Mi a bajotok, végzős gimnazisták?
Előrebocsátom, három végzős jó barátnőm van, mindhárom szorgalmas, jó képességű, érdeklődő. Megérdemlik, hogy egyetemen tanulhassanak, és MINIMUM 400 pontjuk lesz.
A 10.000 helyet talán én is kevésnek tartottam volna.
De hadd jöjjön a de meg a viszont.
A gazdasági terület több mint fele, a teljes agrár, a teljes bölcsészettudomány, a ttk nagy része, a műszaki szakok közül is pár és lassan a jogi terület is --->> lehetetlen elhelyezkedni szakmában, csaknem biztos diplomás munkanélküliség, vagy mehetsz 8 általánossal végezhető irodai munkára.
Gagyi, bárki által elvégezhető egyetemek is léteznek; a nevesebbeket meg elvégzik csúszással.
Kb. bárki bejut egyetemre....
Szerintetek ez ellen nem kellene tenni valamit?
Hát nem tudom, de lehet, hogy 100 fölött van.
74-en vagyunk a szakomon nappalin, plusz még az ismerőseim, barátnőim egyéb büfészakjai...
Igaza van a kérdezőnek, valóban nevetséges, h a diákok elvárják, h az adófizetők másfél millió forintot csak úgy megszavazzanak neki, mert neki az az álma...hol van ilyen?
Ha ennyire ez az álmod fizesd ki magadnak.
Ennyiből jó a diákhitel, h az ilyen álomvilágban élőket kiszűri a rendszer, csak az fog hitelt felvenni, aki tudja, h később el tud majd helyezkedni, másképp azt fogja mondani, h én nem dobok ki a semmire 2 millió forintot.
Ugye most mi van?
Le van szarva, majd kifizetik az adófizetők....
Egyszerűen eléggé fel tud húzni, hogy nagyon sokak szerint minden jó így, ahogy van...
Tömegével képeznek munkanélkülieket. Tömegével vannak jelen gimnáziumnál könnyebben elvégezhető egyetemek. Rengeteg az egyetem, főiskola. Kb. mindenki egyetemre megy, bejutni sok helyre nevetségesen könnyű. Kétkezi szakmunkás alig van.
Nálunk a harmadévesek nem találnak gyakorlati helyet a nyomorult hathetes szakmai gyakorlatra.
Ennyi...
egy jogász szakot persze ne hasonlítsunk egy kommunikációhoz, esztétikához, andragógiához, művelődésszervezőhöz, művészettörténethez stb.
utóbbiakkal tényleg nem lehet sajnos
mit kezdeni, hiába tetszetősek, érdekesek stb.
Tudod, Kérdező, engem meg az tud felhúzni, hogy vagdalkozol közhelyekkel, általánosítasz, de válaszolni nem tudsz egy kérdésre sem normálisan, válaszokra nem reagálsz.
A vitakultúra is a kultúra része. El kellene gondolkodnod azon, hogy esetleg nem az oktatási rendszer tehet arról, ha majd nem találsz munkát.
"egy jogász szakot persze ne hasonlítsunk egy kommunikációhoz, esztétikához, andragógiához, művelődésszervezőhöz, művészettörténethez stb.
utóbbiakkal tényleg nem lehet sajnos"
- Egyrészt személyes tapasztalatból tudom, hogy el lehet helyezkedni. Másrészt nem a válaszoló hozta fel elsőként a jogász szakot, mint haszontalan dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!