Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért állítják be az angolt a...

Miért állítják be az angolt a világ legkönnyebb nyelvének, amikor a tanulás előrehaladával egyre nehezebb?

Figyelt kérdés

Az első igeidőkkel még elboldogultam, de most már egyre zavarosabb az egész. Pl. Meg voltam arról győződve, hogy present perfect-et tanulom, de amint látom tévedtem: amit én tanultam, az a present perfect continuous volt. Ránézésre az égvilágon semmi különség nincs köztük, szóval nagyon zavaros.

De ez még semmi. Lapozok párat a könyvben, és szembetalálom magam a past continuous-al, ahol újrcsomagolva akarják nekem eladni a was/were-t, mint egy különálló igeidőt.

Ez most komoly?

A was/were-t a simple past és a to be tanulása közben már réges régen megrágtam, és kivetettem, mint unalmas, agyontanult nyelvtani jelenséget, erre most megint visszajön?

Huh... tartani kell egy kis pihenőt. Látom, nagy fába vágtam a fejszém, amikor úgy döntöttem, hogy megtanulom ezt a nyelvet.

Itt nincs egy rendszer, hanem zavaros az egész.

2024. jún. 7. 13:09
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:

Sajnálom, de nem értek veled. A nyelvtant tartom a legfontosabbnak. Ha nem tudom pl. a simple past-ot, akkor használni sem fogom tudni.

2024. jún. 7. 22:10
 32/59 A kérdező kommentje:

Nem fogok kifizetni több százezer forintot, hogy 2-3 éven keresztül tanárhoz járjak, aki majd a to be-től elkezdi átvenni velem az egészet.

Az interneten minden ott van. Ha képtelen vagyok magamtól ejutni legalább egy B1 szintre, akkor egyszerűen képtelen vagyok idegen nyelvet tanulni.

2024. jún. 7. 22:14
 33/59 A kérdező kommentje:

Logikája meg nincs.

Az angol nyelv egyáltalán nem logikus.

Ami logikus, az nem igényel tanulást sem, mert az ember magától rájön, ahogyan a Raven Matrixokra is.

Adja magát minden, ez a logikus.

2024. jún. 7. 22:16
 34/59 anonim ***** válasza:
Pont hogy magyarul van. Mellesleg a tesóm nem vágja az angolban a nyelvtant mégis a Filippínóknak ő beszélt a diák munkán, Úgy tartja szinten a tudását hogy körülbelül mindent angolul csinál.
2024. jún. 7. 22:18
 35/59 A kérdező kommentje:
Tesód szerencsés ember, mert jó a nyelvérzéke. Nekem meg rossz, buta vagyok, mint a tök. Ráadásul az angol nyelv hihetetlen bonyolultsága is megnehezíti az életem.
2024. jún. 7. 22:22
 36/59 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem te vagy szivatsz minket ezzel a témával vagy nem érted meg amit kapsz válaszokat. Fröcsögsz itt ezerrel miközben olyanok akik már megtanulták többször is elmondták, hogy a leghatásosabb nekilátni a nyelvtanulásnak. Ha nem akarod megérteni csak köpöd, hogy ez milyen szar meg nehéz meg mittomén meg hagyd a fenébe az egészet! Fárasztó végigolvasni ennyi picsogást..
2024. jún. 7. 22:51
 37/59 A kérdező kommentje:
Akik megtanulták, azoknak szerencséje volt.
2024. jún. 7. 22:53
 38/59 anonim ***** válasza:
64%
Ha még nem vagy B1 szinten sem, akkor teljesen feleslegesen harákolsz ezeken az igeidőkön. Ezért baj, hogy nem kérted tanár segítségét, mert nem neked való dolgokat próbálsz megérteni, ami még nyilván nem megy. Plusz úgy tűnik, autista is vagy. Hát ez sem segít rajta.
2024. jún. 7. 22:53
 39/59 A kérdező kommentje:

Ennek ehhez semmi köze nincs.

Ha B1 szinten lennék, akkor is ugyanez lenne a véleményem. Az igeidők érthetetlenek.

2024. jún. 7. 23:00
 40/59 A kérdező kommentje:

"Ezért baj, hogy nem kérted tanár segítségét, mert nem neked való dolgokat próbálsz megérteni,"

Vannak, emberek, akik szerencsések, mert pl. olyan elit gimnáziumba jártak, ahol 4 év alatt egy komplett tanrend szerint tanultak.

Nekem ilyen lehetőségem nincs. Ha én ugyanezt a modellt szeretném lekövetni, akkor több százezer forintot fizethetnék ki. Nem fogok.

Ha nem vagyok elég intelligens ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy én hogyan tudom elsajátítani az angolt, akkor így jártam.

De ettől függetlenül ezek az igeidők logikátlanok, ha az Isten megadná, hogy C1 szintre jussak el, akkor is ezt gondolnám.

2024. jún. 7. 23:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!