Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak nyelvet ha...

Hogyan tanuljak nyelvet ha nincs nyelvérzékem?

Figyelt kérdés

Világéletemben hülye voltam a nyelvekhez. Két nyelvet tanultam iskolai rendszeren keresztül, épp hogy csak meg nem buktam. Alig tudom kibetűzni mind az angolt, mind a németet. Ha be is darálom a mondatot, öt perc és már el is felejtettem. De be kell látnom, nyelvtudás nélkül a mai világban lehetetlen boldogulni. Nagyon el vagyok keseredve.

Ötlet esetleg hogyan kezdjem el?

febr. 7. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nem tudod hogyan csináld, akkor mindenképpen tanárral, aki vezet, támpontot ad, segít.
febr. 7. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

"De be kell látnom, nyelvtudás nélkül a mai világban lehetetlen boldogulni."

Ez nem igaz. Vígan elvannak nyelvtudás nélkül a szakipari dolgozók (pl. villanyszerelő, klímaszerelő, bicikliszerelő), az élelmiszerbolti eladók, a kormányablakban dolgozók, a mozdonyvezetők, a kertészek, a szakácsok, a gépjárművezetés-oktatók, a masszőrök – csak hogy pár szakmát említsek.

Ha neked nem mennek a nyelvek, válassz olyan szakmát, amihez nem kell nyelvtudás. Hidd el, nyelvtudás nélkül is lehet jól keresni.

febr. 7. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Sok türelemmel és beosztással menni fog.
febr. 7. 19:02
 4/4 anonim ***** válasza:
52%

Hát azt azért nem hinném, hogy vígan elvannak.

Eleve kevesebb a fizetésük, mint amennyi lehetne, hiszen egy jó szakemberre akár milliós fizetés is várhatna külföldön, de ettől elesik.

Ami a bolti eladókat illeti: azok meg csak égetik magukat a külföldiek előtt. Amikor pl. egy német ember eljön ide, és jó indulattal megszólal angolul, akkor magyar eladó, meg csak néz rá, meg mutogat neki. Ultra ciki ez, főleg úgy, hogy ennek a kínos jelenetnek a sorban állók is tanúi.

Szóval bizony hiányzik az az idegen nyelvtudás sokaknak.

febr. 8. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!