze).
Itt egy valami ragadta meg most sokkal inkább a figyelmemet:
""""Aztán meg bejön az okoskodásod, hogy de a tények, meg a valóság, lehet, nem is így történt, blablabla. """""
Hát ehhez meg én csak úgy laikusként, mivel nem vagyok jogász, azért szeretnék gratulálni. Tehát oda jutottunk, hogy már a valóság se érdekes, a lényeg, hogy mi a hiszti. És itt lezárva. Holmi valósággal és tényekkel nem foglalkozunk. Na ez kemény, bár sajnos közel sem olyan elrugaszkodott a realitástól, ezt el kell ismernem, csak hát ebben az a szomorú, hogy esetleg ítélkező emberek is gondolkodhatnak pontosan így, mert az "erkölcsi értékük" ezt diktálja (éppen az adott ember, adott meggyőződése szerint persze).
Aki pedig nagyon számon akar kérni engem, annak mondanám, hogy a te írásaidon messzemenően látszik, hogy közöd nincs pszichológiához, tehát ez így akkor főleg furcsa, hogy pont neked, amúgy teljesen banális dolgokra kelljen válaszolni. Most egy szexuálpszichológiai kurzus elvégzése, ne haragudj, de nem sokra enged következtetni. De hogyan is jutunk a szexhez??
Hát és a felsőoktatás lecsúszása ... hm ezzel egyetértek, pontosabban jelenleg ebben az idétlen BA-MA rendszerben az a helyzet, hogy azért továbbra is vannak kiemelkedően színvonalas helyek, és ugyan így, kiemelkedően borzalmas helyek, ez utóbbiak nagy többségben persze.
DE!
Én még nem ebben a rendszerben szereztem a diplomát, még azt hiszem 2 évvel ennek bevezetése előtt sikerült végeznem (bár egy képzésem most is folyamatban van, de szerencsére az megőrizte a régi jellegét, mivel szakosodásról van szó), úgyhogy ennek őszintén örülök.
Csak tájékoztatásodra mondom, hogy egyetértek, akár a pszicológia-képzésben is a mai BA egy nevetséges semmi. Ugye jobb országok kifejezetten tiltakoznak ez ellen (olaszoknál, spanyoloknál pl. sorozatos tüntetések vannak a bolognai rendszer bevezetése ellen), de hát mi vezetünk a hülyeségben mindig. Lényeg, hogy tehát az én esetemben nincs szó BA színvonalról és egyáltalán a mai színvonalról. Azt is elismerem, hogy sajnos én magam döbbenek le sokszor, hiszen szembesülök vele, hogy milyen emberanyagot küldenek a BA-ra, na de mit lehet tenni? Sajnos mióta ezt egyszerűsítve a gimnázium dönti el, és kivették az egész elbírálását az egyetemek kezéből, nos azóta kész katasztrófa, hidd el, ez nekünk is hatalmas probléma, de ha követed az eseményeket, akkor a Rektori Konferencia is pl folyamatosan az előző rendszer visszaállításáért harcol, de úgy tűnik, hiába. Ez van.
Na minden jót!
Nos, kíváncsi lennék, mi történne, ha megkérnénk a kedves moderátorokat, hogy keressék már meg azt a fránya, elkallódott irtózatosan hosszú bejegyzést a szerveren vagy mittudomén micsodán, ami mindent elment (én bevallom, hogy nem vagyok informatikus) - de hogy a te bejegyzésed sem lenne meg, abban is biztos vagyok.
Egyébként, ha tisztában vagy azzal, hogy nem kell magyarázkodnod, akkor miért magyarázkodsz továbbra is?
A moderátorokat nem kell sokáig ilyenre kérned, akár ebből a témából is eltűnt pár bejegyzés (gondolom, nem vettétek észre, de én kimentettem időről időre mindent, és bizony keményen eltűnt pár), na meg nem egyszer volt már olyan se, hogy egész kiírt kérdés eltűnt, úgy ahogy volt, és kaptam pár kedves figyelmeztető sort. :) Na persze nulla indoklással.
Szóval nem kell őket noszogatni a cenzurára, mert működik, nem is finoman! Ezt nem moderálásnak hívják, hanem valakik adott erkölcsi felfogásából eredő igen szubjektív megítélésének, úgyhogy emiatt nagyon nem értek vele egyet, bármennyire is megmagyarázzák, hogy szükség van rá. Elvégre "kérdezd meg amit máshol nem mertél" ... ja persze. De azért annyira mégse merd!
Na de ezen kívül akkor most mi a helyzet ? Az még nem merült fel, hogy esetleg szándékosság is volt a nagyon naiv és nulla IQ-t feltételező kérdésben? Valljuk meg, született pár válasz rá, és a cél ez volt. A másik kérdéssel együtt, amit valaki feltett ugyan erről, 100 feletti a válaszok száma, ez már egész jó.
"és hát akkor végre hogy megtudja aki 10 éves kis hülyének tart, hát az a helyzet, hogy pszichológusként bizony nagyon is ismerem a korosztályt, mivel velük dolgozom, másrészt mentálhigiénés szakértőként elég vicces, hogy igazságügyi szakértői véleményeket adok tinikről, és akkor itt pár felvilágosult embertől megkapom, hogy mennyire hülye vagyok ezen a területen, na ez is jobb, mint egy vicc ...
(egyébként nekem ez a sok válasz a PhD fokozatom területéhez volt egy nagyon jó tanulmány, ugyanis a nemi eltévelyedésekről írok, de már bánopm, hogy ezt választottam, mert az emberi korlátoltság még mindig érdekesebb terület)
na majd holnap ....
"
Először is: ha tényleg pszichológus vagy, tudod, hogy meg tudja állapítani egy pszichológus, hogy érte-e sokkhatás a lányt. Másrészt, nem írhatod a szakdolgozatod ilyen honlapról, inkább tudományos forrásból.
Harmadszor: nem mennék hozzád pszichológushoz.
Elég fura körökben mozoghatsz, ha minden 15 éves páciensed már túl van mindenen. Velem, az én iskolámmal, az én barátaimmal, az én környezetemmel még nem volt dolgod, úgy látom. Normális embereket is vállalsz? Vagy csak ilyen p.csákat?
Tényleg megváltozott a stílus az elejéhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!