Hogyan tudnám magam felmentetni magam matematikából felnőttként, ha estin fogok érettségizni?
Idén leszek 11.-es, de attól tartok, talán jobb lenn3, ha ezt a matematika dolgot elengedem. Érdekes, szép tantárgy, de túl nehéz.
Hová kell fordulni, papírt szerezni, hogy mentsenek fel, mert hülye vagyok hozzá?
Ezt nem értem. Ha megvan (meglesz) papírom, miféle jog gátol abban, hogy a matek helyett más tantárgyat válasszak?
Kérdező Neked van igazad, ne hallgass az itteni kommentekre. Itt a jogi háttér:
2011. évi CXC. törvény – a nemzeti köznevelésről
56. § (1) A tanulót, ha egyéni adottsága, fejlettsége szükségessé teszi, a szakértői bizottság véleménye alapján az igazgató mentesíti
(2) Az érettségi vizsgán az (1) bekezdés b) pont szerinti tantárgyak helyett a tanuló – a vizsgaszabályzatban meghatározottak szerint – másik tantárgyat választhat.
100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet – az érettségi vizsgaszabályzat
6 § (7) Ha a vizsgázót a kötelező és a kötelezően választandó érettségi vizsgatárgynak megfelelő tantárgyból mentesítették a középiskolában az értékelés, minősítés alól, vagy az Nkt. 56. § (1) bekezdése alapján a kötelező és a kötelezően választandó érettségi vizsgatárgynak megfelelő tantárgyból középiskolában mentesítették az érdemjegyekkel és osztályzatokkal történő értékelés, minősítés alól, akkor az adott tantárgy helyett a vizsgázó egy másik, általa választott vizsgatárgyból tehet érettségi vizsgát.
Kár, hogy a lustaság a legdominánsabb motivációd...
Ez előrevetíti, hogy viselkedsz a munkaerőpiacon és miképp működsz, mint ember.
C'est la vie!
UI: A te érdekedben is remélem, nem kapod meg a felmentést!
24, még középiskolás, szóval elméletileg felmenthetnék, gyakorlatilag nem fogják.
Élelemben két olyannal találkoztam (pedig ez a munkám), aki 16 felett kapta meg a véleményt, egyikük balesetben semvedett agykárosodást, a másiknak agyi trombózisa volt.
A kérdezőnek egyik sincs. Jó, agya se sok, ezzel esetleg próbálkozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!