Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyszerűen nincs semmi önbizal...

Egyszerűen nincs semmi önbizalmam az angol nyelvhez, mert ahogy nézem ezeket az angol nyelvű anyagokat, mindig az jut eszembe, hogy én sosem fogok tudni ilyen profi módon beszélni, hogy így kenjem-vágjam a 12 igeidőt élesben. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
ma 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Hagyjad azokat a rohadt igeidőket, felejtsd el, hogy technikailag 12-t lehet képezni, mert valójában nincs annyi. A nyelv nem azonos az igeidőkkel! Nézzél csak továbbra is sok videót meg filmet, anyanyelvűektől, nem nyelvtanulósat, ez a legjobb út ahhoz, hogy profi módon beszélj. De - ahogy a nyelvtehetség Lomb Kató mondta: "A nyelv az egyetlen dolog, amit tökéletlenül is érdemes tudni."
ma 18:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk kezd az alapoktól, ne a perfekt tudáshoz hasonlítsd magadat. Szépen apránként majd egyre többet és többet fogsz tudni, és ezzel egyre közelebb kerülsz majd a célodhoz.
ma 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne arra koncentrálj, hogy "Úristen 12 igeidő, hogyan fogom én ezeket használni?". Mire elérsz a 12-ig elvileg már be is gyakoroltad a többit. Nem egyszerre kell megtanulni mindegyiket.

Nekem az segített az önbizalom kérdésben, hogy nem arra koncentrálok, hogy milyen leszek x idő múlva, hanem arra, hogy aznap mit tudok tenni annak érdekében, hogy jobb legyek.

ma 18:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Ajánlom ezeket:

* Tanulókártyák

* Szamárpad

ma 18:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Egyébként a szövegeket nagyjából értem. Felismerek bizonyos igeidőket is.

Csak az okozta a kétségbeesésem, hogy én vajon tudnám-e olyan folyékonyan, perfektül használni a nyelvet?

De okés, nem adom fel!

Nézek angol YouTube videókat, ma este is.

Szép estét nektek!!

ma 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Hagyjad a perfektet nem kell perfektül. Meg kell szólalni. És rohadtul nem érdekesek az igeidők. Mondjuk, beszélhetsz angolul az osztálytársaiddal, vagy fizethettek legalább heti 1 órára magántanárt beszélgetés céljából.
ma 19:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!