Mi a bajotok, végzős gimnazisták?
Előrebocsátom, három végzős jó barátnőm van, mindhárom szorgalmas, jó képességű, érdeklődő. Megérdemlik, hogy egyetemen tanulhassanak, és MINIMUM 400 pontjuk lesz.
A 10.000 helyet talán én is kevésnek tartottam volna.
De hadd jöjjön a de meg a viszont.
A gazdasági terület több mint fele, a teljes agrár, a teljes bölcsészettudomány, a ttk nagy része, a műszaki szakok közül is pár és lassan a jogi terület is --->> lehetetlen elhelyezkedni szakmában, csaknem biztos diplomás munkanélküliség, vagy mehetsz 8 általánossal végezhető irodai munkára.
Gagyi, bárki által elvégezhető egyetemek is léteznek; a nevesebbeket meg elvégzik csúszással.
Kb. bárki bejut egyetemre....
Szerintetek ez ellen nem kellene tenni valamit?
De a túlképzés is gáz.
Csakhogy a szaktévesztés egyéni gáz, mellesleg megesik, és nem kellene véres húsnak nézni emiatt. Te elsőre megtaláltad életed foglalkozását? Még életed párját se feltétlen, nemhogy a hivatást. Pedig utóbbi azért kevésbé fontos, mégis keresgélsz te is, gondolom, ugye?
A túlképzés az ország gáza, és többtízezer munkanélkülit termel.
na várj, eddig azért szapultad szerencsétleneket, mert olyan helyekre jelentkeznek, ami nem is érdekli őket igazán, vagy nem fognak tudni elhelyezkedni vele, mindezt az állam pénzén.
te konkrétan ennek vagy a megtestesítője egyszerre, és mire ezt felismertük, közlöd, hogy a te dolgod.
teis bevettél ma valamit, vagy mi van?
Azokat szapultam, akiket a tanulás nem érdekel, akik másban lennének erősek, másban tennének hozzá a világhoz, ami nem a tanulás. De nem keresik azt a mást, hanem mennek melegedni az egyetemre és buliznak orrba-szájba.
Meg szapultam azokat is, akik ugyan tanulnak, ha kell, de igazából nem elhivatottságból, hanem a papírért. No én is ebbe a csoportba kerültem, mert mikor már a szakomon voltam, leesett, mivel foglalkozik és nem érdekel. Úgyhogy most én se vagyok különb.
És szapultam a felvételi rendszert és az egyetemeket, amiért indítják a sok-sok-sok-sok büfészakot.
"magas IQ egyenlő a magas intelligenciával ami meg egyenlő a toleranciával,"
Persze...
Az IQ a számolási képességet, az emlékezést, a következtetést, nyelvi megértést stb foglalja magában.
Ezért nincs a tesztben ilyen kérdés, h "Találsz az úton egy macskát mit csinálsz?"
De azért jó, h beleokoskodsz, tolerancia az EQ....
Másrészt, miért talán neki van igaza, aki fel van háborodva, h miért nem fizetik ki a diplomáját az adófizetők, mikor úgy is munkanélküli lesz a büfészakos diplomájával?
A matekos hozzászólásomra miért nem reagálsz?
Csak a kérdezőt szapulod, engem meg letudsz azzal, h nincs igazam.
Esetleg Mr Nagy EQ érveket is tudnál felhozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!