Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért állítják be az angolt a...

Miért állítják be az angolt a világ legkönnyebb nyelvének, amikor a tanulás előrehaladával egyre nehezebb?

Figyelt kérdés

Az első igeidőkkel még elboldogultam, de most már egyre zavarosabb az egész. Pl. Meg voltam arról győződve, hogy present perfect-et tanulom, de amint látom tévedtem: amit én tanultam, az a present perfect continuous volt. Ránézésre az égvilágon semmi különség nincs köztük, szóval nagyon zavaros.

De ez még semmi. Lapozok párat a könyvben, és szembetalálom magam a past continuous-al, ahol újrcsomagolva akarják nekem eladni a was/were-t, mint egy különálló igeidőt.

Ez most komoly?

A was/were-t a simple past és a to be tanulása közben már réges régen megrágtam, és kivetettem, mint unalmas, agyontanult nyelvtani jelenséget, erre most megint visszajön?

Huh... tartani kell egy kis pihenőt. Látom, nagy fába vágtam a fejszém, amikor úgy döntöttem, hogy megtanulom ezt a nyelvet.

Itt nincs egy rendszer, hanem zavaros az egész.

2024. jún. 7. 13:09
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

Am I going to play golf?

Na, most döntsd el, hogy ez jövő idő, és azt mondja, hogy "én golfozni fogok" vagy azt, hogy "megyek folfozni?"

Logikátlan!

2024. jún. 7. 13:49
 12/59 A kérdező kommentje:

A kérdésem még mindig áll:

Miért mondják erre, hogy ez a legkönnyebb nyelv, amikor logikátlan?

2024. jún. 7. 13:51
 13/59 anonim ***** válasza:
76%

"Ránézésre az égvilágon semmi különség nincs köztük, szóval nagyon zavaros."

Hát pedig ránézésre is elég nagy különbség van köztük:

I have written – Present Perfect

I have been writing – Present Perfect Continuous

A folyamatos igeidőkben a főige mindig "be + -ing" alakban van, ahol a be-t ragozzák:

I was swimming – Past Cont.

I am swimming – Present Cont.

I will be swimming – Future Cont.

I had been swimming – Past Perfect Cont.

I have been swimming – Present Perfect Cont.

I will have been swimming – Future Perfect Cont.

A Perfect, de nem Continuous igeidőkben pedig a főige mindig 3. alakban van, és mellette a have-e ragozzák:

I had written – Past Perfect

I will have written – Future Perfect

Ez valójában egy teljesen logikus rendszer, nincs benne semmi zavaros.

A 12 igeidő valójában csak 4 alapigeidő (Simple, Cont., Perf., Perf. Cont.), de abból van múlt, jelen, és jövő idejű változat, így jön ki a 3×4=12.

2024. jún. 7. 13:56
 14/59 anonim ***** válasza:
100%
Talán túl nagy hagsúlyt fektetsz a nyelvtanra. Ha a 3-4 leggyakrabban haszált igeidőt ismered és tudod alkalmazni és egy hétköznapi beszélgetés már megy angolul akkir lényegében már el vagy angol környezetben. Mit gondolsz az anyanyelvüek közűl hányan ismerik az összes igeidőt nyelvtanilag? Én pl magyar nyelvatnből elég gyenge voltam, azt sem tudom milyen igeidőink vannak, mégis választékosan képes vagyok beszélni. Szerintem tanuld meg a fontosabb nyelvtani dolgokat aztán koncentrálj magára a kommunikációra. Keress angol nyelvű beszélgetőtársat. Nézz sok videót, lehetőleg ne valami szakirányut, hanem ilyen barátok közt szintű limonádét, ahól nincs túl bonyolítva a sztori.
2024. jún. 7. 13:57
 15/59 A kérdező kommentje:

I have been writing – Present Perfect Continuous

----------

Hát ugyanaz, én nem látok semmi külöbséget. Mindkettő valami olyasmit jelent, hogy én írok.

2024. jún. 7. 14:00
 16/59 A kérdező kommentje:

I had been swimming – Past Perfect Cont.

I have been swimming – Present Perfect Cont.

I will have been swimming – Future Perfect Cont

Ez is mind ugyanaz szinte.

Én úsztam

Én úszok

Én úszni fogok.

A megfogalmazás borzasztó, felesleges bele a "been". Teljesen logikátlan.

2024. jún. 7. 14:04
 17/59 A kérdező kommentje:

Ha logikus lenne, így nézne ki:

I had swim.

I have smimming

I will swim

A "been" felesleges oda, tudjuk, hogy létezünk. Ugyanígy felesleges az ing-es alak is. Múlt időbe nincs már cselekvés.

Na, ezért mondom, hogy az angol logikátlan.

2024. jún. 7. 14:06
 18/59 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, nem azt mondtam, hogy könnyű. Csak hogy az egyik legkönnyebb.
2024. jún. 7. 14:07
 19/59 A kérdező kommentje:
A japán ennél könnyebb!
2024. jún. 7. 14:08
 20/59 A kérdező kommentje:
Az legalább logikus!
2024. jún. 7. 14:08
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!