Miért nem tiltják ki a dízelmozdonyokat, miért nem váltják le motorvonatokra őket?
:D :D Mondom én ez tényleg totál fogalmatlan a dolgokhoz.
Ülj fel egy mozdony tetejére aztán nézd menet közben mikor egyenletes terheléssel jár a motorja, és ideális az égés, akkor mennyi korom fog távozni belőle... Nem a semmiért írtam, hogy a nagy környezetvédő ésszel nézz már utána a dízelmotor működésének, és hogy mikor kormol, meliyk üzemállapotában.
Mert tudom láttad állomáson gyorsítás közben kormolt, hát eltakarja a napot is!!!
"A villamos energiát is elő kell állítani valamiből..."
Öhm. Igen. És?
No Comment...
"Egy darab Desiro fogyasztása 50-60 liter, azt fel kell szorozni a motorvonatok számával."
Most írtam, hogy 0,33l/fő, ez a gyári hivatalos adat. Még ha három Desirot is összekötnek, akkor sem éri el a mozdony fogyasztását. Megközelíti, de nem éri el. Plusz nem kormoznak, már ez is egy hatalmas fejlődés. A motorok is modernebb szabványoknak felel meg, így az említett nem látható károsanyag kibocsátásuk is SOKKAL SOKKAL kevesebb. De mint írtam pont emiatt, nem a fogyasztás a mérvadó a szennyezés tekintetében, hanem a motor és a köré épített kipufogórendszer.
:D :D Na jó, de csak mert egyre jobbakat lehet rajtad mosolyogni. Mi van akkor ha nincs tele a Desiro, ha egy ember utazik csak rajta, na na?
Ennyire nem lehet valaki tényleg buta. :D
Azt meg külön javaslom ismételten, hogy nézz már utána a vasúton alkalmazott környezetvédelmi normáknak... tudom a angy környezetvédő nem látja a fától az erdőt, akarom mondani a koromtól a napot. :D De azért ha már valamit annyira állítani akar valaki akkor illene kicsit utánajárni a dolgoknak :D
Nagy környezetvédő! Arra nem gondolsz, hogy, minél többet firkálsz ide, annál jobban szennyezed a környezetet. Akár számítógépről, akár telefonról írsz, ezzel is pocsékolod a villamosenergiát, vagyis feleslegesen növeled a környezetszennyezést. Egyébként meg miért éppen a diesel mozdonyokkal van bajod? Az utakon a sok kamion, teherautó, busz, személyautó nem zavar? Azok összességében sokkal nagyobb környezetszennyezést okoznak.
„A villamos energiát is elő kell állítani valamiből...”
Öhm. Igen. És?
Nem világos? A villamosenergia előállítása is bizonyos mértékű környezetszennyezéssel jár. Vagy mit gondoltál? Az csak úgy lesz a semmiből?
Ha ilyen nagy környezetvédő vagy, akkor: ne használj mobiltelefont, számítógépet, mosógépet, hűtőgépet, egyáltalán ne használj villamos energiát, ne fűts, ne vegyél igénybe közlekedési eszközt, mindenhova menj gyalog. Soroljam tovább?
Nem akartam írni, hogy mozdonyvezető vagyok, ez az 50-60 liter a gyakorlati tapasztalat is saját részről, én azért írtam ezt az értéket.
Bár más kérdés, hogy elég nagy szórást is el lehet érni, ismerek olyan vezért aki simán 70 liter fölött képes megetetni ugyanazon a szakaszon velük, bár ahogy szoktuk mondani nála kapcsoló van nem kontroller.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!