Szerintetek ez tényleg olyan felháborító? A 15 éves kiscsávó megmutatja a farkát a kiscsajnak?
Tegnapi híradóban volt, hogy egy liftben a 15 éves csávóka megmutatta a farkát a vele egykorú csajszinak, az meg "jaj anyám most mi lesz" otthon elmesélte ezt a rémséget:)
Szerintetek melyikük az idiótább? Na csak mert akkor elég sok embert be lehetne zárni, hiszen ott vannak a nudistrandok, ahol elég sok hasonló, sőt még kisebb srác mutogatja a farkát a lányoknak pl.
Nem álprűdség ez egy kicsit?
Őszintén szólva én jót nevettem volna és annyi, ti mit tennétek ? Rendjén van az, hogy ezért a baromságért a 15 éves srác esetleg börtönbüntetést kap? Nekem meredek ...
15:19
hát sztem ezt lezárom annyival, hogy ilyen szellemi szinten inkább ne kelljen társalognom
és hát nagyon meglepődnél feltehetőleg, ha a valóságot megtudnád, úgyhogy jelzem, iszonyatosan tévúton vagy, azaz valaki kettőnk közül nagyon nem érta szakmájához, és az nem én vagyok, ez biztos
a TÉNYEK pedig makacs dolgok ...
mi is ami eddig TÉNY ?
1, Hogy van egy 15 körüli lány, aki előadta ezt a történetet
2, valóságtartalmát nem tudhatjuk, hiszen még az sem biztos, hogy együtt voltak a liftben (még esetlegesen ott rögzített ujjlenyomat se bizonyítja azt, hogy akkor volt ott a srác, ezt se felejtsük el)
3, később, kergetőzés után kapták el a 15 éves srácot, na hát én ettől még nem látom bizonyítva, hogy ők együtt lettek volna korábban
4, ha mégis együtt voltak, az előadottak csakis a LÁNY állításain alapszanak, azaz 1-1 az állás
5, ennyi a "tény", ebből mégis mi szűrhető le?
6, a srácnak voltak korábbi rendőrségi ügyei állítólag, oké, mondjuk pár bolti lopás, netán ha rossz fiú volt, kocsifeltörés nem garantálja, hogy ő ezt csinálja, mert tudtommal ilyet még nem csinált
7, ki tudja csakis azonosítani a fiút? csakis a lány, mert állítólagosan ő volt vele a liftben kettesben, tehát megint ott tartunk, hogy 1-1 az állás, nem jutottunk előrébb (azt még nem tudjuk, volt-e kamera a liftben)
8, csak egy kis eljátszadozás: mi van, ha holnaptól a srác azt mondja, hogy ő ugyan ilyet nem csinált, nem is látta a lányt, és egyszer csak azon kapta magát, hogy egy habzó szájú idegbetegnek tűnő ürge elkapja az utcán, miközben ment haza, kvázi megtámadták, ő meg védekezett? Az ő szemszögéből teljesen logikus magyarázat.
9, kamerafelvételek? ujjlenyomatok? egyéb objektív TÉNY ?
ekkor ismét 1-1 az állás, nem? hogyan lesz ebből bizonyíték? és bizonyítottan megtörtént, méghozzá ő általa elkövetett bűncselekmény? csak vegyük sorra, miket lehet bizonyítéknak hozni? a lány sikítozását, mert állítólagosan látta egy srác nemi szervét? na valljuk meg, ez nem sok jogilag bizonyítéknak, vagyis semmi.
Egyéb?
Hát ezek a nagy "tények".
Nagyon elkanyarodtunk mindenféle erkölcsi és 100 féle szemszögből nézett vélemény felé, de a rideg, kemény tényeket senki nem emlegeti. De miért nem? Mert nincsenek? Akkor büntetőjogilag mégis hogyan akarunk bárkit felelősségre vonni? Magyarországon is a 100%-os bizonyítottság elve van hatályban, tehát nem 98 és nem 99, hanem 100! Itt pedig nem hogy 100, hanem legjobb esetben is csak 50, hiszen a lány állítása alapján történik az eljárás. Én csak abban reménykedek, hogy egy hideg fejű bíró ezt józanul mérlegeli, és a tényeket figyelembe véve, valóban az alapján dönt, amennyire ez 100%-osan bizonyított. Vagy nem.
Ja igen, én mindig a srácot védem állítólag ...
Nem a srácot védem, hanem próbálok egy kis józan logikát hozni az ügybe, látom kevés sikerrel. Ugyan az a helyzet, mint a nemi erőszak-gyanús eseteknél, sajnos ez a jogrendszernek egy nagyon nagy hiányossága és defektje, ugyanis ha itt kellő színészi tehetséggel de nulla bizonyítékkal előadja magát egy nő egy férfi ellen, akire valamiért haragszik, akkor jó eséllyel a nő van nyerő helyzetben. Ez azért mind emberjogilag mind alkotmányjogilag kifogásolható.
Fordítsuk meg a dolgot! Mi lenne ha egy férfi beesne a rendőrségre azzal, hogy őt 2 napja X nő megerőszakolta. Szerintetek mi történik? Valószínűleg még csak nyomozást se indítanak. Ugyan ez egy nő esetében már másképp fest. Mindkét esetben azonos feltételekkel indulva, azaz csak a "sétett" állítása alapján, már nyom, bizonyíték nélkül.
Ugye milyen könnyen ketté lehet törni egy férfi életét? Mondom ezt én, nőként! Csak annyi plusszal talán, hogy racionálisan gondolkodó nőként, és hát találkoztam természetesen jó pár olyan esettel, ahol pár nap után a leányka bevallotta, hogy csak kitalálta, mert valamiért haragudott rá. Na ilyen tinim nem egy volt. Azóta a lányokra is kicsit más szemmel nézek és meg van a magam tapasztalata. Sőt mondok jobbat, már olyannal is találkoztam, hogy a lány ezzel tartotta sakkban a srácot, hogy ha nem teszi meg neki ezt meg azt, akkor azt mondja, hogy megerőszakolta. És már tizenévesen is tisztában van azzal, hogy kapásből nyerő helyzetből indul.
Iszonyatosan nagy visszaélési lehetőség, pont ezért kell a lány vádaskodásait kicsit fenntartásokkal kezelni itt is. Pedig olyanról is hallottam ám, hogy a lány erőszakolta meg a srácot! Bizony! Csupán a való életből példa, és természetesen semmi nem lett belőle, és őszintén szólva, mégis ki hitt volna a srácnak egy részeges házibuli kapcsán?
NA ENNYIT ARRÓL, HOGY miért is akarok pártatlan lenni, és nem azonnal bedőlni egy hisztinek, ugyanis ismerem én túlzottan is, mire képesek a tinik is, ha egy fiúval szemétkedni akarnak.
Nem mondtam, hogy nem történt meg, de azt mondom, hogy az állás mindenképpen 1-1, a bizonyítottság pedig tulképpen nulla.
Na hát ennyit esti mesének, mindig van valami baromság, ami kapcsán kiakadok ....
TÉNYEKET ÉS BIZONYÍTOTTSÁGOT, HA TUD VALAKI, AKKOR ELŐRÉBB LENNÉNK A VAGDALKOZÁSOKNÁL !!!!
"""10 emberből 9 tudja a különbséget"""
-------nehogy azt hidd, nagyon naiv vagy, ha ezt gondolod!
ismét bekapcsolódva a témába, nekem valahogy nem tűnik túl kósernek, ahogy próbálsz kikerülni minden olyan kérdést, ami alátámaszthatná, hogy neked tényleg bármi közöd van a pszichológiához: akár csak annyit, hogy melyik egyetem, vagy akár csak egy pszichos kérdés. Elég röhejes, hogy még az egyetemet sem vagy hajlandó elárulni, mondván azt más se tenné - miért is nem?
Legyünk világosak, konkrétan az itteni megnyílvánulásaid alapján kötve hiszem, hogy te pszicho PHDs lennél, vagy bármi pszichos, és főleg, hogy bármi féle kutatást végeznél a témában. Főleg nem abban, amit mondasz.
Egyszerűen olyan mértékben érzelmileg tapló módon viszonyulsz a kérdéshez, hogy az egy pszichos végzettségnél elképzelhetetlen - egy a témával foglalkozó pszichosnak nem kell magyarázni, miféle megrázkódtatásokat tud egy ilyen eset okozni, gyakorlatilag ilyen esettörténeteket tanulnak éveken át - volt szerencsém néhány pszichos cucchoz, köztük a szexuálpszichológia c. kurzushoz is, amihez az állításaid alapján akkor neked is kellett.
Nem hiszem, hogy aki nem látja a különbséget a nudista strand és az adott eset között, azt akár sima pszicho BA-n is képes lenne megmaradni ezzel az intelligencia- és érzelmi intelligencia-szinttel, PHDről most nem is beszélek.
Egy komoly ember, főleg egy kutatáshoz nem próbál meg olyan szánalmas és kisstílű módon hazudozva és csúsztatva érvelni, hogy a lány állítása áll szemben a fiúéval, amikor ez egyszerűen nem igaz. Te meg továbbra is egyfolytában ezzel az 1-1gyel jössz, továbbra se törődve vele, hogy ez egy szánalmas és tudatos csúsztatás.
Ebben az esetben sehol nem merült fel kétely, lévén a srác kezdettől fogva beismert mindent, nem tagadott semmit. Akkor miféle reális kétely lenne itt?
Egy pszichológus ha valóban felmérést, kutatást végezne, SOHA nem tenne fel irányított kérdést, soha nem próbálná meg így irányítani a végeredményt. Ugyanis az semmitmondó eredményre vezetne. Ellenben a te kérdésed egyértelműen nem más, mint egy felhördülés, sopánkodás, szapulás, hiszti. Erre aztán utólag megpróbálni ráfogni, hogy pszichológiai kutatás, elég gyenge dolog.
Egy valódi pszichológus egy felmérés során nem kezd el személyeskedni azokkal, akik nem a megfelelő választ mondják (ld. az irányított kísérletek és azok használhatatlan eredményeit). Nem viszi bele a saját kisstilű érzelmeit és főleg véleményét. Ugyanis alapból ugye nem arra lenne kíváncsi. MIféle kutatás az, aminek részeként a készítője elkezd "kiakadni"?
Egy valódi pszichológus nem viszi el a felénél egész más irányba a témát, és nem kezdi el bizonyítási szempontból mérlegelni az eset bizonyítottságát. Ugyanis ennek nem sok köze van a szexuális tévelygések témához, amiről állítólag írnád a dolgozatodat. És főleg nem csinálja ezt hazug módon, ld. az 1-1es folyamatos csúsztatásod.
Ja, és azzal is problémám van, hogy kommented alapján pszichológia PHD fokozatodhoz kellene ez, viszont az a feneség vele tudod, hogy ahhoz, hogy te igazságügyi szakértő legyél (ahogy állítod) szakpszichológusnak kellene lenned, tehát el kell végezni az erre vonatkozó 3éves szakpszichológusi képzést. Tehát PHD fokozat után kéne már lenned. Amíg nincs szakpszichológusi képzettséged, addig te teljesen önálló tevékenységet nem is folytathatsz, nem hogy szakértői véleményeket adhatnál vagy szakértőnek mondhatnád magad.
Így kapásból kb ennyi, persze ha tévedtem volna, tudsz válaszolni a pszichos tudásoddal és képzettségeddel kapcsolatos kérdésekre, amik itt már korábban felmerültek.
"ilyen szellemi szinten inkább ne kelljen társalognom "
Ez most fájt, komolyan. Konkrétan mi vagyunk azok, akik egy magyarul helyesen írni nem tudó emberrel beszélünk. Akinek a szellemi, értelmi, és kulturális szintje nem ér fel odáig, hogy ismerje és alkalmazza a nagybetűket, vesszőket, egyéb írásjeleket - ami egy pszichológusnál elvárás. Teszed ráadásul mindezt továbbra is lenéző, hisztis modorban, mint egy 13 éves gyerek, aki még nem bírja elviselni, ha nincs igaza.
Mellesleg tények- miért takarózol folyton velük, amikor a kérdésed - mint említettem már - a véleményekre irányult. Nem arra, hogy mi történt, hol és mikor, hogyan - hanem arra, nem felháborító-e a dolog, és mit tennénk mi.
Erre válaszoltunk, nem bűnfeltárási munkát kértél tőlünk. annyi a lényege, hogy neked nem feleltek meg a válaszok, mert azok a te véleményeddel ellentétben álltak, azért annyi személyes érzelmet és kioktatást vittél bele, hogy a végére mindenki hülyének néz.
A pszichológiai irányú kérdéseimre pedig várom a válaszokat, ha ugyan konyítasz egyáltalán hozzájuk egy kicsikét is - bár, nagyon jól tudom, hogy úgysem fogsz válaszolni, mert csupán egy vergődő tini vagy.
És azért elgondolkodnék azon, hogy amikor senki nem hiszi el, hogy felnőtt ember lennél, amikor senki nem hiszi, hogy psizchológus lennél, talán benned van a probléma... de ezt egy pszicho. tudná jól, hisz ez a szakmája...
"""""Ja, és azzal is problémám van, hogy kommented alapján pszichológia PHD fokozatodhoz kellene ez, viszont az a feneség vele tudod, hogy ahhoz, hogy te igazságügyi szakértő legyél (ahogy állítod) szakpszichológusnak kellene lenned, tehát el kell végezni az erre vonatkozó 3éves szakpszichológusi képzést. Tehát PHD fokozat után kéne már lenned. Amíg nincs szakpszichológusi képzettséged, addig te teljesen önálló tevékenységet nem is folytathatsz, nem hogy szakértői véleményeket adhatnál vagy szakértőnek mondhatnád magad. """""""
Nos, kettőnk közóül akkor ezzel végleg elárultad, hogy nem én vagyok az,aki nincs tisztában a dolgokkal. Jézusom, ekkora baromságot .... A PhD egy fokozat, de semmi köze alapból a klinikai szakpszichológia elvégzéséhez, ami mondjuk esetemben alap természetesen.
Na hát és veled kapcsolatban akkor ennyit, mert nagyon felvilágosult vagy, csak az a helyzet, hogy akkora baromságokat írsz, ne is haragudj ....
Most megint jöhetne 15 oldal, ha minden mondatodat helyre tenném, de ne haragudj, ebbe belefáradtam.
De továbbra is tartom a véleményem, hogy bármennyire elfajultnak látod te esetleg ezt a témakört, szakmailag bizony nagyon is érdekes bejegyzések születtek! Bármerre is kanyarodik a téma, pont az az érdekessége, úgyhogy ezzel semmi gondom.
Az általad vélt bizonyítottság pedig aranyos nagyon. Tehát az lenne a tény, hogy a srác bevallotta. Ez kemény bizonyíték valóban.
Na sztem hagyjuk egymást, mert nagyon okosnak hiszed magad, aztán sorra azt látom, hogy nagyrészt fogalmad nincs semmiről. Ez a klinikai és a PhD közti összefüggés most kiverte nálam rendesen a biztosítékot. Tudod, nem sok klinikai szakpszichológus csinál PhD-t, de hát oké, ha te ezt mondod, akkor így van. Legyen.
A PhD-vel igazad van, tehát ezzel tisztában vagy. Ha még adsz bizonyítékot, hogy van valami közöd a pszichológiához (pl. melyik egyetem melyik képzése, a sorskönyves kérdés), akkor még tán el is hiszem, hogy valóban van közöd a pszicho-hoz. MOndjuk ez esetben mélységesen el is szomorodnék, hogy ilyen embereket képeznek, de hát a felsőoktatás hanyatlásáról nem ma hallottunk először.
Viszont azt megpróbálni beadni, hogy ez a kérdés bármiféle felmérés lett volna, igencsak érdekes próbálkozás. Ha csak nem valamiféle tudatos provokáció, de az egészet megnézve még annak is gyenge.
"Az általad vélt bizonyítottság pedig aranyos nagyon. Tehát az lenne a tény, hogy a srác bevallotta. Ez kemény bizonyíték valóban. "
Igen, az tény, hogy a srác bevallotta. Nem lenne, hanem az. Ugyanis ez történt. Ezt letagadni meg, oly módon, hogy a lány szava áll szemben a fiúéval, azt meg csúsztatásnak hívják. És igen, ha az elkövető is bevallja a történteket, és semmit sem tagad belőlük, akkor az általában elég szilárd bizonyíték.
Ha bármi reálisan alátámasztott kételyt tudsz felmutatni, hogy miért lehetne kételkedni a fiú beismerésében, akkor hallgatjuk.
Én ahhoz szólnék hozzá, hogy a 95%-nyi birka - ahogy írod - nem azért követi a többségi véleményt, mivel görcsösen alkalmazkodni szeretne, hanem reálisan belegondolva az emberi értékrend sarkalatos alapköve, hogy nyilvános, és zárt helyen ne mutogassa magát senki, főleg egy vele egyedül lévő idegennek ne.
Tehát az eset "bizonyítottságát" vagy annak ellenkezőjét félretéve csupán arra szorítkozva, hasonló szituáció megtörténtéről mit gondolnánk, az a 95% látja helyesen a helyzetet. Kiemelem: a többségi vélemény ebben az esetben világosan mutatja, hogy a hasonló viselkedés elítélendőnek számít. Nem kell ahhoz tanulmány, hogy lásd, ez a szemlélet önmagában uralkodó kellene, hogy legyen.
Birkaság: azt már inkább lehet mondani a manapság "a legyet is röptében" típusú szabados szexuális "normák" ide tartoznak, valamint a szexuális partner gyakori váltogatása pusztán az élvezet hajszolása végett. Ahogyan látod manapság is 13 év körüliek egy csoportja ír panaszos hangvételű kérdéseket ide arra vonatkozólag, a csoporttársaik kinézik őket az erényük őrizgetése miatt. Ebben a korban annyira gyenge az emberi jellem, hogy képest fejest ugrani bármibe, hogy "beilleszkedjen". Ez is birkaság. Gondolom te is látod a felhozott példák alapján, hogy az 5% bár képviselve van, korántsem biztos, hogy az a megingathatatlan "igazság", bármennyire is az érződik ki a szavaidból, felvilágosultnak találod azt a kis hányadot.
A kérdésednek és a mostani hosszas okos kis fejtegetéseidnek semmi közük sincs egymáshoz.
A kérdésed és a véleményeid is rettentő ostobák és egyértelmű, hogy nincs semmi empátiás érzéked mások felé, egy kis tinipics@nak kiáltod ki a lányt és egyáltalán nem tartod furcsának, ha egy kamasz fiú a pö.csét lóbálja. Ez megy az első pár oldalon, aztán meg okoskodva próbálod boncolgatni azt, hogy mi az ami megtörtént, mi az igazság, milyen konkrét tények vannak, és közben próbálod előadni a nagy pszichológust. Annyira szánalmas vagy. Mindenki a kis hülye kérdésedre válaszolt, ami abból állt, hogy milyen álprűd dolog, hogy egy faroklóbálás miatt a kis ringy.ó csaj kész lett, a szegény fiút meg berakják börtönbe.
Erre mindenki válaszolt normálisan, hogy a börtönbüntetés tényleg durva, de a lány joggal volt kibukva..
Aztán meg bejön az okoskodásod, hogy de a tények, meg a valóság, lehet, nem is így történt, blablabla.
Miközben az egészben az a lényeg, hogy továbbra se tudod felfogni, hogy a fiú viselkedése elítélendő és a lány kiborulása pedig megérthető (ha így történt az eset, de mivel más infó nem áll rendelkezésünkre, ebből a leegyszerűsített történetből kell leszűrni azt, amit le lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!