Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok miért érdemes...

Mit gondoltok miért érdemes manapság németet tanulni? Milyen lehetőségek vannak ennek a nyelvnek a birtokában a hazai munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben egyre kevesebben tanulnak németet a közoktatásban. Sajnos erre egyre kevesebb lehetőség is van az iskolák kínálata alapján.

febr. 7. 17:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Én azért tanultam németül,hogy elhagyjam az országot.

15 évesen kezdtem és 24 évesen jutottam ki vele Svájcba.

Hát otthon?Nem is tudom.

Én azt veszem észre otthon a nyelvtudás már csak elvárás lett,de megfizetni nem nagyon akarják

febr. 7. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:

A hazai munkaerőpiacon? Leginkább a turizmusban tudom elképzelni, de oda meg egy nyelv nem elég, az angol minimum kell mellé, talán kicsi orosz/szlovák/román – tájegységtől függően. A multiknál csak a magasabb beosztásnál lehet fontos a nyelvtudás, de még a német anyacégek is egyre inkább angolul kommunikálnak a leányvállalat vezetőivel.

Így aztán, ahogy 1-es is írja, németet ma leginkább azért érdemes tanulni, hogy német nyelvterületre tudjunk költözni.

febr. 7. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Én az angollal jutottam ki Svájcba. Németül már itt tanultam meg.

Szerintem inkább attól függ, hogy melyik szakmában és melyik pozicióban szeretnél elhelyezkedni. Minnél feljebb vagy, annál fontosabb az angol. A cégtöl is függ, hogy nemzetközi vagy nem.

Az angollal a világon több esélyed van. Nagyban gondolkozhatsz. A némettel nagyából 3 országban van lehetöséged.

Szerintem elöször válassz szakmát.

febr. 7. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Német Európában, fõleg német nyelvterületen kell. De ahogy elõttem már elmondták, itthon nem nagyon hasznos, illetve az angol mellett felesleges. Európán kívül pláne, ott kontinensenként megvannak a saját preferált második idegen nyelvek az angol mellett. A német ugyanollyan távoli, mint nekünk a szuahéli, hindi, japán, portugál, francia, orosz, stb pedig máshol meg ezek lennének a kézenfekvõ második idegen nyelvek.

Nyugat Európában viszont nagyon is hasznos. Ha gondolkozol kiköltözködésben, feltétlenül vágjál bele.

febr. 8. 08:02
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Aki szerint a német nem hasznos nyelv, az nem normális. Magam is a németnek köszönhetően kaptam jól fizető állást, mert az tévhit, hogy az angol bárhová elegendő. Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere Németország. Európában a legélhetőbb országok nyelve is német vagy annak a rokona. Ne dőljünk már be az M1-nek, hogy Ausztria, Németország haldoklik.
febr. 8. 12:18
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Csak a németnek köszönhetően, vagy volt egyéb végzettséged is?
febr. 8. 15:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is jól jártam a némettel. Rengeteg helyre keresnek németül jól tudó embereket. Életemben nem hallottam még akkora baromságot, hogy felesleges tanulni.
tegnap 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!